Άσυλο, κυβερνησιμότητα δήμων-περιφερειών, εργασιακά δικαιώματα, όλα στο απόσπασμα
Γράφει η Ευαγγελία Μανιτσούδη*

ΑΣΥΛΟ,ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΔΗΜΩΝ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΟΛΑ ΣΤΟ  ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Εν μέσω θέρους πέρασαν από την Βουλή νομοθετήματα σοβαρά που την σπουδαιότητα τους θα αντιληφθούν και όσοι την  αγνοούν  σήμερα, κατά την εφαρμογή τους. Επικεντρώθηκε η ΝΔ μαζί με τα ΜΜΕ στον εχθρό της νομιμότητας ,της τάξης και ασφάλειας που είναι το πανεπιστημιακό άσυλο. Κατά την προσφιλή τακτική του καθεστώτος ΜΜΕ-ΝΔ, στοχοποιήσαν στο μέγιστο βαθμό τα πανεπιστήμια της χώρας μας, τα δυσφήμησαν ,μας είπαν στην ουσία ότι φοβούνται φοιτητές και καθηγητές να περάσουν την πόρτα τους και τα παρουσίασαν περίπου ως μικρογραφία ή θυγατρική των Εξαρχείων. Άκουσα μάλιστα υπουργούς μέχρι και τον Πρωθυπουργό από το Βήμα της Βουλής να αναφέρετε σε γιάφκες ,ναρκωτικά, να μιλά για συμμορίες εντός του Πανεπιστημίου. Όλα αυτά βέβαια κατά τα λεγόμενα τους, ξεκίνησαν και γιγαντώθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ και σε λίγο μπορεί να μας πουν ότι συμμετείχαν και Συριζαίοι-υπονοούμενα αφήνουν.

Με αυτό τον τρόπο δυσφημούν την Δημόσια Παιδεία της χώρας μας, αυτή την περίοδο έχουν την τιμητική τους τα Πανεπιστήμια και η άλλη τους λατρεία η Επαγγελματική εκπαίδευση και έμμεσα στρώνουν το χαλί στην ιδιωτική παιδεία. Αυτή είναι η τακτική τους στοχοποιώ, δυσφημώ και κτυπώ τον στόχο.

Το άλλο πιασάρικο και πολυσυζητημένο  θέμα είναι  η κυβερνησιμότητα των Δήμων και των Περιφερειών που πρέπει να εξασφαλιστεί πάση θυσία γιατί απειλείται με την προχειρότητα της απλής αναλογικής που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ .Αφού μας πιπίλισαν το κεφάλι πρωί-μεσημέρι-βράδυ, ότι θα γίνει μπάχαλο, ότι δεν μπορεί έτσι να κυβερνηθούν οι δήμοι και οι περιφέρειες νομοθετούν και δίνουν με το έτσι θέλω κάλπικες πλειοψηφίες στους εκλεγμένους Δημάρχους και Περιφερειάρχες, για να ακολουθήσουν το μοντέλο της Κυβέρνησης της ΝΔ, αποφασίζομαι και διατάσομε. 

Αυτά τα «ωραία», είναι το εμφανές των ημερών γιατί το πιο φοβερό είναι αυτό που έκαναν εν τη λήξη της διαδικασίας στην Βουλή ,με την κατάθεση 2  αντιεργατικών τροπολογιών που καταργούν την υποχρέωση των εργοδοτών να αιτιολογούν τις απολύσεις καθώς και την ευθύνη εργολάβων/υπεργολάβων απέναντι στους εργαζόμενούς τους. Αποδεικνύουν την πολιτική εμμονή τους εναντίον των εργαζομένων και ιδιαίτερα των πιο χαμηλά αμοιβομένων, την μεροληπτική πολιτική τους υπέρ του Κεφαλαίου και των Εργοδοτών. Είναι τροπολογίες οι οποίες εξυπηρετούν ξεκάθαρα μεγάλα εργοδοτικά συμφέροντα. 

Ότι κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ- εν μέσω μνημονίων πολλά-, υπέρ των εργαζομένων γκρεμίζονται από την ΝΔ. Δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα υλοποιούν μνημόνιο χωρίς να είμαστε σε μνημόνιο. Έχει ειπωθεί ότι η ΝΔ ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με τα μνημόνια γιατί τα χρησιμοποιούσε ως κάλυψη για να εφαρμόζει πιο ακραίες πολιτικές και από αυτές των μνημονίων. Νομίζω ότι σε λίγο θα αρχίσει μια άλλη προπαγάνδα υπέρ των μνημονίων .

Ουσιαστικά και συμπερασματικά αυτό που γίνεται από αυτή την κυβέρνηση είναι συγκεκριμένο, χρησιμοποιούν την αυτοδυναμία για να τσαλαπατήσουν τα πάντα. Κατεδαφίζουν δικαιώματα, εργασιακές σχέσεις καθ υπαγόρευση των εργοδοτικών συμφερόντων. Αυτές οι πρακτικές μόλις ένα μήνα μετά τις εκλογές και με τέτοια βιασύνη αποδεικνύουν ποιοι κάνουν κουμάντο ουσιαστικά στην χώρα και ποιοι ωφελούνται από αυτές τις τροπολογίες. 

Ο κόσμος παρακολουθεί και όσο κι αν παρουσιάζεται μια κατάσταση από τα ΜΜΕ ότι όλα αυτά γίνονται για το καλό μας, αργά ή γρήγορα θα αντιληφθεί και θα αντιδράσει. Καμιά αυτοδυναμία δεν είναι εισιτήριο για αυθαιρεσίες και καταπάτηση των δικαιωμάτων των πολιτών. Αυτό να το καταλάβουν στην ΝΔ όσο είναι καιρός.

*Εκπαιδευτικός, Μέλος Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Χίου

σχετικά άρθρα

Θλίψη στη Χαλκίδα - Υπάλληλος έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο
Θλίψη στη Χαλκίδα - Υπάλληλος έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο
Προανάκριση για τις συνθήκες του περιστατικού διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας
Θλίψη στη Χαλκίδα - Υπάλληλος έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο