ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΡΙΖΑ

«Οι ευφάνταστες δικαιολογίες που χρησιμοποίησε σήμερα ο ΥΠΕΞ κ. Δένδιας για να εξηγήσει την απουσία της Ελλάδας από τη Διαδικασία του Βερολίνου, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και αναδεικνύουν την απεγνωσμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να καλύψει τα λάθη και την αδράνειά της», αναφέρεται σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ενεργητική εξωτερική πολιτική που άσκησε η Ελλάδα τα περασμένα χρόνια, την κατέστησαν πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή και οδήγησαν στην συμμετοχή της σε σειρά πρωτοβουλιών, όπως η Διάσκεψη του Παλέρμο, που ο κ. Δένδιας ξεχνάει.

Επίσης ξεχνάει, ότι η Διαδικασία του Βερολίνου δεν άρχισε το 2015 αλλά τον Ιούλιο του 2019 με επίσημη πρόταση του ειδικού Απεσταλμένου του ΟΗΕ, Ghassan Salame, για την ειρήνη  στη Λιβύη, μετά την αναζωπύρωση των συγκρούσεων τον Απρίλιο 2019. Και ουδεμία σχέση έχει με άλλες Διασκέψεις.

Η Διάσκεψη του Βερολίνου του 2015 αποτέλεσε  διακριτή διαδικασία που ολοκλήρωσε τους στόχους της με τη συμφωνία ειρήνης του Skhirat το Δεκέμβριο 2015. Επιμένει ο κ. Δένδιας τέλος να υποκρύπτει, ότι 5 χώρες που δεν συμμετείχαν το 2015, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, της Αλγερίας και του Κονγκό, θα συμμετάσχουν την Κυριακή, σε αντίθεση με την Ελλάδα που θα είναι απούσα με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xylodarmos
Χανιά: Καθηγητής δέχθηκε άγρια επίθεση με μπουνιές και κλωτσιές μέσα στο σχολείο
Ποιος προστατεύει στην πράξη τον εκπαιδευτικό όταν το σχολείο μετατρέπεται σε χώρο κινδύνου;
Χανιά: Καθηγητής δέχθηκε άγρια επίθεση με μπουνιές και κλωτσιές μέσα στο σχολείο
ΤΣΙΑΚΟΥΜΗΣ
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 66 ετών, ο Παναγιώτης Τσιακούμης, σχολικός σύμβουλος Θεολόγων
Η κηδεία του θα τελεστεί την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, στις 10:30 το πρωί, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 66 ετών, ο Παναγιώτης Τσιακούμης, σχολικός σύμβουλος Θεολόγων
tiropita
Τυρόπιτα-εξπρές στην τοστιέρα: Σπιτική συνταγή έτοιμη σε 15 λεπτά
Όταν ο χρόνος πιέζει αλλά η ανάγκη για ένα σπιτικό και θρεπτικό σνακ παραμένει, η τυρόπιτα στην τοστιέρα αποτελεί μια εξαιρετικά πρακτική επιλογή.
Τυρόπιτα-εξπρές στην τοστιέρα: Σπιτική συνταγή έτοιμη σε 15 λεπτά