Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Υπενθυμίζεται ότι ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ παραπέφθηκε σε ΕΔΕ για δηλώσεις περί «σκόνης» και «σκουπιδιών»

Ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης θα αναλάβει την υπεράσπιση του Σταύρου Μπαλάσκα, αντιπροέδρο της ΠΟΑΣΥ, ο οποίος σε τηλεοπτική συνέντευξη είχε χαρακτηρίσει ως «σκόνη» τους πρόσφυγες και ως «σκουπίδια» τους αντιεξουσιαστές, με την Ελληνική Αστυνομία να αναλαμβάνει τον ρόλο της... σκούπας.

Μάλιστα είχε επιμείνει στους χαρακτηρισμούς, ακόμη και όταν η δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ του ζήτησε να εξηγήσει αν με τον χαρακτηρισμό «σκουπίδια» αναφερόταν στους πρόσφυγες:

- «Βεβαίως δεν εννοούμε τους ανθρώπους που αποτελούν μία σκόνη που μπορεί να έχει ενοχλητικό χαρακτήρα αλλά δεν έχει καίριο για τα Εξάρχεια, εννοούμε τα πραγματικά σκουπίδια στις άλλες δέκα καταλήψεις τις οποίες τις έχουν σκληροί ποινικοί, ακροαριστεροί, ακροαναρχικοί, άνθρωποι ιδιαίτεροι, τότε θα έχει μπορεί δημοσιογραφικό ψωμί που θα μπορέσουμε να το συζητήσουμε και εδώ».

Για τις συγκεκριμένες δηλώσεις διατάχθηκε ΕΔΕ, με την υπόθεση να παραπέμπεται σε εισαγγελέα. Την υπεράσπιση του αστυνομικού ανέλαβε ο Θάνος Πλεύρης.

«Θέλω να εκφράσω ένα δημόσιο ευχαριστώ στον καλό φίλο και εξαίρετο γνωστό ποινικολόγο βουλευτή Α αθηνων κύριο θάνο Πλεύρη ο οποίος ανέλαβε την υπόθεση της ΕΔΕ μου και της παραπομπής της υπόθεσης στον εισαγγελέα από το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό.
 

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γεωλο
1ος Διαγωνισμός Γεωλογίας: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων - Πώς η online διαδικασία εξασφάλισε ίση πρόσβαση για 900 μαθητές από κάθε τύπο σχολείου
Πρωτοφανής επιτυχία για τον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Γεωλογίας με εκατοντάδες συμμετοχές από όλη τη χώρα
1ος Διαγωνισμός Γεωλογίας: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων - Πώς η online διαδικασία εξασφάλισε ίση πρόσβαση για 900 μαθητές από κάθε τύπο σχολείου
αριστ
Aristotle Innovation Forum: Σύνοδος κορυφής των Πρυτάνεων στη Θεσσαλονίκη για το ψηφιακό μέλλον των ελληνικών ΑΕΙ
Το αύριο της Ανώτατης Εκπαίδευσης: Έντεκα ακαδημαϊκοί ηγέτες συζητούν για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των Πανεπιστημίων
Aristotle Innovation Forum: Σύνοδος κορυφής των Πρυτάνεων στη Θεσσαλονίκη για το ψηφιακό μέλλον των ελληνικών ΑΕΙ