Thumbnail
Όπως εξήγησε, «σταθερή επιδίωξη της πολιτικής "νόμος και τάξη" είναι να μπει στο γύψο το λαϊκό κίνημα για να περάσει πιο εύκολα η αντιλαϊκή πολιτική στα ζητήματα της οικονομίας και της παιδείας»

«Η ΝΔ παίρνοντας τη σκυτάλη από το ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει στο ίδιο έργο, δηλαδή την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής και ταυτόχρονα προσπαθεί να αντιμετωπίσει το λαϊκό κίνημα και το φοιτητικό, το νεολαιίστικο, με την πολιτική "νόμος και τάξη"», τόνισε ο Νίκος Καραθασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του kόμματος σε σημερινή του παρέμβαση στην ΕΡΤ1.

Όπως εξήγησε, «σταθερή επιδίωξη της πολιτικής "νόμος και τάξη" είναι να μπει στο γύψο το λαϊκό κίνημα για να περάσει πιο εύκολα η αντιλαϊκή πολιτική στα ζητήματα της οικονομίας και της παιδείας».

«Δεν είναι τυχαίο ότι το πρώτο μέτρο που πήρε η κυβέρνηση ήταν η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου» σημείωσε.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος είπε πως ήταν «αδικαιολόγητη η πράξη της Πρυτανείας του Οικονομικού Πανεπιστημίου να κλείσει τη σχολή για μια εβδομάδα, όταν μάλιστα γνώριζαν πως ήταν προγραμματισμένη συνέλευση των φοιτητών της ΑΣΟΕΕ για να πάρουν απόφαση για τον γιορτασμό του Πολυτεχνείου».

Πρόσθεσε πως «ήταν απαράδεκτη η επέμβαση της αστυνομίας σε φοιτητές που είχαν πάει για να ασκήσουν το δικαίωμά τους να είναι ανοιχτή η σχολή και για να ακολουθήσουν τις συλλογικές τους διαδικασίες.

Επίσης, σημείωσε πως το έδαφος προετοίμασε «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το πόρισμα Παρασκευόπουλου, το οποίο θεωρούσε "παράνομες ενέργειες" τις αντιδράσεις των φοιτητών».

Σχετικά με την Προανακριτική Επιτροπή, έκανε λόγο για «υποκρισία της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ» που «αξιοποιούν διάφορα δικαστικά τερτίπια για να οδηγήσουν την Προανακριτική Επιτροπή σε εκφυλισμό για να μην αποκαλυφθεί η ουσία».

Ως προς την παρουσία ή μη των Π. Πολάκη και Δ. Τζανακόπουλου, σημείωσε πως «όλα αυτά είναι απόρροια του άρθρου 86 που θα έπρεπε να έχει καταργηθεί», αλλά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν επέτρεψαν, όπως τόνισε ο κ. Καραθανασόπουλος, την κατάργησή του στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ θα επιμείνει στην «ανάγκη να ξεπεραστούν τα όποια δικονομικά τερτίπια και διαδικαστικά εμπόδια για να μπει η συζήτηση στην ουσία, να αρχίσουν οι εξετάσεις των μαρτύρων».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

daskala sxoliki taxi
Η κουλτούρα της αναφοράς: Ενα σχολείο όπου ο διάλογος αντικαθίσταται από «φακέλους» και από «αποδεικτικά στοιχεία»
Όταν το κράτος δείχνει τον δάσκαλο: Από το υπουργείο… στους εκπαιδευτικούς, και από τις πολιτικές επιλογές… στη σύγκρουση γονέων–σχολείου - Η σιωπηρή...
Η κουλτούρα της αναφοράς: Ενα σχολείο όπου ο διάλογος αντικαθίσταται από «φακέλους» και από «αποδεικτικά στοιχεία»
foto_education.jpg
Διεθνές Απολυτήριο: Ποια είναι τα 13 Λύκεια που θα εφαρμοστεί – Η εισαγωγή στην τριτοβάθμια χωρίς Πανελλήνιες
Διεθνές Απολυτήριο: Η εισαγωγή στα ΑΕΙ χωρίς Πανελλήνιες
Διεθνές Απολυτήριο: Ποια είναι τα 13 Λύκεια που θα εφαρμοστεί – Η εισαγωγή στην τριτοβάθμια χωρίς Πανελλήνιες
Διατροφή
Η σκοτεινή πλευρά των «υγιεινών» σνακ: Πώς κάποια φυτικά τρόφιμα ανεβάζουν επικίνδυνα τη χοληστερίνη
Δεν είναι πάντα το τι τρώμε το πρόβλημα, αλλά το πώς παρασκευάζεται – Τι προειδοποιούν οι ειδικοί για τα επεξεργασμένα λαχανικά
Η σκοτεινή πλευρά των «υγιεινών» σνακ: Πώς κάποια φυτικά τρόφιμα ανεβάζουν επικίνδυνα τη χοληστερίνη