Αλκιβιάδης Στεφανής: Επιβεβλημένη η συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Στις διεθνείς τάσεις, στο περιβάλλον ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, στο ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων και στον απελευθερωτικό αγώνα των Καρπαθίων «που πέτυχαν το θεωρητικά ακατόρθωτο να απελευθερωθούν με τις δικές τους δυνάμεις και μάλιστα 8 μήνες νωρίτερα από τα άλλα Δωδεκάνησα», αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής στην ομιλία του στο μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων με την ευκαιρία συμπλήρωσης 75 χρόνων από την Επανάσταση-Απελευθέρωση της Καρπάθου

Επίκεντρο της ομιλίας του ήταν το μήνυμα του Επαναστατικού Κινήματος της Καρπάθου στη διαμόρφωση των Ενόπλων Δυνάμεων ως πυλώνας ισχύος και ασφάλειας στο σύγχρονο γεωπολιτικό γίγνεσθαι της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε μεταξύ άλλων την ανάγκη διαφύλαξης της εθνικής ομοψυχίας ως κόρης οφθαλμού.

«Σήμερα, 75 ολόκληρα χρόνια από το απελευθερωτικό κίνημα της Καρπάθου, εμείς ως γνήσιοι απόγονοι των ηρωικών Καρπαθίων, οφείλουμε να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού, την εθνική ομοψυχία, τη συντήρηση και επαύξηση της αποτρεπτικής και αμυντικής μας ικανότητας. Αυτό πρέπει να αποτελεί το μόνιμο και ουσιαστικό εθνικό μας κέντρο βάρους, δηλαδή τον κεντρικό πυρήνα και το απαραίτητο δομικό στοιχείο, σε όλα τα επίπεδα στρατηγικής σκέψης και σχεδίασης, συνιστώντας την προμετωπίδα του φρονήματος του λαού και του έθνους μας, ενάντια σε όποιον επιβουλεύεται τα σύνορά μας, την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική μας κυριαρχία. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως λαός χωρίς μνήμη, είναι λαός χωρίς μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στην κατάσταση ασφαλείας την ευρύτερη περιοχή, ο κ. Στεφανής χαρακτήρισε επιβεβλημένη τη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, ώστε να λειτουργήσουμε από κοινού ως παράγοντες σταθερότητας και προόδου για την ευρύτερη περιοχή Όπως είπε, «η ανάγκη εγκαθίδρυσης ενός περιβάλλοντος ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή κρίνεται επιβεβλημένη και η στάση της γειτονικής μας Τουρκίας στην επίτευξη αυτού του στόχου διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο. Γι’ αυτό, θεωρείται επιβεβλημένη η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, ώστε να λειτουργήσουμε από κοινού ως παράγοντες σταθερότητας και προόδου για την ευρύτερη περιοχή».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας παρακολούθησε τη θεία δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολική τάξη
Δημογραφική «βόμβα» στα σχολεία: 30.000 λιγότερα παιδιά στην Α’ Δημοτικού μέσα σε 10 χρόνια
Από τις 100.000 στις 70.000 εγγραφές μαθητών: Η δραματική εικόνα στα σχολεία της χώρας
Δημογραφική «βόμβα» στα σχολεία: 30.000 λιγότερα παιδιά στην Α’ Δημοτικού μέσα σε 10 χρόνια
panellinies
Πανελλήνιες 2026: Πώς επιλέγονται τα θέματα – Η μυστική διαδικασία
Σε καθεστώς αυστηρής απομόνωσης η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων – Το υπουργείο Παιδείας μετατρέπεται σε «φρούριο» μέχρι την ολοκλήρωση των Πανελλαδικών
Πανελλήνιες 2026: Πώς επιλέγονται τα θέματα – Η μυστική διαδικασία