Μετρό: Ποιοι σταθμοί κλείνουν νωρίτερα από την Κυριακή 28 Ιουνίου

Πολιτική 0

ΚΚΕ: Επιβαρύνουν τη λαϊκή κατανάλωση οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ανακοίνωση του ΚΚΕ

«Οι πολλαπλές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, που σήμερα έρχονται με αφορμή την λεγόμενη "εξυγίανση της ΔΕΗ" έρχονται να επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τη λαϊκή κατανάλωση» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιο για το πακέτο διάσωσης της επιχείρησης.

Το ΚΚΕ εκτιμά πως «ο ισχυρισμός της κυβέρνησης, ότι με τη νομοθετική ρύθμιση που φέρνει για μειώσεις στο "πράσινο" ειδικό τέλος (ΕΤΜΕΑΡ) και με αυτήν εξισορροπεί τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, είναι παραπλανητικός, καθώς οι αυξήσεις είναι σημαντικά μεγαλύτερες, αφορούν το σύνολο των λαϊκών νοικοκυριών σε αντίθεση με τη μείωση του ΕΤΜΕΑΡ και αποκρύβει τη ραγδαία αύξηση των τιμολογίων της ηλεκτρικής ενέργειας τα τελευταία χρόνια».

Και καταλήγει: «Οι σημερινές αλληλοκατηγορίες μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, των κομμάτων δηλαδή που κυβέρνησαν και κυβερνούν αυτή τη χώρα, έχουν σκοπό να συσκοτίσουν τον πραγματικό ένοχο: την απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας και τη στρατηγική της ΕΕ, που οδηγεί σε τεράστια κέρδη για τους μονοπωλιακούς ομίλους σε βάρος του δικαιώματος του λαού για την κάλυψη των ενεργειακών του αναγκών αλλά και να συγκαλύψει τις πελώριες ευθύνες τους, γιατί στήριξαν, στηρίζουν και αποφασιστικά υλοποιούν αυτή τη στρατηγική προσπαθώντας να πείσουν το λαό ότι υπάρχει φιλολαϊκή λύση μέσα σε αυτό το πλαίσιο».

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πολιτική