Thumbnail
Ο Άδωνις Γεωργιάδης τοποθετήθηκε για την αστυνομική επιχείρηση που κατέληξε σε «πολιορκία» καφενείου της πλατείας Εξαρχείων

Κληθείς να σχολιάσει όσα συνέβησαν το βράδυ της Πέμπτης (07/11) στα Εξάρχεια, με την επίθεση σε βάρος διμοιρίας των ΜΑΤ και ανδρών της ΔΙ.ΑΣ., στη συμβολή των οδών Μεθώνης και Χαριλάου Τρικούπη, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για «τρομοκρατική επίθεση». Όπως ανέφερε, «εύχομαι να μην ζήσουμε την ημέρα, που κάποιος αστυνομικός θα τραυματιστεί πολύ σοβαρά ή θα πεθάνει».

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με τοποθέτησή του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, επανέλαβε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να λήξει το άβατο στα Εξάρχεια. «Έχουμε συνεχόμενη πρόοδο και το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό. Πολλά κτίρια που ήταν υπό κατάληψη, έχουν απελευθερωθεί. Πολλές φορές η Αστυνομία έκανε επιχείρηση στα Εξάρχεια. Προφανώς και οι οργανωμένες δυνάμεις επί 40 χρόνια εκεί, επιχειρούν και τις αντεπιθέσεις τους», ανέφερε.

«Ως υπουργός, πολιτικός και πολίτης, σας λέω ότι θα ήθελα να δω την Αστυνομία να σπάει την πόρτα στο βίντεο και να μπαίνει. Επί της αρχής εγώ θέλω μία Αστυνομία, που όταν θέλει να μπει σε έναν χώρο να κάνει έλεγχο, να μπαίνει. Μπορεί να εκρίθη από τον επικεφαλής ότι εκείνη την ώρα, για Χ λόγους, ότι δεν έπρεπε να το πράξει», είπε ο κ. Γεωργιάδης, σχολιάζοντας βίντεο ντοκουμέντο με αστυνομικούς έξω από καφενείο στα Εξάρχεια.

«Χθες, πράγματι αυτή η επίθεση στους αστυνομικούς δεν ήταν για σόου. Ήταν μία δολοφονική επίθεση τρομοκρατική επίθεση και κατά τη γνώμη μου πρέπει να σκεφτεί η κυβέρνηση όλα αυτά να μπουν στον αντιτρομοκρατικό νόμο. Να τελειώνουμε. Γιατί όταν κάποιος πετάει μολότοφ στο κεφάλι κάποιου αυτό είναι τρομοκρατική ενέργεια», είπε ο υπουργός, για να τονίσει ότι «δεν υπάρχει περίπτωση με Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό να μην εφαρμοστεί ο νόμος».

Όσον αφορά τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σχολίασε ότι «όσον αφορά τη διαχείριση των Εξαρχείων και της τάξης είναι παρά πολύ καλός. Τώρα ζούμε την περίοδο που όλο αυτό το σύστημα αντεπιτίθεται. Το Κράτος θα κάνει την δουλειά του».

Διαβάστε περισσότερο και δείτε το βίντεο της αστυνομικής επιχείρησης ΕΔΩ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γαυδος
Γαύδος: Αποκλείστηκαν οι μαθητές από την Αθήνα που παρέλασαν για την 25η Μαρτίου
Παραμένει άγνωστο το πότε οι καιρικές συνθήκες θα είναι ευνοικές για να μπορέσουν μαθητές και γονείς να επιστρέψουν στην Αθήνα
Γαύδος: Αποκλείστηκαν οι μαθητές από την Αθήνα που παρέλασαν για την 25η Μαρτίου
Υπουργειο Εσωτερικων
Προσλήψεις στο Δημόσιο: Εντολή ΥΠΕΣ για τον προγραμματισμό 2027–2030
Οδηγίες του υπουργείου Εσωτερικών προς όλους τους φορείς για τον πολυετή προγραμματισμό ανθρώπινου δυναμικού και την αποτύπωση αναγκών
Προσλήψεις στο Δημόσιο: Εντολή ΥΠΕΣ για τον προγραμματισμό 2027–2030
Ηλικιωμένη γυναίκα κοιτάει τηλέφωνο και κρατάει το κεφάλι της
Σπείρα «μαϊμού» γιατρών και αστυνομικών ρήμαζε ηλικιωμένες με νέα απάτη
Πώς έστηναν την απάτη με το «τραυματισμένο παιδί» και τη «βοήθεια στην ΕΛ.ΑΣ.» – Λεία που ξεπερνά τις 80.000 ευρώ σε μετρητά, λίρες και κοσμήματα
Σπείρα «μαϊμού» γιατρών και αστυνομικών ρήμαζε ηλικιωμένες με νέα απάτη
sxoleio
Υπουργείο Παιδείας: Πότε σταματούν τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια
Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις ημερομηνίες λήξης μαθημάτων στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Υπουργείο Παιδείας: Πότε σταματούν τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια