Κατά των εκπαιδευτικών ο Κ. Βελόπουλος: «Αν οι δάσκαλοι ήταν καλοί δεν θα είχαμε αυτή την κατάντια»
Δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, αξιολόγηση εκπαιδευτικών και κατάργηση των ΕΛΜΕ και των πολιτικών συλλογικοτήτων στα πανεπιστήμια, ζήτησε μεταξύ άλλων από το βήμα της βουλής ο αρχηγός της «Ελληνικής Λύσης»

Κατά των εκπαιδευτικών στράφηκε ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας, το βράδυ της Τρίτης.

Μεταξύ άλλων ο Βελόπουλος καταφέρθηκε ενάντια στο κατοχυρωμένο δικαίωμα των εκπαιδευτικών και γενικότερα των εργαζομένων να μπορούν να συγκροτούν συλλόγους και σωματεία και να προχωρούν σε συλλογικές διεκδικήσεις.

«Αποφασίσατε να καταργήσετε την αργία των 3 Ιεραρχών. Συμφωνεί λέει και ο Ιερώνυμος. Καλά αυτός είναι απών από παντού. Αν οι δάσκαλοι ήταν καλοί δεν θα είχαμε αυτή την κατάντια. Γιατί ο δάσκαλος είναι πρώτα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, ΚΚΕ κλπ και μετά δάσκαλος. Πρώτα αποκτά κομματική ταυτότητα. .. Αν ήμαστε σοβαρή χώρα θα λέγαμε καταργούμε αυτά τα "ΕΛΜΕ" των δασκάλων. Θα είναι δάσκαλοι, θα πληρώνονται από το Δημόσιο και τέρμα αυτά που ξέρανε».

Υπέρ της αξιολόγησης και των ιδιωτικών πανεπιστημίων

Παράλληλα, ο Κυριάκος Βελόπουλος τάχθηκε υπέρ της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και της δημιουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων.

«Στην αξιολόγηση βέβαια δεν θα διαφωνήσω. Ποιος θα διαφωνήσει εδώ μέσα; Μόνο ο τυχοδιώκτης και ο απατεώνας. Όμως και ο δάσκαλος φοβάται να κάνει τη δουλειά του, γιατί φοβάται ότι θα τον τσιμεντώσουν οι αριστεροί. Δεν υπάρχει έλεγχος. Στην Ελλάδα υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί αλλά είναι ανεξέλεγκτοι γατί διορίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση. Δεν έχετε καταλάβει ότι δεν γίνεται να αποφασίζετε πάντα εσείς, Δεν είστε θεοί».

Αναφερόμενος στα ιδιωτικά κολλέγια ο κ. Βελόπουλος τάχθηκε υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων. «Τι είναι δηλαδή το κολλέγιο; Ναι να γίνουν ιδιωτικά πανεπιστήμια και να σπουδάζουν οι ξένοι. Τι πρεμούρα είναι αυτή που σας έχει πιάσει με τα κολλέγια; Ισοσταθμίζετε το κολλέγιο του εξωτερικού με τον ελληνικό πανεπιστήμιο, όμως τα λεφτά που πληρώνει ο άλλος για να σπουδάσει θα πηγαίνουν στο εξωτερικό. Εγώ θέλω το ιδιωτικό ελληνικό πανεπιστήμιο και τα λεφτά να μένουν εδώ. Και το λέω κυρίως για τους αριστερούς, που έχουν σπουδάσει όλοι στο εξωτερικό σε ιδιωτικά πανεπιστήμια αλλά εδώ είναι κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Αυτό είναι ο ορισμός της αριστερής φαυλότητας», ανέφερε.

Κατά των παρατάξεων στα πανεπιστήμια

Τέλος ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης τάχθηκε ενάντια στις πολιτικές συλλογικότητες στα πανεπιστήμια, μέσω μιας στρεβλής αιτιολόγησης της κατάστασης και της πραγματικότητας.

Συγκεκριμένα είπε:

«Καταργήστε όλες τις κομματικές παρατάξεις στα πανεπιστήμια. Γιατί δεν το κάνετε κύριοι; Στα λόγια είστε όλοι καλοί. Αλλά όταν έρχεται η ώρα της κομματικής συναλλαγής κάνετε πίσω. Είναι δυνατόν να εξαρτάται η σπουδάζουσα νεολαία μας από την ΜΑΚΙ, την ΠΑΣΠ, την ΔΑΠ; Τι το χρειάζεται το παιδί να συνδικαλιστεί στο πανεπιστήμιο; Να σας πω εγώ. Για να πάει ο συνδικαλιστής και να του πει έλα εδώ, εγώ θα σε βοηθήσω να περάσεις τα μαθήματα. Το ξέρετε αυτό. Το ξέρετε ότι έτσι είναι τα πράγματα. Αφού το ξέρετε λοιπόν γιατί δεν το καταργείτε; Εδώ ο Ρουβίκωνας έχει γραφείο σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Είναι δυνατόν; Και μιλάμε για τα παιδιά μας. Για το μέλλον της Ελλάδας. Το μέλλον του τόπου. Πώς το ανέχεστε αυτό; Βγαίνουν κάθε φορά ρεπορτάζ στα κανάλια και τα παιδιά δεν γνωρίζουν τα στοιχειώδη. Δεν ξέρουν τι γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι ποιο κόμμα θα βγει στην εξουσία».

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Πότε ανοίγουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια: Αυτά είναι τα τελευταία σενάρια

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Ημερίδα για τον απόδημο ελληνισμό και τα ελληνικά πανεπιστήμια
Ημερίδα για τον απόδημο ελληνισμό και τα ελληνικά πανεπιστήμια
Ημερίδα υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας - «Ενδυναμώνοντας τις γέφυρες ανάμεσα στα ελληνικά Πανεπιστήμια και τον Ελληνισμό της Διασποράς»
Ημερίδα για τον απόδημο ελληνισμό και τα ελληνικά πανεπιστήμια
Εορτή Τριών Ιεραρχών: Πώς θα εορταστεί εφέτος στα σχολεία
Εορτή Τριών Ιεραρχών: Πώς θα εορταστεί εφέτος στα σχολεία
Εγκύκλιος της υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή: Δίωρος εορτασμός την παραμονή, εκκλησιασμός με αντιπροσωπεία μαθητών αν μπορεί να γίνει με ασφάλεια,...
Εορτή Τριών Ιεραρχών: Πώς θα εορταστεί εφέτος στα σχολεία
Απολύθηκαν «τριμηνίτες» αναπληρωτές σε Κεφαλονιά και Ιθάκη
Απολύθηκαν «τριμηνίτες» αναπληρωτές σε Κεφαλονιά και Ιθάκη
Χρησιμοποιούν τους εκπαιδευτικούς σαν πιόνια  μιας χρήσης - Διαμαρτυρία της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης για τις απολύσεις των εκπαιδευτικών
Απολύθηκαν «τριμηνίτες» αναπληρωτές σε Κεφαλονιά και Ιθάκη