johnson corbyn
Επίθεση του ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν προς τον Μπορίς Τζόνσον

Ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε σήμερα ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επιδιώκει να χρησιμοποιήσει το Brexit για να «εξαπολύσει έναν Θατσερισμό με αναβολικά» μειώνοντας τις κανονιστικές ρυθμίσεις και στρέφοντας το Ηνωμένο Βασίλειο προς ένα αμερικανικό οικονομικό μοντέλο.

«Αυτό που θέλουν οι Συντηρητικοί του Μπόρις Τζόνσον είναι να κλέψουν το Brexit για να εξαπολύσουν έναν Θατσερισμό με αναβολικά», δήλωσε ο Κόρμπιν. «Ψήφος για τους Συντηρητικούς του Τζόνσον είναι ψήφος προδοσίας της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας μας και ξεπούλημα στον Τραμπ».

«Θέλουν μια κούρσα προς τον πάτο όσον αφορά τις προδιαγραφές και τις προστασίες. Θέλουν να κινηθούμε προς ένα περισσότερο απορρυθμισμένο αμερικανικό μοντέλο διαχείρισης της οικονομίας», δήλωσε ο Κόρμπιν.

Ωστόσο ο ηγέτης των Εργατικών αρνήθηκε να πει αν το κόμμα του θα σταματήσει τη διαδικασία του Brexit για να σχηματίσει συνασπισμό, εφόσον κανένα κόμμα δεν κερδίσει την πλειοψηφία στις εκλογές του Δεκεμβρίου.

Ερωτηθείς αν το Εργατικό Κόμμα θα ανακαλέσει το Άρθρο 50 ώστε να εξασφαλίσει την υποστήριξη των Φιλελεύθερων Δημοκρατών σε περίπτωση που στο κοινοβούλιο δεν υπάρχει ξεκάθαρη πλειοψηφία, ο Κόρμπιν δήλωσε: «Αυτό που μπορώ να πω είναι το εξής: διεξάγουμε εκστρατεία για να κερδίσουμε αυτές τις εκλογές με μια κυβέρνηση πλειοψηφίας των Εργατικών. Δεν διεξάγουμε εκστρατεία για να σχηματίσουμε συνασπισμό με οποιονδήποτε».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κλείσε το WiFi τώρα»: Γιατί οι ειδικοί απαγορεύουν να το έχεις ανοιχτό εκτός σπιτιού

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γιώργος Η λ. Τσιτσιμπής
Τέμπη: Το δυστύχημα που έγινε έγκλημα
Οι θεσμοί δεν υφίστανται εν κενώ. Υπηρετούνται από πρόσωπα. Πρέπει, συνεπώς, όσοι τους υπηρετούν να τους προφυλάσσουν με τις ενέργειές τους, με...
Τέμπη: Το δυστύχημα που έγινε έγκλημα
διευθ
Εκπαιδευτικοί της Ικαρίας καταδικάζουν «αντισυναδελφική πρακτική» διευθύντριας στη Νέα Σμύρνη απέναντι σε διωκόμενους εκπαιδευτικούς
Στο πλευρό του ΣΕΠΕ Νέας Σμύρνης οι δάσκαλοι της Ικαρίας – Καταγγελίες για «μαύρη περίοδο» στην παιδεία
Εκπαιδευτικοί της Ικαρίας καταδικάζουν «αντισυναδελφική πρακτική» διευθύντριας στη Νέα Σμύρνη απέναντι σε διωκόμενους εκπαιδευτικούς