Σ. Κυμπουρόπουλος για Παναγιώτη-Ραφαήλ: Είμαι απέναντι σε επιδιώξεις που εκφεύγουν της επιστήμης
Για την υπόθεση του Παναγιώτη-Ραφαήλ και εν γένει για τις σπάνιες ασθένειες τοποθετήθηκε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος τοποθετήθηκε δημόσια για την ασθένεια του 18μηνου Παναγιώτη-Ραφαήλ Γλωσσιώτη, που έχει «προκαλέσει το κοινωνικό αίσθημα», ξεκαθάρισε πως βρίσκεται απέναντι σε «επιδιώξεις που εκφεύγουν της επιστήμης και δεν υπηρτετούν το δικαίωμα του ανθρώπου στη θεραπεία» και πρόσθεσε πως, από τη θέση του ευρωβουλευτή, έρχεται «σε επαφή με εταιρείες που ασχολούνται και εξειδικεύονται σε σπάνιες ασθένειες, ώστε να ευαισθητοποιηθούν με το πρόβλημα πρόσβασης σε οικονομικά βιώσιμες θεραπείες».

Αναλυτικά η ανάρτηση του ευρωβουλευτή:

Το ζήτημα της θεραπείας του 18μήνου Παναγιώτη-Ραφαήλ Γλωσσιώτη προκάλεσε το κοινωνικό αίσθημα. Απάντησα σε πολλούς από εσάς που μου στείλατε μηνύματα αγωνίας. Οφείλω, ως γιατρός, ως πολιτικός και ως πάσχων από την ίδια ασθένεια, να τοποθετηθώ και δημόσια.

Οδηγός μου πάντοτε στην #ιατρική που υπηρετώ είναι η επιστημονική τεκμηρίωση για την υγεία του ασθενή. Η ιατρική φροντίδα και η φαρμακευτική κάλυψη οφείλουν να βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα.Τον τελευταίο λόγο και την ευθύνη έχουν πάντα οι θεράποντες ιατροί, οι οποίοι και γνωματεύουν.

Ταυτόχρονα, τάσσομαι αναφανδόν υπέρ κάθε διαθέσιμης θεραπείας που μπορεί αποδεδειγμένα να βελτιώσει τη ζωή του μικρού. Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι μία από τις χιλιάδες που χρήζουν της προσοχής μας.
Επιδιώξεις που εκφεύγουν της επιστήμης και δεν υπηρετούν το δικαίωμα του ανθρώπου στη θεραπεία, με βρίσκουν απέναντί τους.

Από τη θέση του ευρωβουλευτή, έρχομαι σε επαφή με εταιρείες που ασχολούνται και εξειδικεύονται στις σπάνιες ασθένειες, ώστε να ευαισθητοποιηθούν με το πρόβλημα πρόσβασης σε οικονομικά βιώσιμες θεραπείες.
Θα υποστηρίξω, με όλες μου τις δυνάμεις, κάθε πρωτοβουλία και #δράση ευαισθητοποίησης για τις σπάνιες  ασθένειες, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

 

 

σχετικά άρθρα

Επίτιμος διδάκτωρ στο ΠΑΠΕΙ αναγορεύθηκε ο μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος
Επίτιμος διδάκτωρ στο ΠΑΠΕΙ αναγορεύθηκε ο μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος
Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου έλαβε χώρα το απόγευμα στο «Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος» η αναγόρευση του μητροπολίτη Μονεμβασίας και...
Επίτιμος διδάκτωρ στο ΠΑΠΕΙ αναγορεύθηκε ο μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος