Ο Μ. Βορίδης φαίνεται να έχει αναλάβει τον ρόλο της "εκπαίδευσης" της κοινής γνώμης, στις ιδέες της ακροδεξιάς και την εφαρμογή τους στην πράξη.
Μετά την ακραία εφαρμογή της καταστολής από άνδρες των ΜΑΤ το βράδυ της Παρασκευής στην επέτειο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στα Εξάρχεια, ο Μ. Βορίδης επέμεινε στην θέση του για την «αναγκαστικότητα του ξύλου» στην οποία μάλιστα, καλεί να γίνει κοινώς αποδεκτή.
Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την αστυνομική βία, απάντησε μεταξύ άλλων:
- «Έπρεπε να έχετε διδαχθεί ως προς αυτό μετά τη συζήτηση που είχαμε. Συναινετική βία δεν υπάρχει. Όλα τα υπόλοιπα είναι στοιχεία εξαναγκασμού. Η βία υποχρεωτική είναι αναγκαστική. Δεν έχετε εξοικειωθεί ακόμα με αυτό;»
- «Όχι δεν έχω εξοικειωθεί», «γιατί να εξοικειωθούμε με τη βία κ. υπουργέ;» είπαν οι δημοσιογράφοι, αλλά εκείνος συνέχισε παραδίδοντας μαθήματα ακροδεξιάς ρητορικής που καμία σχέση δεν έχουν με κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
- «Αν με καθυβρίσετε οι συνέπειες που θα υποστείτε, θα είναι συναινετικές;» ρώτησε για να καταλήξει στο τέλος της εκπομπής τον συλλογισμό του χαριτολογώντας: «Πρέπει να διδαχθεί ο εξαναγκασμός».
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Θεοφάνεια ή Θεοφάνια; Τι απαντά ο Γιώργος Μπαμπινιώτης
«Άρουρα»: Tι σημαίνει η αρχαία λέξη και τι περιγράφει;
Σαρώνει ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ το Γενάρη του 2026 η πιο εύκολη Πιστοποίηση Ιταλικών για το ΑΣΕΠ
Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2
Alfavita Newsroom