Γ. Βαρουφάκης για κάλεσμα Τσίπρα: Λέμε «όχι» σε όσους είπαν «ναι σε όλα»
Διευκρίνισε επίσης πως δεν υπάρχει περίπτωση να προταθεί ο Κ. Γαβράς για πρόεδρος της Δημοκρατίας

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι ένα άτομο υπεράνω κομματικών σκοπιμοτήτων. Ένα άτομο που να συμβολίζει αξίες, δημοκρατίες πολιτισμού, συνεννόησης. Να συμβολίζει πέραν των συνόρων της Ελλάδας στον υπόλοιπο κόσμο έναν πολιτισμό» Αυτό τόνισε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25,  Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στο  ρ/σ Παραπολιτικά 90.1 και στην εκπομπή «Να ‘χαμε, να λέγαμε» με τους δημοσιογράφους Ανδρέα Παπαδόπουλο και Κώστα Παπαχλιμίντζο.

Ο Βαρουφάκης ερωτηθείς αν με τη δήλωσή του αυτή  φωτογραφίζει τον Κώστα Γαβρά ξεκαθάρισε:

«Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση πρώτον γιατί ο κ. Γαβράς έχει ήδη πει όχι σε τέτοιου είδους προτάσεις στο παρελθόν, δεύτερον επειδή είμαστε πάρα πολύ καλοί φίλοι δεν θα ήταν σωστό και τρίτον επειδή εμείς προσανατολιζόμαστε στο να είναι γυναίκα».

Αναφερόμενος στο κάλεσμα Τσίπρα για τη δημιουργία ενός προοδευτικού μετώπου ο Βαρουφάκης επεσήμανε:

Η προοδευτική συμμαχία είναι το ΜέΡΑ25 για εμάς, για αυτό το δημιουργήσαμε. Αν μπορούσαμε να συμμετάσχουμε με το ΣΥΡΙΖΑ σε κάτι διαφορετικό θα το είχαμε κάνει αλλά δυστυχώς επειδή κάποιοι από εμάς παρασυρθήκαμε από αντίστοιχα καλέσματα του κ. Τσίπρα πριν το 2015 δεν θα το ξανακάνουμε. Με αυτους τους ανθρώπους οι οποίοι είπαν Ναι σε όλα στα οποία μας είχαν καλέσει να συμπράξουμε μαζί τους για να πούμε Όχι, σε αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι υπέγραψαν τις συμφωνίες για τις εξορύξεις με τον κ. Νετανιάχου, με τον κ.Σίσι δίνοντας ένα τεράστιο δώρο στον κ. Ερντογάν για να κάνει τους παληκαρισμούς του στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο να βρεθούμε για να κάνουμε τι; αυτά που δεν έκαναν εκείνοι τότε;
 

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Μοριοδότηση Προσλήψεων αναπληρωτών με ετήσιο εξ αποστάσεως σεμινάριο
 

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα