ΚΚΕ: Κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας - Οι εξελίξεις εκθέτουν την κυβέρνηση

«Οι πρόσφατες απαράδεκτες κινήσεις της τουρκικής κυβέρνησης, με τις οποίες αμφισβητεί την ελληνική και κυπριακή υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο, καταθέτοντας σχετική επιστολή στον ΟΗΕ και η υπογραφή "μνημονίου κατανόησης" με την αποκαλούμενη κυβέρνηση της Λιβύης με στόχο τη χάραξη της ΑΟΖ στην περιοχή, αγνοώντας την Κρήτη και τα άλλα ελληνικά νησιά, αποτελεί παραπέρα κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας» υπογραμμίζει το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του.

    «Οι κινήσεις αυτές συνδυάζονται με την προκλητική παρουσία τουρκικών γεωτρύπανων στην κυπριακή ΑΟΖ και την προώθηση διχοτομικού σχεδίου στο Κυπριακό, τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις στον ελληνικό και θαλάσσιο χώρο στο Αιγαίο, την εισβολή στη Συρία και την ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας της γειτονικής χώρας στην ευρύτερη περιοχή» επισημαίνει και προσθέτει πως «οι εξελίξεις εκθέτουν την κυβέρνηση της ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα τις δυνάμεις του ευρωατλαντικού τόξου που καλλιεργούν απαράδεκτο εφησυχασμό όλα αυτά τα χρόνια».

   «Οι μύθοι για τον ρόλο των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ έχουν καταρριφθεί. Οι δυνάμεις αυτές είναι μέρος του προβλήματος. Η στάση τους ενθαρρύνει και τροφοδοτεί την τουρκική επιθετικότητα μέσα από τα παζάρια για την προώθηση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων στην περιοχή και τα σχέδια για τη συνδιαχείριση των θαλάσσιων ζωνών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών στην Αν. Μεσόγειο. Η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς γίνεται συνεχώς και πιο επικίνδυνη για το λαό μας» υποστηρίζει το ΚΚΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Συνάντηση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών: «Η Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Ελληνικής Οικονομίας»
Αναζητώντας τη χαμένη παραγωγική πυξίδα της ελληνικής οικονομίας
Συνάντηση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών: «Η Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Ελληνικής Οικονομίας»
Κωστής Χατζηδάκης
Νομοσχέδιο Χατζηδάκη: Το Δημόσιο σταματά να κυνηγά ακίνητα με «οθωμανικά φιρμάνια»
Τέλος στην «διοικητική παράνοια» δεκαετιών με διεκδικήσεις του κράτους σε σπίτια, πολυκατοικίες και οικισμούς
Νομοσχέδιο Χατζηδάκη: Το Δημόσιο σταματά να κυνηγά ακίνητα με «οθωμανικά φιρμάνια»