ΔΕΗ
«Είναι η πρώτη φορά μετά την δεκαετία του 1990 οπότε πάλι μία κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε προχωρήσει σε αθρόες προσλήψεις στην ΔΕΗ, όχι βεβαίως με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου τότε, αλλά με ρουσφετολογιικό τρόπο»

"Τις αθρόες προσλήψεις που θα γίνουν στην ΔΕΗ με ρουσφετολογικό τρόπο, με συνθήκες γαλέρας και εκτός ΑΣΕΠ", κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, στα γραφεία της Κουμουνδούρου.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας ανέφερε: "Είναι άλλο να λες ότι μία μεγάλη επιχείρηση που λειτουργεί με ιδιωτικοικονομικά κριτήρια θα πρέπει να έχει βαθμούς ευελιξίας και να μπορεί να κάνει προσλήψεις και άλλο να ετοιμάζεται μαζική εισροή νέων εργαζομένων με συνθήκες γαλέρας και εκτός ΑΣΕΠ".

Απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους των εργαζομένων τους είπε ότι έχουν και εκείνοι ευθύνη και τα ΜΜΕ που εστιάζουν στα περί μονιμότητας. "Πέρα από το ότι αυτό δεν είναι ορθό, είναι ένα παιχνίδι που θέλει να οδηγήσει στον κοινωνικό αυτοματισμό, να αυτοί είναι οι βολεμένοι και από την άλλη εμείς στον ιδιωτικό τομέα οι εργαζόμενοι όπως όλος ο ελληνικός λαός...Το κύριο θέμα είναι ότι για πρώτη φορά βρισκόμαστε μπροστά σε μία διαδικασία αθρόων προσλήψεων με μισθούς των 650 ευρώ εκτός ΑΣΕΠ. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται τόσο μαζικά σε μία εταιρεία του ευρύτερου δημόσιου τομέα...Σε αυτό θα πρέπει να δώσετε προτεραιότητα γιατί δεν μπορείς να κερδίσεις την κοινή γνώμη αν δεν έχεις το ηθικό πλεονέκτημα... Μην το συσχετίζετε με κάποιες επιμέρους προσλήψεις που μπορεί να θέλει να κάνει η επιχείρηση". Εξήγησε ότι μία μεγάλη εταιρεία μπορεί να κάνει προσλήψεις αλλά εδώ δεν ξέρουμε πόσες προσλήψεις με τι διαδικασίες θα γίνουν. "Είναι η πρώτη φορά μετά την δεκαετία του 1990 οπότε πάλι μία κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε προχωρήσει σε αθρόες προσλήψεις στην ΔΕΗ, όχι βεβαίως με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου τότε, αλλά με ρουσφετολογιικό τρόπο".

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων συμφώνησαν και ανέφεραν από την πλευρά τους ότι εστιάζουν στις αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς που θα επιφέρει ο νέος νόμος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Δίπλωμα οδήγησης: Ποιοι πρέπει να το παραδώσουν άμεσα

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

Συκώτι φούρνου: ζουμερό αποτέλεσμα σε μόλις 10 λεπτά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kyranakis
Σεξιστική επίθεση Κυρανάκη κατά Πέρκα: «Εδώ δεν είναι η κουζίνα σας κυρία μου»
«Εδώ είναι Βουλή, δεν είναι η κουζίνα σας»: Σάλος με τη σεξιστική επίθεση Κυρανάκη στην Πέτη Πέρκα - Δείτε βίντεο
Σεξιστική επίθεση Κυρανάκη κατά Πέρκα: «Εδώ δεν είναι η κουζίνα σας κυρία μου»
απεργια ταξι
Ταξί: Παράταση της απεργίας έως το πρωί της Παρασκευής – Νέο 48ωρο «μπλακ άουτ»
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των ταξί – Η ΣΑΤΑ παρατείνει την απεργία έως την Παρασκευή 16/1, εξαγγέλλει νέο 48ωρο
Ταξί: Παράταση της απεργίας έως το πρωί της Παρασκευής – Νέο 48ωρο «μπλακ άουτ»