Λάκης Λαζόπουλος: Εκδικάζεται η αγωγή που κατέθεσε εναντίον του άτομο με αναπηρία
Είχε συνδέσει την πολιτική στάση του Σόιμπλε με την αναπηρία του, προκαλώντας αντιδράσεις

«Ο Σόιμπλε έχει δύο εμμονές όσο και να φανεί σκληρό αυτό που θα πω όταν ένας άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε μια καρέκλα σιγά - σιγά, το μυαλό του καθηλώνεται σε μια ιδέα εγώ το λέω παράνοια το λέω παραφροσύνη ποιες είναι οι εμμονές του». 

Αυτό το σχόλιο που είχε κάνει σε εκπομπή το 2016 ο γνωστός ηθοποιός είχε προκαλέσει κύμα αντιδράσεων, ενώ ο πρόεδρος του  Πειραϊκού Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων (ΠεΣΚΑ), Β. Δημητριάδης κατέθεσε αγωγή διεκδικώντας αποζημίως υψους 80.000 ευρώ για ηθική βλάβη και προσβολή προσωπικότητας .

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του news247, η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί εντός των επόμενων ημερών.

Ο πρόεδρος του ΠεΣΚΑ υποστηρίζει ότι ο Λ. Λαζόπουλος προχώρησε στο επίμαχο σχόλιο με πρόθεση, αφού ένα άτομο που ασκεί τέτοια κοινωνική επιρροή μέσα από την τηλεόραση, δεν θα μπορούσε να πράξει κάτι τέτοιο από άγνοια. Σύμφωνα με την αγωγή, ένας καλλιτέχνης της εμβέλειάς του, με μακρόχρονη εμπειρία στη σάτιρα και στην υποκριτική, θα μπορούσε να βρει άλλους τρόπους για να ασκήσει κριτική στο Γερμανό υπουργό Οικονομικών, όμως ο Λάκης Λαζόπουλος επέλεξε να χρησιμοποιήσει απόψεις, με μειωτικό και προσβλητικό περιεχόμενο για το σύνολο της ομάδας των κινητικά αναπήρων.

Πάντως, ο Λάκης Λαζόπουλος έχει δώσει τη δική του απάντηση, όπως μεταδιδόταν το επίδικο διάστημα. Μέσω ηλεκτρονικού μέσου ενημέρωσης είχε αναφέρει: «Είμαι έτοιμος να ζητήσω όχι μία, αλλά χίλιες συγγνώμες, αν θεωρείτε ότι έθιξα εσάς και τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Η στάση μου όλα αυτά τα χρόνια, η υποδοχή μου προς τους ανθρώπους αυτούς, τόσο στις εκπομπές μου όσο και σε θέατρα που εργάστηκα, είναι γνωστή σίγουρα και σε εσάς. Η αναφορά μου είχε να κάνει με το συγκεκριμένο πρόσωπο. Δεν μίλησα ούτε γενικά, ούτε αφηρημένα, ούτε σε πληθυντικό αριθμό».

σχετικά άρθρα

Στον Πειραιά κατέπλευσαν δύο πλοία με 70 μετανάστες και πρόσφυγες
Στον Πειραιά κατέπλευσαν δύο πλοία με 70 μετανάστες και πρόσφυγες

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν δύο πλοία μεταφέροντας 70 μετανάστες και πρόσφυγες από νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ειδικότερα, το...

Στον Πειραιά κατέπλευσαν δύο πλοία με 70 μετανάστες και πρόσφυγες