staikouras
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Την επόμενη εβδομάδα θα ενταχθούν στα μέτρα στήριξης πολλοί περισσότεροι ΚΑΔ

Τη χορήγηση νέου επιδόματος 600 ευρώ κατ' άτομο, μέσω προγράμματος κατάρτισης επιστημόνων (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί) και άλλων ελεύθερων επαγγελματιών, συνολικού ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ FM.

Όπως δήλωσε, είναι αξιοσημείωτο είναι ότι εντός του Απριλίου θα εξετασθεί εκ νέου τι θα γίνει με το θέμα της λήξης στις 30 Απριλίου του καθεστώτος προστασίας της α' κατοικίας.

Την επόμενη εβδομάδα θα ενταχθούν στα μέτρα στήριξης πολλοί περισσότεροι ΚΑΔ, ενώ παράλληλα υπάρχουν κάποιοι ΚΑΔ που πρέπει να εξετασθούν ιδιαιτέρως εάν έχουν πληγεί, όπως π.χ. σούπερ μάρκετ και τράπεζες.

Στο μεταξύ, ο υπουργός φάνηκε ανοιχτός στο ενδεχόμενο χρήσης του λεγόμενο «μαξιλαριού». Όπως είπε, θα χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα που υπάρχουν όταν χρειαστεί, σε συνάρτηση με τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το κόστος δανεισμού και την εξέλιξη της κρίσης και τις ανάγκες της χώρας. 

Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι «προφανώς υπάρχουν σημαντικά προβλήματα δημιουργικής αλληλεγγύης στην Ευρώπη», λόγω της στάσης της Γερμανίας και άλλων κρατών για τη μη έκδοση του ευρωομόλογου. 

«Εάν δεν είχαμε την κρίση, θα είχαμε ήδη ξαναβγεί στις αγορές», είπε, προσθέτοντας ότι «προφανώς δεν θα βγούμε με απαγορευτικό κόστος, ούτε θα είμαστε επισπεύδοντες».

Σε ερώτηση εάν θα υπάρξει μείωση μισθών στο Δημόσιο, απάντησε πως «με τα σημερινά δεδομένα δεν έχουμε κάτι να ανακοινώσουμε».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χειρουργείο
Θεσσαλονίκη: Καταδίκη χειρουργού για προληπτική μαστεκτομή
Η ασθενής υποστήριξε ότι υποβλήθηκε σε μη αναστρέψιμη επέμβαση πιστεύοντας πως είχε θετικό γονιδιακό έλεγχο – Τι έκρινε το δικαστήριο
Θεσσαλονίκη: Καταδίκη χειρουργού για προληπτική μαστεκτομή
παπαδομαρκάκης
Ο Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας Ι. Παπαδομαρκάκης σε ΔΟΕ: 5.467 οι διορισμοί εκπαιδευτικών
Τι ειπώθηκε στη συνάντηση που είχε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας με τη ΔΟΕ
Ο Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας Ι. Παπαδομαρκάκης σε ΔΟΕ: 5.467 οι διορισμοί εκπαιδευτικών
Αιμοδοσία
Από τις πανελλήνιες στην προσφορά: Κάλεσμα αιμοδοσίας στους αποφοίτους της Μαγνησίας
Πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που συνδέει την ολοκλήρωση των εξετάσεων με μια πράξη αλληλεγγύης και κοινωνικής ευθύνης
Από τις πανελλήνιες στην προσφορά: Κάλεσμα αιμοδοσίας στους αποφοίτους της Μαγνησίας