ΔΕΗ
«Είναι η πρώτη φορά μετά την δεκαετία του 1990 οπότε πάλι μία κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε προχωρήσει σε αθρόες προσλήψεις στην ΔΕΗ, όχι βεβαίως με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου τότε, αλλά με ρουσφετολογιικό τρόπο»

"Τις αθρόες προσλήψεις που θα γίνουν στην ΔΕΗ με ρουσφετολογικό τρόπο, με συνθήκες γαλέρας και εκτός ΑΣΕΠ", κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, στα γραφεία της Κουμουνδούρου.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας ανέφερε: "Είναι άλλο να λες ότι μία μεγάλη επιχείρηση που λειτουργεί με ιδιωτικοικονομικά κριτήρια θα πρέπει να έχει βαθμούς ευελιξίας και να μπορεί να κάνει προσλήψεις και άλλο να ετοιμάζεται μαζική εισροή νέων εργαζομένων με συνθήκες γαλέρας και εκτός ΑΣΕΠ".

Απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους των εργαζομένων τους είπε ότι έχουν και εκείνοι ευθύνη και τα ΜΜΕ που εστιάζουν στα περί μονιμότητας. "Πέρα από το ότι αυτό δεν είναι ορθό, είναι ένα παιχνίδι που θέλει να οδηγήσει στον κοινωνικό αυτοματισμό, να αυτοί είναι οι βολεμένοι και από την άλλη εμείς στον ιδιωτικό τομέα οι εργαζόμενοι όπως όλος ο ελληνικός λαός...Το κύριο θέμα είναι ότι για πρώτη φορά βρισκόμαστε μπροστά σε μία διαδικασία αθρόων προσλήψεων με μισθούς των 650 ευρώ εκτός ΑΣΕΠ. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται τόσο μαζικά σε μία εταιρεία του ευρύτερου δημόσιου τομέα...Σε αυτό θα πρέπει να δώσετε προτεραιότητα γιατί δεν μπορείς να κερδίσεις την κοινή γνώμη αν δεν έχεις το ηθικό πλεονέκτημα... Μην το συσχετίζετε με κάποιες επιμέρους προσλήψεις που μπορεί να θέλει να κάνει η επιχείρηση". Εξήγησε ότι μία μεγάλη εταιρεία μπορεί να κάνει προσλήψεις αλλά εδώ δεν ξέρουμε πόσες προσλήψεις με τι διαδικασίες θα γίνουν. "Είναι η πρώτη φορά μετά την δεκαετία του 1990 οπότε πάλι μία κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε προχωρήσει σε αθρόες προσλήψεις στην ΔΕΗ, όχι βεβαίως με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου τότε, αλλά με ρουσφετολογιικό τρόπο".

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων συμφώνησαν και ανέφεραν από την πλευρά τους ότι εστιάζουν στις αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς που θα επιφέρει ο νέος νόμος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζελένσκι σε διάγγελμα
Ζελένσκι: «Θα χάσουμε τον βασικό μας εταίρο ή την αξιοπρέπεια της Ουκρανίας» (Βίντεο)
«Από τις πιο δύσκολες στιγμές στην ιστορία μας» - Δραματικό διάγγελμα του Ουκρανού προέδρου
Ζελένσκι: «Θα χάσουμε τον βασικό μας εταίρο ή την αξιοπρέπεια της Ουκρανίας» (Βίντεο)
Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: «Βαριά η οδύνη μου» – Τι απαντά για τον θάνατο της 13χρονης μαθήτριας
Σοφία Ζαχαράκη: «Όταν χάνεται ένα παιδί, τα λόγια είναι φτωχά» – Τι δηλώνει για τη στελέχωση και τις ενέργειες του σχολείου
Σοφία Ζαχαράκη: «Βαριά η οδύνη μου» – Τι απαντά για τον θάνατο της 13χρονης μαθήτριας
Η στιγμή που το ΕΚΑΒ φθάνει στο σχολείο που πνίγηκε η 13χρονη
Ειδικό Σχολείο Πειραιά: Σοκ και πανικός μετά τον πνιγμό της 13χρονης – Βίντεο ντουκουμέντο
Βίντεο καταγράφει τα δραματικά δευτερόλεπτα μετά τον πνιγμό της 13χρονης – Σε σοκ οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί της άτυχης μαθήτριας
Ειδικό Σχολείο Πειραιά: Σοκ και πανικός μετά τον πνιγμό της 13χρονης – Βίντεο ντουκουμέντο