Ο Μ. Βορίδης φαίνεται να έχει αναλάβει τον ρόλο της "εκπαίδευσης" της κοινής γνώμης, στις ιδέες της ακροδεξιάς και την εφαρμογή τους στην πράξη.
Μετά την ακραία εφαρμογή της καταστολής από άνδρες των ΜΑΤ το βράδυ της Παρασκευής στην επέτειο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στα Εξάρχεια, ο Μ. Βορίδης επέμεινε στην θέση του για την «αναγκαστικότητα του ξύλου» στην οποία μάλιστα, καλεί να γίνει κοινώς αποδεκτή.
Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την αστυνομική βία, απάντησε μεταξύ άλλων:
- «Έπρεπε να έχετε διδαχθεί ως προς αυτό μετά τη συζήτηση που είχαμε. Συναινετική βία δεν υπάρχει. Όλα τα υπόλοιπα είναι στοιχεία εξαναγκασμού. Η βία υποχρεωτική είναι αναγκαστική. Δεν έχετε εξοικειωθεί ακόμα με αυτό;»
- «Όχι δεν έχω εξοικειωθεί», «γιατί να εξοικειωθούμε με τη βία κ. υπουργέ;» είπαν οι δημοσιογράφοι, αλλά εκείνος συνέχισε παραδίδοντας μαθήματα ακροδεξιάς ρητορικής που καμία σχέση δεν έχουν με κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
- «Αν με καθυβρίσετε οι συνέπειες που θα υποστείτε, θα είναι συναινετικές;» ρώτησε για να καταλήξει στο τέλος της εκπομπής τον συλλογισμό του χαριτολογώντας: «Πρέπει να διδαχθεί ο εξαναγκασμός».
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ