johnson corbyn
Επίθεση του ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν προς τον Μπορίς Τζόνσον

Ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε σήμερα ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επιδιώκει να χρησιμοποιήσει το Brexit για να «εξαπολύσει έναν Θατσερισμό με αναβολικά» μειώνοντας τις κανονιστικές ρυθμίσεις και στρέφοντας το Ηνωμένο Βασίλειο προς ένα αμερικανικό οικονομικό μοντέλο.

«Αυτό που θέλουν οι Συντηρητικοί του Μπόρις Τζόνσον είναι να κλέψουν το Brexit για να εξαπολύσουν έναν Θατσερισμό με αναβολικά», δήλωσε ο Κόρμπιν. «Ψήφος για τους Συντηρητικούς του Τζόνσον είναι ψήφος προδοσίας της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας μας και ξεπούλημα στον Τραμπ».

«Θέλουν μια κούρσα προς τον πάτο όσον αφορά τις προδιαγραφές και τις προστασίες. Θέλουν να κινηθούμε προς ένα περισσότερο απορρυθμισμένο αμερικανικό μοντέλο διαχείρισης της οικονομίας», δήλωσε ο Κόρμπιν.

Ωστόσο ο ηγέτης των Εργατικών αρνήθηκε να πει αν το κόμμα του θα σταματήσει τη διαδικασία του Brexit για να σχηματίσει συνασπισμό, εφόσον κανένα κόμμα δεν κερδίσει την πλειοψηφία στις εκλογές του Δεκεμβρίου.

Ερωτηθείς αν το Εργατικό Κόμμα θα ανακαλέσει το Άρθρο 50 ώστε να εξασφαλίσει την υποστήριξη των Φιλελεύθερων Δημοκρατών σε περίπτωση που στο κοινοβούλιο δεν υπάρχει ξεκάθαρη πλειοψηφία, ο Κόρμπιν δήλωσε: «Αυτό που μπορώ να πω είναι το εξής: διεξάγουμε εκστρατεία για να κερδίσουμε αυτές τις εκλογές με μια κυβέρνηση πλειοψηφίας των Εργατικών. Δεν διεξάγουμε εκστρατεία για να σχηματίσουμε συνασπισμό με οποιονδήποτε».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

peripoliko astinomia perama
Άγιος Δημήτριος: Προσαγωγή 20χρονου για τη δολοφονία του γιου του Ταξιάρχου της ΕΛ.ΑΣ.
Προσήχθη ο 20χρονος για τη δολοφονία του γιου του Ταξιάρχου της ΕΛΑΣ στον Άγιο Δημήτριο
Άγιος Δημήτριος: Προσαγωγή 20χρονου για τη δολοφονία του γιου του Ταξιάρχου της ΕΛ.ΑΣ.