Ρατσιστικό παραλήρημα Βελόπουλου - Έκανε λόγο για «λαθρολαγνεία» στη Βουλή
Συζήτηση για το επίδομα γέννησης

Για ερασιτεχνισμό στο θέμα του ΠΑΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση, μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια, κατά τη συζήτηση το νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας με θέμα «Επίδομα Γέννησης και λοιπές διατάξεις», ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Δεν με ενδιαφέρει ούτε ο Ολυμπιακός ούτε ο ΠΑΟΚ αλλά η Ελλάδα. Το ζήτημα είναι εθνικό. Και οι επιχειρηματίες δεν είναι ούτε με τον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό. Είναι απλά επιχειρηματίες», είπε ο κ. Βελόπουλος και τόνισε:

«Η Γιουγκοσλαβία διαλύθηκε από μία κόντρα μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων της Κροατίας και της Σερβίας. Χθες αναρτήθηκε στην Τούμπα πανό που μιλούσε για διχασμό της Ελλάδας. Κι εγώ είμαι οπαδός ομάδας αλλά δεν κάνω παρέα με τον Σαββίδη ή τον Αλαφούζο. Βρίζουν τώρα οι Ολυμπιακοί τους ΠΑΟΚτζήδες και το αντίστροφο και πάμε να κόψουμε την Ελλάδα στα δύο.

Ο κ. Βελόπουλος καταλόγισε ευθύνες στον υφυπουργό Αθλητισμού και τον κατηγόρησε ότι από «υπουργός έγινε εμπρηστής».

«Ο ίδιος διόρισε τα μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και την ίδια στιγμή λέει ότι κακώς βγήκε η απόφαση από αυτούς που ο ίδιος διόρισε. Δεν μπορεί, λέει ο υπουργός, να επιβάλλεται απόφαση υποβιβασμού όταν δεν υπάρχει πλήρης τεκμηρίωση. Τι ερασιτεχνισμός είναι αυτός;», διερωτήθηκε.

Αναφερόμενος στο υπό συζήτηση σχέδιο νόμου, ο κ. Βελόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι για ένα μεγάλο θέμα όπως το δημογραφικό λειτουργεί «όπως εκείνος που θέλει να θεραπεύσει τη γάγγραινα με ασπιρίνη» και έκανε λόγο για «νομοσχέδιο πολιτικού εκβιασμού».

«Ζητάτε όχι να δώσουμε κίνητρα για να γεννηθούν Έλληνες αλλά να γεννηθούν παιδιά στην Ελλάδα γενικά. Από Σομαλούς, Αφγανούς, Πακιστανούς. Δίνετε το δικαίωμα σε έναν που βρίσκεται στην Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια να πάρει το επίδομα. Δεν αντιλαμβάνομαι τη λαθρολαγνεία σας. Γιατί πολεμάτε τον νατιβισμό; Δεν έχετε εσείς οικογένειες και παιδιά; Μας λέτε ότι, αν πούμε "όχι" στον επίδομα στους ξένους, αυτομάτως το αρνούμαστε και στους Έλληνες. Αυτό είναι εκβιασμός. Λειτουργείτε με επιδόματα. Δεν κάνετε σοβαρή οικονομική πολιτική. Δεν θέλει επίδομα ο Έλληνας αν έχει δουλειά και βγάζει χρήματα. Δεν χρειάζεται ελεημοσύνη. Δώστε δουλειά στον Έλληνα. Μπορείτε να το κάνετε αυτό; Όχι δεν μπορείτε», ανέφερε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε:

«Έχω στοιχεία της ΗΔΙΚΑ. Δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος το 2017 ήταν πολίτες 172 διαφορετικών υπηκοοτήτων - 97.000 δικαιούχοι από Ρουμανία, Αλβανία, Βουλγαρία, Πακιστάν, Γερμανία, Ιταλία. Μα γιατί να δώσουμε επίδομα στον Γερμανό; Η Γερμανία έχει λεφτά. Οι Γερμανοί δίνουν συντάξεις και λεφτά στον τόπο τους. Αντί να τα δώσετε στους Έλληνες και να γεννούν οι Έλληνες τα δίνετε στους ξένους».

Καταλήγοντας ο κ. Βελόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να «αντιγράψει σωστά παραδείγματα από άλλες χώρες» και ανέφερε χαρακτηριστικά το παράδειγμα της Ουγγαρίας.

«Ο Ορμπάν στην Ουγγαρία, ο κακός Ορμπάν, προσφέρει απαλλαγή από φόρους σε όσους έχουν τέσσερα παιδιά, δίνει παράταση αποπληρωμής δανείων για τα ζευγάρια που κάνουν παιδιά, δίνει άτοκα δάνεια σε όσους παντρεύονται, όταν κάποιος έχει τρία παιδιά, έχει συνολική απαλλαγή από χρέη, τους προσφέρεται δωρεάν τεχνητή γονιμοποίηση», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Τέλος ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τάχθηκε κατά της προσφυγής στην Χάγη. «Ξέρετε ότι όσοι έχουν πάει στην Χάγη έχουν χάσει; Πόσες φορές η Χάγη απεφάνθη κατά της Ελλάδας; Θα πάμε δηλαδή στην Χάγη για να διεκδικήσουμε αν το Καστελόριζο είναι Ελληνικό; Αν δεν θέσετε αιτήματα και από την δική μας πλευρά, θα χάσετε. Θα θέσετε ζητήματα; Όχι. Τότε θα χάσουμε όσα έχουμε», κατέληξε ο κ. Βελόπουλος

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Επιστολή μαθητή: Σχολεία ανοικτά είπαμε;

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική με ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΤΩΣΗ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί: Παράλλογες αποφάσεις για την καλλιτεχνική εκπαίδευση
Εκπαιδευτικοί: Παράλλογες αποφάσεις για την καλλιτεχνική εκπαίδευση
Οι καλλιτεχνικές σχολές (χορού, θεάτρου, κινηματογράφου) μένουν κλειστές, ενώ τα αντίστοιχα μαθήματα στο σχολείο θα διδάσκονται κανονικά
Εκπαιδευτικοί: Παράλλογες αποφάσεις για την καλλιτεχνική εκπαίδευση