Warning message

Unable to retrieve https://www.youtube.com/watch?v=bX-eRqA_6v0&feature=emb_logo at this time, please check again later.
Διάψευση Μηταράκη για το βίντεο με τον προπηλακισμό στη Χίο
Στις αποδοκιμασίες στη Χίο αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εργασίας, Νότης Μηταράκης

Ο Ν. Μηταράκης διέψευσε στον ΑΝΤ1 ότι συνέβη κάτι τέτοιο,προσθέτοντας ότι είναι κάτι που «δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

«Η μεταναστευτική κρίση δημιουργεί διχασμό στην κοινωνία», επισήμανε και αναφερόμενος στην κατάσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Χίου, τόνισε ότι «άλλοι χειροκροτούσαν επειδή συμφωνούσαν με την απόφαση να κλείσουν τα υπάρχοντα κέντρα, κι από την άλλη υπήρχε δυσπιστία από τους κατοίκους των περιοχών όπου θα γίνουν τα κλειστά κέντρα, στη βόρεια Χίο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το «στοίχημα είναι να πειστούν οι κάτοικοι των νησιών ότι το κυβερνητικό σχέδιο θα εφαρμοστεί» και σημείωσε παράλληλα πως ήταν επιλογή του να πάει στη Χίο, κάτι που ως βουλευτής Χίου, το θεωρεί «χρέος του».

Ο προπηλακισμός

Υπενθυμίζεται ότι επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το Δημαρχείο της Χίου το βράδυ της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια της άφιξης του υφυπουργού Εργασίας Νότη Μηταράκη στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου όπου συνεδρίαζε εκτάκτως με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις μετά τις εξαγγελίες του Υφυπουργού Αλκιβιάδη Στεφανή για δημιουργία υπερδομής 4.000 ατόμων.

Όπως μετέδωσε το politischios.gr, μερίδα συγκεντρωμένων στη θέα του Νότη Μηταράκη εξαγριώθηκαν με αποτέλεσμα να πετάξουν μπουκάλια με νερό και καφέδες ενώ έσπασαν την πόρτα του Δημαρχείου Χίου κατά την προσπάθειά τους να μπουν μέσα στο κτίριο.

https://www.youtube.com/watch?v=bX-eRqA_6v0&feature=emb_logo

Το προσφυγικό

Σε σχέση με την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού –προσφυγικού, ο υφυπουργός υποστήριξε ότι «στόχος είναι να εφαρμοστούν τα μέτρα φύλαξης των συνόρων και κλειστών κέντρων, επιστροφών αποτελεσματικά».

Σε ερώτηση για την αποσυμφόρηση των νησιών, ο υφυπουργός ισχυρίστηκε ότι είναι «δεδομένος ο στόχος της αποσυμφόρησης» και μίλησε για 20.000 αποχωρήσεις αιτούντων άσυλο από τα νησιά και 10.000 επιστροφές προς τις χώρες προέλευσης.

«Δεν είμαστε χώρα ανοιχτών συνόρων, αλλά χώρα που σέβεται το διεθνές δίκαιο», πρόσθεσε. Στη συνέχεια, διαβεβαίωσε ότι«μέσα στο 2020 θα δούμε επιτάχυνση των επιστροφών στην Τουρκία» και ότι έχει ενισχυθεί η φύλαξη των συνόρων τόσο από θαλάσσης και από αέρος».

Το ‘κλειδί’ για την αποτροπή των αφίξεων, υποστήριξε ότι «είναι η καλύτερη επιτήρηση των συνόρων και το δεύτερο αυτές οι ροές να μην είναι αποτελεσματικές».

«Η πολιτική των ανοιχτών συνόρων δίνει την επιλογή των νησιών στους διακινητές. Όταν όμως υπάρχει απόφαση ασύλου ότι οι επιστροφές είναι θέμα ημερών, στέλνεις το μήνυμα και στους διακινητές», ανέφερε και επισήμανε την αναγκαιότητα κλειστών κέντρων που θα λειτουργούν αποτρεπτικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xartis231.jpg
O χάρτης του gov.gr με τα ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
Το mySafetyPlan προσφέρει σε κάθε πολίτη τη δυνατότητα να εντοπίσει άμεσα πού πρέπει να κατευθυνθεί σε σεισμό ή άλλη φυσική καταστροφή
O χάρτης του gov.gr με τα ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
Παραλία στην Ελλάδα
Η άγνωστη παραλία με τα απίθανα νερά για ήσυχες αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη
Ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν απόλυτη ηρεμία, φυσική ομορφιά και απομόνωση – μόλις λίγη ώρα από το κέντρο της πόλης
Η άγνωστη παραλία με τα απίθανα νερά για ήσυχες αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη