Κ. Χατζηδάκης για χρέη ΔΕΗ: Ευκατάστατοι πολίτες παριστάνουν τους αναξιοπαθούντες
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Συνέντευξη του Κωστή Χατζηδάκη

Καταναλωτές με χρέη προς τη ΔΕΗ τηλεφωνούν στο γραφείο του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και παριστάνουν τους αναξιοπαθούντες, προκειμένου να αποφύγουν τη διακοπή ρεύματος ή να πετύχουν καλύτερη ρύθμιση του χρέους. Ωστόσο οι απόπειρες παραπλάνησης εντοπίζονται από τον έλεγχο που γίνεται στη συνέχεια από τη ΔΕΗ.

Την σχετική αναφορά έκανε σήμερα ο ίδιος ο κ. Χατζηδάκης σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ, σημειώνοντας ότι «τα μισά λεφτά τα οποία μπορεί να εισπράξει η ΔΕΗ 800 εκατομμύρια περίπου οφείλονται από 60.000 συμπατριώτες μας και δεν νομίζω ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι αναξιοπαθούντες». Ο κ. Χατζηδάκης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι σε αυτούς περιλαμβάνονται άνθρωποι που έχουν πολύ μεγάλη επιφάνεια, με εξοχικά, με βίλες και πισίνες.

Ο υπουργός ανέφερε ακόμη ότι προφανώς υπάρχουν και οι περιπτώσεις καταναλωτών που έχουν πραγματικό οικονομικό πρόβλημα για τους οποίους αφενός υπάρχει το Κοινωνικό Τιμολόγιο και αφετέρου όπου γίνονται λάθη θα διορθώνονται.

Σημείωσε δε ότι το επόμενο διάστημα η ΔΕΗ θα παρουσιάσει συνολικά την πολιτική της για την αντιμετώπιση των καθυστερούμενων οφειλών, ενώ θα εκσυγχρονιστεί και η ιστοσελίδα της επιχείρησης προκειμένου να μην υπάρχει σύγχυση και να ρυθμίζονται τα ζητήματα αυτά με απλούστερο και πιο σύγχρονο τρόπο.

Ο κ. Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μας είχε αφήσει τη ΔΕΗ στο μη περαιτέρω», δήλωσε ωστόσο πεπεισμένος ότι με τα μέτρα που ελήφθησαν δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την προσεχή έκθεση του ορκωτού ελεγκτή Ernst & Young που αναμένεται στις 24 Σεπτεμβρίου. Επανέλαβε εξάλλου ότι «Πολιτικά, το θέμα της ΔΕΗ είναι ανοιχτό, και στη Βουλή και στο λαό. Και όσον αφορά στη Δικαιοσύνη, προφανώς όσα ζητήματα προκύπτουν, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συγκαλυφθούν».

Τέλος για το θέμα του Κτηματολογίου ανέφερε πως όπου είναι αναγκαίο θα δοθούν παρατάσεις και δεν θα υπάρξει αιφνιδιασμός, «αλλά από ένα σημείο και μετά πρέπει να τελειώνει το Κτηματολόγιο, να μπει τάξη, για να προχωρήσει η αγορά των ακινήτων, να υπάρχει βεβαιότητα, να γίνουν καινούριες δουλειές».

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026
Πανελλαδικές εξετάσεις: Ο αθέατος «κόσμος» πίσω από τα 350.000 γραπτά
Το αθέατο «ρολόι» των Πανελλαδικών περιλαμβάνει τους "ήρωες των 1,5€", καλοκαιρινά 12ωρα και βαθμολογητές στα όρια της εξάντλησης
Πανελλαδικές εξετάσεις: Ο αθέατος «κόσμος» πίσω από τα 350.000 γραπτά
Το Δελτίο Εξεταζομένου που πρέπει να έχουν όλοι οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026
Πανελλαδικές 2026: Πώς γίνεται η βαθμολόγηση των γραπτών – Ο ρόλος του τρίτου διορθωτή
Τι αλλάζει στη βαθμολόγηση, πότε παρεμβαίνει τρίτος βαθμολογητής και πώς διασφαλίζεται η αντικειμενικότητα στις πανελλαδικές εξετάσεις
Πανελλαδικές 2026: Πώς γίνεται η βαθμολόγηση των γραπτών – Ο ρόλος του τρίτου διορθωτή
Εξετάσεις
Πανελλαδικές 2026: Όταν οι προσδοκίες των γονιών γίνονται βάρος για τους μαθητές
Το άγχος των εξετάσεων δεν προέρχεται μόνο από την ύλη και τους βαθμούς, αλλά συχνά από την πίεση να πραγματοποιηθούν τα όνειρα των άλλων
Πανελλαδικές 2026: Όταν οι προσδοκίες των γονιών γίνονται βάρος για τους μαθητές