Γ. Γεραπετρίτης: Βρισκόμαστε ενώπιον μιας απάνθρωπης εργαλειοποίησης ανθρώπων για γεωπολιτικούς σκοπούς της Τουρκίας
Bρισκόμαστε ενώπιον μιας απάνθρωπης εργαλειοποίησης ανθρώπων προς όφελος γεωπολιτικών και διπλωματικών σκοπών δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης μιλώντας στο CNN

«Δεν έχει γίνει χρήση υπερβολικής βίας. Δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σφαίρες. Ο ελληνικός στρατός και οι δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας έχουν χρησιμοποιήσει κάθε είδους αναλογικών μέτρων, προκειμένου να κρατήσουν όλους αυτούς τους ανθρώπους μακριά από τα σύνορα της Ελλάδας» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης μιλώντας στο CNN και τη Κριστιάν Αμανπούρ, σχολιάζοντας ρεπορτάζ και δηλώσεις Tούρκων.

«Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν επιδοθεί σε μια υπερβολική προπαγάνδα. Υπάρχει ένα βίντεο, το οποίο παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο χθες, σύμφωνα με το οποίο όλοι οι άνθρωποι που έχουν συγκεντρωθεί στα ελληνικά σύνορα συνοδεύθηκαν από τις τουρκικές Αρχές. Υπήρξαν μηνύματα που ανέφεραν ότι τα σύνορα είναι ανοιχτά. Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε προσωπικά ότι όλοι πρέπει να πάνε στα σύνορα και απείλησε την Ευρώπη με εισροή μεταναστών και προσφύγων» ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης.

Υπογράμμισε ότι «από εκείνους που πέρασαν παράνομα τα ελληνικά σύνορα, μόνο 4% προέρχονται από τη Συρία. Επομένως είναι εμφανές ότι όλο αυτό δεν έχει καμία σχέση με την κρίση στη Συρία. Στην πλειοψηφία τους, οι άνθρωποι προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και την υποσαχάρια Αφρική. Και, φυσικά, έχουν συγκεντρωθεί εκεί απευθείας από τις τουρκικές Αρχές. Μιλούν την τουρκική γλώσσα με μεγάλη άνεση, κάτι που σημαίνει ότι βρίσκονταν στη χώρα για αρκετά μεγάλο διάστημα».

Αποτελεί απόλυτη πεποίθηση της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το συμβούλιο, πως βρισκόμαστε ενώπιον μιας απάνθρωπης εργαλειοποίησης ανθρώπων προς όφελος γεωπολιτικών και διπλωματικών σκοπών, τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μαθητές δίνουν πανελλήνιες, κάθονται σε θρανία και τους μιλάει δασκάλα
Πανελλήνιες 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στα Μαθηματικά
Προτεινόμενα θέματα για το μάθημα των Μαθηματικών για τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων στα Γενικά Λύκεια
Πανελλήνιες 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στα Μαθηματικά
ΜΑΘΗΤΕΣ
Σχολεία: Επιστρέφουν σήμερα οι μαθητές - Πότε κλείνουν για καλοκαίρι
Επιστρέφουν οι μαθητές σήμερα στα σχολεία μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τις εξετάσεις του Ιουνίου και τις καλοκαιρινές διακοπές
Σχολεία: Επιστρέφουν σήμερα οι μαθητές - Πότε κλείνουν για καλοκαίρι