Thumbnail
Τι ανέφερε ο Κλάους Ρέγκλινγκ

Την άποψη ότι η διαδικασία μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει όσο το δυνατό πιο γρήγορα εξέφρασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ ερωτηθείς σε συνέντευξη Τύπου στο Λουξεμβούργο σχετικά με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το σχέδιο «Ηρακλής» της ελληνικής κυβέρνησης.

«Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι το μεγαλύτερο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας καθώς το ποσοστό τους είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη», σημείωσε ο Κ. Ρέγκλινγκ, προσθέτοντας ότι παρ' όλο που υπάρχει μια μείωση που αποτελεί πρόοδο, το σημείο εκκίνησης ήταν πολύ υψηλό. Ως εκ τούτου, ανέφερε ότι είναι καλό που η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται για τη μείωσή τους, ενώ γνωστοποίησε ότι το εν λόγω ζήτημα, μεταξύ άλλων, θα συζητήσει με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα σε συνάντησή τους αργότερα σήμερα στο περιθώριο της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

«Είναι σημαντικό αυτή η διαδικασία να συνεχιστεί όσο το δυνατό πιο γρήγορα έτσι ώστε οι ελληνικές τράπεζες να παίξουν και πάλι το ρόλο που παίζουν σε κάθε υγιή οικονομία, παρέχοντας δάνεια», κατέληξε ο Κ. Ρέγκλινγκ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σοφία Ζαχαράκη, από το βήμα του Φόρουμ των Δελφών
Σοφία Ζαχαράκη: «Δημόσια και μη κρατικά πανεπιστήμια θα λειτουργούν συνεργατικά»
Η Υπουργός Παιδείας αναλύει το όραμα για την Ανώτατη Εκπαίδευση: Από τη χρηματοδότηση των 120 εκατ. ευρώ στις στρατηγικές συνεργασίες με ξένα ΑΕΙ
Σοφία Ζαχαράκη: «Δημόσια και μη κρατικά πανεπιστήμια θα λειτουργούν συνεργατικά»