Σε δράσεις αλληλεγγύης θα διαθέσει την κρατική χρηματοδότηση το ΜέΡΑ25
Σε μήνυμά του ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, το μεγαλύτερο μέρος της κρατικής χρηματοδότησης θα δωθεί σε δράσεις αλληλεγγύης, ενώ προτείνει μέτρα για όσους πλήττονται οικονομικά από την επιδημία

Σε δράσεις αλληλεγγύης θα διαθέσει το μεγαλύτερο ποσό της φετινής κρατικής χρηματοδότησης το ΜέΡΑ25 όπως επίσης και τα χρήματα που θα δαπανούσε για τη διεξαγωγή του 1ου Διαβουλευτικού Συνεδρίου του που είχε προγραμματιστεί για τον Μάιο. «Θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες εστιασμένες σε κοινωνικές ομάδες οι οποίες, σε αυτή την τραγική συγκυρία, βρίσκονται έξω από κάθε κρατικό πλαίσιο πρόληψης, προστασίας και βοήθειας. Οι λεπτομέρειες των πρωτοβουλιών αυτών θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα» επισημαίνουν από το κόμμα. Θυμίζουμε ότι για το 2020 έχει προβλεφθεί να λάβει το ΜέΡΑ25 ως κρατική χρηματοδότηση το ποσό των 571.544 ευρώ συν άλλα 114.308 ευρώ για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς λόγους.

Παράλληλα, το κόμμα της ελάσσονος αντιπολίτευσης ζητά από το κράτος να κάνει κι εκείνο με τη σειρά του τρία μικρά βήματα αλληλεγγύης «που μπορούν και πρέπει να γίνουν σήμερα» όπως λέει.

Πρώτον, την παροχή χρεωστικών καρτών σε 300.000 ευάλωτα άτομα/οικογένειες (που δεν θα λάβουν τα 800 ευρώ επειδή είναι αχαρτογράφητοι αυτοαπασχολούμενοι, άστεγοι κλπ.). Κάθε κάρτα να έχει πίστωση 300 ευρώ το μήνα για 6 μήνες (π.χ. ανώνυμων προπληρωμένων Mastercard). «Θα είναι μια σημαντική ενίσχυση για τους ανυπεράσπιστους συνανθρώπους μας που τώρα έχουν μείνει έξω από κάθε δίχτυ προστασίας» επισημαίνεται.

«Δεύτερον, την κατάργηση του ''ΗΡΑΚΛΗ'', των πωλήσεων κόκκινων δανείων και, βέβαια, των πλειστηριασμών. Η κυβέρνηση να προβεί σήμερα σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που παγώνει, και νόμο αργότερα που καταργεί, τον ''Ηρακλή'' - δηλαδή τις πωλήσεις και τιτλοποιήσεις των κόκκινων δανείων και, βέβαια, το δικαίωμα ταμείων & τραπεζών να προχωρούν σε πλειστηριασμούς. Αν δεν το κάνει αυτό η κυβέρνηση, θα ενεργοποιηθούν οι κρατικές εγγυήσεις υπέρ των ταμείων με αποτέλεσμα το Δημόσιο να δανειστεί από την τρόικα άλλα 12 δις ευρώ υπέρ ούτε των τραπεζών ούτε των δανειοληπτών αλλά, άκουσον-άκουσον, υπέρ των αρπακτικών ταμείων» τονίζεται.
Τρίτον, κατάργηση της προπληρωμής φόρου. «Είναι αστείο καν να μιλάμε για καταβολή το 2020 του 95% του φόρου επιχειρήσεων του 2021 υπολογισμένο στη βάση των κερδών του 2019 που, πολύ απλά, το 2020 δεν θα υπάρχουν» αναφέρεται.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χάρης Δούκας
Χάρης Δούκας: «Δεν είναι προσωπικές οι διαφορές μου με τον Νίκο Ανδρουλάκη»
«Χρειάζονται υπερβάσεις τώρα για την ανατροπή» - Μήνυμα ενότητας στον προοδευτικό χώρο από τον Δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα
Χάρης Δούκας: «Δεν είναι προσωπικές οι διαφορές μου με τον Νίκο Ανδρουλάκη»
Χριστουγεννιάτικο δέντρο μαζί με χαρτονομίσματα των 50 ευρώ
Δώρο Xριστουγέννων ΔΥΠΑ: Πότε πληρώνεται σε εκπαιδευτικούς και τι αλλάζει από το 2026 - Πίνακας
Δώρο Χριστουγέννων: Πότε μπαίνουν τα χρήματα της ΔΥΠΑ σε αναπληρωτές και νεοδιόριστους - "Καμπανάκι" για 80.000 δικαιούχους
Δώρο Xριστουγέννων ΔΥΠΑ: Πότε πληρώνεται σε εκπαιδευτικούς και τι αλλάζει από το 2026 - Πίνακας
επίδομα voucher ΔΥΠΑ
Νέο Voucher ΔΥΠΑ με 750€ σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού
Αν εργάζεστε στον ιδιωτικό τομέα, τότε ο Ιανουάριος του 2026 μπορεί να φέρει έως 750 ευρώ επίδομα απευθείας στον τραπεζικό σας λογαριασμό, μέσα από...
Νέο Voucher ΔΥΠΑ με 750€ σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού