Ν. Φίλης: Η ΝΔ ενσωμάτωσε και ανέδειξε βουλευτές «χρυσαυγίτες στην ουσία»
«Είμαστε υπέρ των ελεγχόμενων συνόρων, ούτε των κλειστών ούτε των ανοιχτών» , συμπλήρωσε ο πρώην υπουργός Παιδείας

«Αυτό που είπε και ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του είναι ότι εμείς δεν θέλουμε 'μπάτε σκύλοι αλέστε' στα σύνορα. Θέλουμε σύνορα ελεγχόμενα, ούτε κλειστά ούτε ανοιχτά, ελεγχόμενα. Κι όταν αίρεται αναστέλλεται η βασική υποχρέωση της χώρας μας να δέχεται αιτήσεις πολιτικού ασύλου και να τις κρίνει όχι να τις δίνει ντε και καλά, τότε δυστυχώς έχουμε μια αρχή της κατάλυσης βασικών διατάξεων του Διεθνούς Δικαίου από την χώρα μας. Χρειάζεται στον Έβρο να υπάρχει φύλαξη των συνόρων, καμία αντίρρηση σε αυτό, αλλά χρειάζεται να υπάρχει μια θυρίδα που να μπορεί όποιος δυστυχισμένος φτάνει μέχρι εκεί να καταθέτει αίτηση πολιτικού ασύλου και να αποφασίζει η χώρα μας με τις διαδικασίες της» είπε ο βουλευτής και τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, στον Realfm 97,8.


Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου συμπλήρωσε ότι «δεν υπάρχει νόμιμη είσοδος στον Έβρο. Δεν υπάρχει θυρίδα, γραφείο που να πηγαίνει οποιοσδήποτε φτάνει εκεί και να υποβάλλει αίτημα. Δεν υπήρχε στην πράξη εδώ και πολύ καιρό, δυστυχώς. Γι'αυτό και οι αναλογίες με το θέμα της Ισπανίας που προβάλλονται από την κυβέρνηση δεν ισχύουν στην περίπτωση του Έβρου».

Ερωτηθείς αν είναι σε μια ελαφρά διαφοροποίηση με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο Mega απάντησε ότι «δεν θα έλεγα διαφοροποίηση, θα έλεγα μια από δική μου πλευρά διατύπωση θέσεων που και ο Πρόεδρος και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χρόνια τώρα και επιμένουμε. Ασκείται μια πίεση, την βλέπουμε, δεν συζητούμε τα ουσιαστικά ζητήματα που αφορούν στο προσφυγικό και δεν συζητούμε και το βασικό θέμα της οικονομίας που πηγαίνει προς τα πίσω. Πηγαίνουμε σε μια μηδενική ανάπτυξη».

«Το κλίμα μιας κλειστοφοβικής χώρας, γιατί μπορεί να γίνουμε έτσι ως χώρα, δεν ευνοεί την ανάπτυξη της χώρας. Και όλη η ιστορία του νόμος και τάξη, που είναι μια ιστορία τρομοκράτησης των πολιτών και δημιουργίας κλίματος ανασφάλειας, δεν ευνοεί μια αναγκαία οικονομική χαλαρότητα για να υπάρξει ανάπτυξη. Όλα συνδέονται στο μέτρο τους" συμπλήρωσε.

"Όταν η ΝΔ μας λέει ότι είμαστε άνθρωποι του Ερντογάν, χθες το είπε. Όταν το λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό το πράγμα. Και όταν διάφοροι αλιτήριοι, οι οποίοι έχουν εκλεγεί ως βουλευτές της ΝΔ, λένε ακόμα χειρότερα πράγματα" υπογράμμισε.

"Δεν είπα για όλους. Υπάρχουν ορισμένοι, ελάχιστοι αλλά υπάρχουν. Διότι μέσα στη ΝΔ, μέσα από την τακτική να ενσωματωθούν οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής, ενσωματώθηκαν και αναδείχθηκαν βουλευτές που είναι χρυσαυγίτες στην ουσία, και στην πράξη όχι μόνο στην ουσία" πρόσθεσε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Σβήστε αμέσως αυτές τις εφαρμογές από το κινητό σας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

odigos-protoeton-panteio.jpg
Πάντειο: Μετά από 10ετείς προσπάθειες, βρέθηκαν 13,5 εκ.€ για ανακαίνιση της φοιτητικής εστίας
Με την κατασκευή της Εστίας (το κτήριο όπου σήμερα στεγάζεται το φοιτητικό εστιατόριο) θα αντιμετωπιστεί το φλέγον πρόβλημα της στέγασης των...
Πάντειο: Μετά από 10ετείς προσπάθειες, βρέθηκαν 13,5 εκ.€ για ανακαίνιση της φοιτητικής εστίας