ΔΕΗ
«Είναι η πρώτη φορά μετά την δεκαετία του 1990 οπότε πάλι μία κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε προχωρήσει σε αθρόες προσλήψεις στην ΔΕΗ, όχι βεβαίως με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου τότε, αλλά με ρουσφετολογιικό τρόπο»

"Τις αθρόες προσλήψεις που θα γίνουν στην ΔΕΗ με ρουσφετολογικό τρόπο, με συνθήκες γαλέρας και εκτός ΑΣΕΠ", κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, στα γραφεία της Κουμουνδούρου.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας ανέφερε: "Είναι άλλο να λες ότι μία μεγάλη επιχείρηση που λειτουργεί με ιδιωτικοικονομικά κριτήρια θα πρέπει να έχει βαθμούς ευελιξίας και να μπορεί να κάνει προσλήψεις και άλλο να ετοιμάζεται μαζική εισροή νέων εργαζομένων με συνθήκες γαλέρας και εκτός ΑΣΕΠ".

Απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους των εργαζομένων τους είπε ότι έχουν και εκείνοι ευθύνη και τα ΜΜΕ που εστιάζουν στα περί μονιμότητας. "Πέρα από το ότι αυτό δεν είναι ορθό, είναι ένα παιχνίδι που θέλει να οδηγήσει στον κοινωνικό αυτοματισμό, να αυτοί είναι οι βολεμένοι και από την άλλη εμείς στον ιδιωτικό τομέα οι εργαζόμενοι όπως όλος ο ελληνικός λαός...Το κύριο θέμα είναι ότι για πρώτη φορά βρισκόμαστε μπροστά σε μία διαδικασία αθρόων προσλήψεων με μισθούς των 650 ευρώ εκτός ΑΣΕΠ. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται τόσο μαζικά σε μία εταιρεία του ευρύτερου δημόσιου τομέα...Σε αυτό θα πρέπει να δώσετε προτεραιότητα γιατί δεν μπορείς να κερδίσεις την κοινή γνώμη αν δεν έχεις το ηθικό πλεονέκτημα... Μην το συσχετίζετε με κάποιες επιμέρους προσλήψεις που μπορεί να θέλει να κάνει η επιχείρηση". Εξήγησε ότι μία μεγάλη εταιρεία μπορεί να κάνει προσλήψεις αλλά εδώ δεν ξέρουμε πόσες προσλήψεις με τι διαδικασίες θα γίνουν. "Είναι η πρώτη φορά μετά την δεκαετία του 1990 οπότε πάλι μία κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε προχωρήσει σε αθρόες προσλήψεις στην ΔΕΗ, όχι βεβαίως με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου τότε, αλλά με ρουσφετολογιικό τρόπο".

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων συμφώνησαν και ανέφεραν από την πλευρά τους ότι εστιάζουν στις αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς που θα επιφέρει ο νέος νόμος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί οι Έλληνες με προθεσμιακές καταθέσεις είναι «μεγάλοι χαμένοι»;

Ποια γνωστή ηθοποιός παράτησε την τηλεόραση και έγινε δασκάλα σε χωριό της Αρκαδίας

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καρυστιανού
Εκτός νέου πολιτικού φορέα ο Φαραντούρης – Τα πρόσωπα του στενού κύκλου Καρυστιανού
Αυστηρά κριτήρια, αποστάσεις από εν ενεργεία πολιτικούς και ομάδες εργασίας σε πλήρη εξέλιξη για το υπό διαμόρφωση εγχείρημα
Εκτός νέου πολιτικού φορέα ο Φαραντούρης – Τα πρόσωπα του στενού κύκλου Καρυστιανού
αγρότες
Αγρότες σε ρήξη με το Μαξίμου: Λένε «όχι» στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό
Μπλόκα επ’ αόριστον σε Πελοπόννησο και Αιτωλοακαρνανία, καταγγέλλουν προσχηματικό διάλογο και προαναγγέλλουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων
Αγρότες σε ρήξη με το Μαξίμου: Λένε «όχι» στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Η Νάντια Γιαννακοπούλου στο alfavita.gr: Χρειάζονται καθαρές απαντήσεις για μια νέα πορεία της χώρας απέναντι στα αδιέξοδα της Ν.Δ.
 Η ευθύνη να δείξει ότι υπάρχουν άλλες επιλογές, ότι υπάρχει άλλη πορεία για την χώρα πέφτει στους ώμους του ΠΑΣΟΚ
Η Νάντια Γιαννακοπούλου στο alfavita.gr: Χρειάζονται καθαρές απαντήσεις για μια νέα πορεία της χώρας απέναντι στα αδιέξοδα της Ν.Δ.
kakokairia xioni kryo
Καιρός: Αποχαιρετάμε τον χειμώνα-εξπρές και ανεβάζει θερμοκρασίες η χώρα
Υποχωρεί ο παγετός μετά το σύντομο κύμα ψύχους, με τους μετεωρολόγους να βλέπουν θερμοκρασίες άνω των φυσιολογικών και ανοιξιάτικο σκηνικό μέσα στην...
Καιρός: Αποχαιρετάμε τον χειμώνα-εξπρές και ανεβάζει θερμοκρασίες η χώρα