Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Όπως εξήγησε, «σταθερή επιδίωξη της πολιτικής "νόμος και τάξη" είναι να μπει στο γύψο το λαϊκό κίνημα για να περάσει πιο εύκολα η αντιλαϊκή πολιτική στα ζητήματα της οικονομίας και της παιδείας»

«Η ΝΔ παίρνοντας τη σκυτάλη από το ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει στο ίδιο έργο, δηλαδή την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής και ταυτόχρονα προσπαθεί να αντιμετωπίσει το λαϊκό κίνημα και το φοιτητικό, το νεολαιίστικο, με την πολιτική "νόμος και τάξη"», τόνισε ο Νίκος Καραθασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του kόμματος σε σημερινή του παρέμβαση στην ΕΡΤ1.

Όπως εξήγησε, «σταθερή επιδίωξη της πολιτικής "νόμος και τάξη" είναι να μπει στο γύψο το λαϊκό κίνημα για να περάσει πιο εύκολα η αντιλαϊκή πολιτική στα ζητήματα της οικονομίας και της παιδείας».

«Δεν είναι τυχαίο ότι το πρώτο μέτρο που πήρε η κυβέρνηση ήταν η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου» σημείωσε.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος είπε πως ήταν «αδικαιολόγητη η πράξη της Πρυτανείας του Οικονομικού Πανεπιστημίου να κλείσει τη σχολή για μια εβδομάδα, όταν μάλιστα γνώριζαν πως ήταν προγραμματισμένη συνέλευση των φοιτητών της ΑΣΟΕΕ για να πάρουν απόφαση για τον γιορτασμό του Πολυτεχνείου».

Πρόσθεσε πως «ήταν απαράδεκτη η επέμβαση της αστυνομίας σε φοιτητές που είχαν πάει για να ασκήσουν το δικαίωμά τους να είναι ανοιχτή η σχολή και για να ακολουθήσουν τις συλλογικές τους διαδικασίες.

Επίσης, σημείωσε πως το έδαφος προετοίμασε «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το πόρισμα Παρασκευόπουλου, το οποίο θεωρούσε "παράνομες ενέργειες" τις αντιδράσεις των φοιτητών».

Σχετικά με την Προανακριτική Επιτροπή, έκανε λόγο για «υποκρισία της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ» που «αξιοποιούν διάφορα δικαστικά τερτίπια για να οδηγήσουν την Προανακριτική Επιτροπή σε εκφυλισμό για να μην αποκαλυφθεί η ουσία».

Ως προς την παρουσία ή μη των Π. Πολάκη και Δ. Τζανακόπουλου, σημείωσε πως «όλα αυτά είναι απόρροια του άρθρου 86 που θα έπρεπε να έχει καταργηθεί», αλλά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν επέτρεψαν, όπως τόνισε ο κ. Καραθανασόπουλος, την κατάργησή του στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ θα επιμείνει στην «ανάγκη να ξεπεραστούν τα όποια δικονομικά τερτίπια και διαδικαστικά εμπόδια για να μπει η συζήτηση στην ουσία, να αρχίσουν οι εξετάσεις των μαρτύρων».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κόκκινα μάτια
Πώς το συχνό τρίψιμο των ματιών μπορεί να επηρεάσει την όρασή σας
Παρότι φαίνεται αθώο, το συχνό ή έντονο τρίψιμο των ματιών μπορεί να τραυματίσει ευαίσθητες δομές του οφθαλμού και να αυξήσει τον κίνδυνο λοιμώξεων...
Πώς το συχνό τρίψιμο των ματιών μπορεί να επηρεάσει την όρασή σας
Στρατιωτικές Σχολές
Στρατιωτικές Σχολές 2026: Νέος χάρτης εισακτέων και καταργήσεις ειδικοτήτων
Πού αυξάνονται οι ευκαιρίες εισαγωγής, ποιες σχολές ενισχύονται και ποιες κατευθύνσεις περνούν στο παρελθόν
Στρατιωτικές Σχολές 2026: Νέος χάρτης εισακτέων και καταργήσεις ειδικοτήτων
Παγωτό φράουλα - μπανάνα
Σπιτικό παγωτό σαν ζαχαροπλαστείου: Τα βήματα για τέλεια υφή
Με λίγη προσοχή και μερικά απλά μυστικά, μπορείτε να πετύχετε ένα παγωτό με βελούδινη υφή και πλούσια γεύση, χωρίς ειδικό εξοπλισμό.
Σπιτικό παγωτό σαν ζαχαροπλαστείου: Τα βήματα για τέλεια υφή
Πανελλαδικες
Πανελλαδικές - ΕΠΑΛ: Δείτε τα θέματα στην Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Προγραμματισμό Υπολογιστών, Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης
Τα θέματα των Πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ σήμερα Σάββατο 6 Ιουνίου
Πανελλαδικές - ΕΠΑΛ: Δείτε τα θέματα στην Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Προγραμματισμό Υπολογιστών, Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης