Παραδοχή Βρούτση για κατάργηση της έκπτωσης εισφορών για τις μητέρες - «Να πώς βγήκε το επίδομα γέννας των 2.000 ευρώ» καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ
Για εξαπάτηση των νέων οικογενειών καταγγέλλει τον υπουργό Εργασίας η Έφη Αχτσιόγλου κατηγορώντας τον ότι μειώνει το εισόδημα των οικογενειών που αποκτούν παιδιά - Διαβεβαιώσεις ότι οι μειωμένες εισφορές θα διατηρηθούν για τις εργαζόμενες μητέρες έδωσε, μετά τις αντιδράσεις, ο Γιάννης Βρούτσης

«Ο κ. Βρούτσης πρώτα κατήργησε κρυφά και σαν τον κλέφτη -όπως συνηθίζει- τις μειωμένες εισφορές που δικαιούνταν οι εργαζόμενες μητέρες για ένα δωδεκάμηνο μετά τον τοκετό. Όταν αποκαλύψαμε την απαράδεκτη αυτή ενέργεια, η οποία έγινε παράλληλα με την ψήφιση του επιδόματος γέννησης και ουσιαστικά το αφαιρούσε πριν καν το χορηγήσει, πέταξε την ευθύνη μέσω «κύκλων» του στον κ. Μηταράκη. Πλέον, με καθυστέρηση μίας ημέρας ομολόγησε την αθλιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε βάρος των νέων οικογενειών, τον εμπαιγμό και την επιχείρηση εξαπάτησής τους. Η απόφαση του κ. Βρούτση που μειώνει το εισόδημα των οικογενειών που αποκτούν παιδιά θα συνέχιζε να ισχύει αν δεν την αποκαλύπταμε. Η σημερινή του δήλωση και οι υπεκφυγές που επικαλείται επιβεβαιώνουν τις ντροπιαστικές και απαράδεκτες πρακτικές της κυβέρνησης» αναφέρει σχετικά σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Έφη Αχτσιόγλου. 

Μετά το σάλο που ξέσπασε, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έδωσε διαβεβαιώσεις πως οι μειωμένες εισφορές θα διατηρηθούν για τις εργαζόμενες μητέρες.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Βρούτσης αναφέρει: «Σχετικά με το κενό νόμου που δημιούργησε ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ 4387/2016 με τη μη ρητή αναφορά - όπως θα έπρεπε - στο ευνοϊκό καθεστώς προστασίας της απασχόλησης των εργαζόμενων γυναικών που αποκτούν παιδί, τονίζω ξεκάθαρα ότι στο παρόν νομοσχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης θα υπάρξει μέριμνα με ειδική διάταξη που θα αποσαφηνίζει και θα λύνει οριστικά το νομικό καθεστώς της απασχόλησης των εργαζόμενων γυναικών που αποκτούν παιδί, διατηρώντας τις μειωμένες εισφορές για τις εργαζόμενες μητέρες».

«Η κυβέρνησή μας και το υπουργείο Εργασίας στηρίζουν και ενισχύουν συνεχώς το θεσμό της μητρότητας, όπως έχουμε αποδείξει με νομοθετικές πρωτοβουλίες, με τελευταία την καθιέρωση του επιδόματος γέννησης» υπογραμμίζει ο κ. Βρούτσης.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Στόχος επιθέσεων δύο πανεπιστημιακοί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Στόχος επιθέσεων πανεπιστημιακοί των ΕΚΠΑ και ΑΠΘ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Στο νοσοκομείο ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ – Βανδαλισμοί από τον Ρουβίκωνα στο σπίτι καθηγήτριας του ΕΚΠΑ
Στόχος επιθέσεων πανεπιστημιακοί των ΕΚΠΑ και ΑΠΘ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
alfavita
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google
Με ένα μόνο κλικ η Google επιτρέπει με νέα ρύθμιση να ορίζεις εσύ ποια sites θα βλέπεις πρώτα στις αναζητήσεις σου! Πλέον μπορείς να βλέπεις έγκυρα...
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google
EKAB
Κόπτσης για ακρωτηριασμό 5χρονου σε νηπιαγωγείο: «Ατυχές περιστατικό, θα διερευνηθούν οι συνθήκες»
Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου για επέμβαση συγκόλλησης μεταφέρθηκε το παιδί μετά τον ακρωτηριασμό του από πόρτα
Κόπτσης για ακρωτηριασμό 5χρονου σε νηπιαγωγείο: «Ατυχές περιστατικό, θα διερευνηθούν οι συνθήκες»
Συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά 2026 στο Σύνταγμα
Εργατική Πρωτομαγιά: «Ποτάμι» οι διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας παρά την κακοκαιρία (Εικόνες-Βίντεο)
Σε εξέλιξη οι απεργιακές συγκεντρώσεις: «Από το Σικάγο στην Καισαριανή, ζήτω η πρώτη Μάη» – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί και πώς κινούνται τα ΜΜΜ
Εργατική Πρωτομαγιά: «Ποτάμι» οι διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας παρά την κακοκαιρία (Εικόνες-Βίντεο)