Κ. Πατέρας: O Μητσοτάκης είναι ψεύτης - Το Μαξίμου ζήτησε να μη βγω στα κανάλια (Audio)
Επίθεση κατά του πρωθυπουργού και των συνεργατών του εξαπέλυσε ο 80χρονος Κώστας Πατέρας, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του διοικητή του γενικού νοσοκομείου Καρδίτσας

Έκανε λόγο για «αθέμιτο πόλεμο που άνοιξαν απέναντί του» παράγοντες και τρικαλινά στελέχη της ΝΔ σε συνέντευξή του στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Λέσχη 97,6.

«Ήταν άτιμο αυτό που κάνανε οι τρικαλινοί» επισήμανε ο Κώστας Πατέρας.

Ακόμη, υπογράμμισε ότι «ξεκίνησαν να πιέζουν το Μαξίμου και οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης και Γρηγόρης Δημητριάδης πήραν την απόφαση να δεχθούν την παραίτησή μου ώστε να μην αναγκαστεί σε παραίτηση ο υπουργός Υγείας και σπιλωθεί το όνομα του πρωθυπουργού».

«Ο πρωθυπουργός υπήρξε ψεύτης απέναντί μου» τόνισε και πρόσθεσε πως «με τον διορισμό μου ως Διοίκητης Νοσοκομείου, το μόνο που ήθελα ήταν να δείξω σε όλους αυτούς που με κυνηγούσαν τόσα χρόνια τι έχασε ο Νομός που δεν με αξιοποιούσε». 

«Με τη σιγουριά του βιογραφικού μου σημειώματος ζήτησα από τον σημερινό πρωθυπουργό να με αξιοποιήσει στη θέση αυτή του Διοικητή. Δεν περίμενα ότι θα υπάρχει τόσο μεγάλη αντίδραση, ειδικά από στελέχη της ΝΔ των Τρικάλων. Δέχθηκα πολλή λάσπη, μόνο άθεο δεν με είπανε από μια ομάδα, τα λεγόμενα τρωκτικά της ΝΔ, που περιμένουν να πάρουν κάποιες θέσεις, και μερικοί απ’ αυτούς κάνανε και αίτηση για τη θέση Διοικητή. Εφαρμόστηκε ένας ηλικιακός ρατσισμός σε εμένα, από κάποια ΜΜΕ, επηρεάστηκε το Μέγαρο Μαξίμου και φοβηθήκανε ότι θα αποβεί εις βάρος του πρωθυπουργού. Με αποκάλεσαν πολιτικό γυρολόγο, ενώ όταν η ΝΔ με ζήτησε και με πήρε ξανά στους κόλπους της το Μάιο του 2018 δεν αντέδρασε κανένας. Τότε θέλαν όμως τις ψήφους που θα έφερνα, και κανείς δεν έλεγε τίποτα», συμπλήρωσε.

Τέλος, κατέληξε ότι «Δεν με παραίτησε κανείς, εγώ παραιτήθηκα από προσωπική μου απόφαση γιατί έχω αξιοπρέπεια. Με το γραφείο του Υπουργού Υγείας επικοινώνησα πρώτος εγώ για να το ανακοινώσω. Στον πρωθυπουργό έστειλα μήνυμα στο κινητό του, ότι αυτό που έγινε ήταν μεγάλη αδικία. Δεν μου απάντησε ποτέ… Μετά τη συνέντευξη μου στον ΣΚΑΪ με καλέσανε από του Μαξίμου και μου ζητήσανε να μην βγω και σε άλλα κανάλια. Όταν μου φέρονται με τον τρόπο αυτό, δεν είχα πλέον την επιλογή παρά να πω την αλήθεια. Αν δεν έκανα, να μην με βάζανε».

σχετικά άρθρα