Thumbnail
Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων τόνισε ότι οφείλουν όλοι να είναι συνεπείς στις ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους

Συνολικά 327.537 αποφάσεις ρύθμισης για οφειλές 3,94 δισ. ευρώ εκδόθηκαν, μέχρι τη λήξη της προθεσμίας για υπαγωγή στη ρύθμιση των 120 δόσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με την τρίτη τριμηνιαία έκθεση προόδου (Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2019) του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, δηλώνει: «Τηρήσαμε τη δέσμευσή μας με την καλύτερη ρύθμιση, που υπήρξε ποτέ. Η ρύθμιση των 120 δόσεων ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με τη συμμετοχή, μέχρι τέλος του χρόνου, πάνω από 450.000 οφειλετών και ρυθμισμένο ποσό πάνω από 4,5 δισ. ευρώ (δηλαδή ένας στους τρεις οφειλέτες στα ασφαλιστικά ταμεία)». «Από εδώ και πέρα, επειδή δεν θα υπάρξει νέα ρύθμιση, οφείλουν όλοι να παραμείνουν συνεπείς στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις» τονίζει ο κ. Βρούτσης.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση του ΚΕΑΟ, με την εφαρμογή της ρύθμισης, καταγράφηκε πολύ μεγάλη αύξηση στο πλήθος των ενεργών ρυθμίσεων και στο ρυθμισμένο ποσό. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι, στο τέλος του Ιουνίου 2019, οι ενεργές ρυθμίσεις ήταν συνολικά 143.942 και το ρυθμισμένο ποσό 2.601.356.762 ευρώ, ενώ, στο τέλος του Σεπτεμβρίου, οι ενεργές ρυθμίσεις ήταν συνολικά 296.359 και το ρυθμισμένο ποσό 4.122.738.451 ευρώ. Οι ενεργές και ολοκληρωμένες ρυθμίσεις έφτασαν, στο τέλος του Σεπτεμβρίου 2019, τις 249.898 για οφειλές 2,76 δισ. ευρώ, ενώ, μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υπαγωγής στη ρύθμιση, στις 7 Οκτωβρίου 2019, είχαν εκδοθεί 327.537 αποφάσεις ρύθμισης για οφειλές 3,94 δισ. ευρώ.

Οι συνολικές εισπράξεις του ΚΕΑΟ, εντός του τριμήνου (Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2019), ανήλθαν σε 385.166.116 ευρώ. Σημειώνεται ότι, από την έναρξη της λειτουργίας του ΚΕΑΟ, έχουν εισπραχθεί συνολικά 5.252.361.140 ευρώ. Επίσης, εντός του τρίτου τριμήνου του 2019, στο ΚΕΑΟ εντάχθηκαν 28.489 οφειλέτες του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, 10.582 οφειλέτες από τον τ. ΟΑΕΕ, 4.329 οφειλέτες από το τ. ΕΤΑΑ, 44 οφειλέτες από το τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και 8.833 οφειλέτες από φορείς εκτός του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Συνολικά, στο τρίτο τρίμηνο του 2019, εντάχθηκαν οφειλές, ύψους 965.899.073 ευρώ.

Αναλυτικότερα, με βάση τα στοιχεία του ΚΕΑΟ, προκύπτουν τα εξής:

«- Υπάρχει συγκέντρωση πλήθους οφειλετών στις χαμηλότερες κλίμακες οφειλών, με 1.500.406 οφειλέτες (79,02% των οφειλετών) να έχουν οφειλή έως 15.000 ευρώ ο καθένας.

- Το 88,24% των οφειλετών (1.675.469 οφειλέτες) έχουν οφειλή έως 30.000 ευρώ ο καθένας.

- Μεγάλο μέρος του υπολοίπου οφειλών αφορά 87.179 οφειλέτες που έχουν οφειλή από 50.000-100.000 ευρώ (16,96% του τρέχοντος υπολοίπου).

- Το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών αφορά λίγους μεγαλοοφειλέτες με οφειλές άνω του 1 εκατ. ευρώ (1.901 οφειλέτες συγκεντρώνουν το 23,27% του υπολοίπου οφειλών)».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

διρφυς
Δίρφυς: Το αγέρωχο βουνό της Εύβοιας και τα στολίδια στους πρόποδες του (Βίντεο)
Στους πρόποδες του μεγαλοπρεπούς αυτού όρους βρίσκεται η Στενή Διρφύος, ένα από τα πιο ζωντανά και γραφικά χωριά της Εύβοιας
Δίρφυς: Το αγέρωχο βουνό της Εύβοιας και τα στολίδια στους πρόποδες του (Βίντεο)
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
«Αδικία σε βάρος μας»: Αίτημα για δωρεάν είσοδο διοικητικών σε αρχαιολογικούς χώρους
Η ΕΝ.ΕΡ.Υ.Π. ζητά άρση «κατάφωρης αδικίας» και ίση μεταχείριση με τους εκπαιδευτικούς
«Αδικία σε βάρος μας»: Αίτημα για δωρεάν είσοδο διοικητικών σε αρχαιολογικούς χώρους
dikastiria
Συνεχίζονται οι δικαστικές αντιπαραθέσεις στην Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Νέα αναβολή στη δίκη Βαϊτσίδη
Παρουσιάζονται σοβαρές καταγγελίες για βία, εκφοβισμό και αντικαταστατικές πρακτικές, ενώ τονίζεται ότι η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για τη...
Συνεχίζονται οι δικαστικές αντιπαραθέσεις στην Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Νέα αναβολή στη δίκη Βαϊτσίδη