Γ. Γεραπετρίτης: Βρισκόμαστε ενώπιον μιας απάνθρωπης εργαλειοποίησης ανθρώπων για γεωπολιτικούς σκοπούς της Τουρκίας
Bρισκόμαστε ενώπιον μιας απάνθρωπης εργαλειοποίησης ανθρώπων προς όφελος γεωπολιτικών και διπλωματικών σκοπών δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης μιλώντας στο CNN

«Δεν έχει γίνει χρήση υπερβολικής βίας. Δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σφαίρες. Ο ελληνικός στρατός και οι δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας έχουν χρησιμοποιήσει κάθε είδους αναλογικών μέτρων, προκειμένου να κρατήσουν όλους αυτούς τους ανθρώπους μακριά από τα σύνορα της Ελλάδας» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης μιλώντας στο CNN και τη Κριστιάν Αμανπούρ, σχολιάζοντας ρεπορτάζ και δηλώσεις Tούρκων.

«Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν επιδοθεί σε μια υπερβολική προπαγάνδα. Υπάρχει ένα βίντεο, το οποίο παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο χθες, σύμφωνα με το οποίο όλοι οι άνθρωποι που έχουν συγκεντρωθεί στα ελληνικά σύνορα συνοδεύθηκαν από τις τουρκικές Αρχές. Υπήρξαν μηνύματα που ανέφεραν ότι τα σύνορα είναι ανοιχτά. Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε προσωπικά ότι όλοι πρέπει να πάνε στα σύνορα και απείλησε την Ευρώπη με εισροή μεταναστών και προσφύγων» ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης.

Υπογράμμισε ότι «από εκείνους που πέρασαν παράνομα τα ελληνικά σύνορα, μόνο 4% προέρχονται από τη Συρία. Επομένως είναι εμφανές ότι όλο αυτό δεν έχει καμία σχέση με την κρίση στη Συρία. Στην πλειοψηφία τους, οι άνθρωποι προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και την υποσαχάρια Αφρική. Και, φυσικά, έχουν συγκεντρωθεί εκεί απευθείας από τις τουρκικές Αρχές. Μιλούν την τουρκική γλώσσα με μεγάλη άνεση, κάτι που σημαίνει ότι βρίσκονταν στη χώρα για αρκετά μεγάλο διάστημα».

Αποτελεί απόλυτη πεποίθηση της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το συμβούλιο, πως βρισκόμαστε ενώπιον μιας απάνθρωπης εργαλειοποίησης ανθρώπων προς όφελος γεωπολιτικών και διπλωματικών σκοπών, τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες: Κοινά τμήματα, άνισες αφετηρίες - Όταν το ίδιο πτυχίο διεκδικείται με διαφορετικά «μέτρα»
Πανελλήνιες Εξετάσεις: Γιατί όλο και περισσότεροι υποψήφιοι στρέφονται στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο;
Πανελλήνιες: Κοινά τμήματα, άνισες αφετηρίες - Όταν το ίδιο πτυχίο διεκδικείται με διαφορετικά «μέτρα»
aeroplano
Τι κρύβεται πίσω από τη λέξη "γοργόνα": Η μυστική γλώσσα των πληρωμάτων
Πέρα όμως από τους επίσημους κανονισμούς και τη διεθνώς καθιερωμένη ορολογία, υπάρχει και μια λιγότερο γνωστή πλευρά: ένας ανεπίσημος κώδικας που...
Τι κρύβεται πίσω από τη λέξη "γοργόνα": Η μυστική γλώσσα των πληρωμάτων
εκπαιδευτικοί, συντάξεις
Μισθοδοσία Εκπαιδευτικών: Ποια μέρα της εβδομάδας θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους και πως διαμορφώνονται οι αποδοχές από 1η Ιουνίου
Τι αλλάζει στους μισθούς των εκπαιδευτικών από 1η Ιουνίου 2026 – Αναλυτικοί πίνακες και παραδείγματα
Μισθοδοσία Εκπαιδευτικών: Ποια μέρα της εβδομάδας θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους και πως διαμορφώνονται οι αποδοχές από 1η Ιουνίου