Πολιτική

Α. Τσίπρας για την επέτειο του Πολυτεχνείου: Φέτος έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε εκεί

Αλέξης Τσίπρας
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για το επίκαιρο μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου - «Σε κυβερνητικούς θώκους οι παλιοί υμνητές της Χούντας»

Με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο μήνυμα του Πολυτεχνείου και στην επικαιρότητα του φετινού εορτασμού του, κάνοντας παράλληλα επίθεση στην κυβέρνηση για «τους παλιούς υμνητές της Χούντας που έχει στους κόλπους της» και γιατί «αναβάθμισε την καταστολή σε κυβερνητική στρατηγική».

Αναφέρει συγκεκριμένα ο πρώην πρωθυπουργός: «46 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, θυμόμαστε, την έφοδο των παιδιών του Νοέμβρη στον ουρανό και τιμούμε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία. Αλλά και όλες και όλους εκείνους που είπαν το μεγάλο “Όχι” στην αμερικανοκίνητη χούντα, όταν αυτό το “Όχι” κόστιζε διωγμούς, βασανιστήρια, φυλακίσεις, εξορίες». Ακολούθως τονίζει ότι «Φέτος έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε εκεί» και εξηγεί: «Όχι μόνο γιατί οι παλιοί υμνητές της χούντας δε βρίσκονται πια μόνο στο περιθώριο αλλά και σε κυβερνητικούς θώκους να ομνύουν στη κανονικότητα. Ούτε μόνο γιατί η άγρια καταστολή αναβαθμίζεται σε κυβερνητική στρατηγική αναγκαστικότητας. Θα είμαστε εκεί κυρίως για να στείλουμε μήνυμα αντίστασης στο κύμα της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης αλλά και σε όσους έχουν προεξοφλήσει ότι ήρθε το τέλος της ιστορίας».

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Δράμα: Πέθανε η μητέρα του αστυνομικού όταν έμαθε για τη γυναικοκτονία και την αυτοκτονία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πολιτική