epoikismos dytiki oxthi
Επιτροπή σχεδιασμού στο ισραηλινό υπουργείο Άμυνας ενέκρινε την κατασκευή πάνω από 2.300 κατοικιών, αναφέρει ΜΚΟ

Οι ισραηλινές αρχές έχουν εγκρίνει την κατασκευή περισσότερων από 2.300 κατοικιών σε ισραηλινούς εποικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανέφερε σήμερα η ισραηλινή μη κυβερνητική οργάνωση «Ειρήνη Τώρα».

Μια επιτροπή σχεδιασμού στο ισραηλινό υπουργείο Άμυνας ενέκρινε την κατασκευή αυτών των κατοικιών τις πρόσφατες μέρες, τόνισε στην ανακοίνωση της η μκο, που τάσσεται κατά του εποικισμού.

Η πολύπλοκη διαδικασία έγκρισης στέγασης σε εποικισμούς γίνεται σε διάφορα στάδια. Οι ισραηλινές αρχές έχουν εγκρίνει 2.330 οικιστικές μονάδες τις τελευταίες ημέρες, εκ των οποίων 1.466 παραμένουν στην πρώτη φάση της έγκρισης, διευκρίνισε η μκο.

«Το πράσινο φως που δόθηκε σε αυτούς τους οικισμούς αποτελεί μέρος μιας καταστροφικής κυβερνητικής πολιτικής η οποία αποσκοπεί στην παρεμπόδιση της δυνατότητας ειρήνης και της λύσης δύο κρατών, με την προσάρτηση μέρους ή ολόκληρης της Δυτικής Όχθης», σχολίασε η οργάνωση.

Ο εποικισμός από το Ισραήλ της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης και της προσαρτημένης Ανατολικής Ιερουσαλήμ συνεχίζεται από όλες τις κυβερνήσεις του Ισραήλ από το 1967.

Περισσότεροι από 600.000 Ισραηλινοί έποικοι ζουν σε μια συχνά συγκρουσιακή συνύπαρξη με σχεδόν 3 εκατομμύρια Παλαιστίνιους σε αυτά τα εδάφη.

Σε μήνυμα που απηύθυνε τον περασμένο μήνα προς τους εποίκους ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υποσχέθηκε ότι δεν θα διαλυθεί κανένας εβραϊκός οικισμός στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Την περασμένη εβδομάδα, το Ισραήλ ενέκρινε την κατασκευή 700 κατοικιών για Παλαιστίνιους σε τμήμα της Δυτικής Όχθης που ελέγχεται από το Ισραήλ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτός είναι ο δημοσιογράφος που εκβίαζε την Ζέττα Μακρή - Πώς παγιδεύτηκε

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολεία Ηλιούπολης
Μια μητέρα μαθητή σε ειδικό σχολείο: «Μιλούν για «συμπερίληψη», για "στήριξη" και φέρονται σα να είναι τα παιδιά μας "βαλίτσες"
«Ποτέ δεν φανταζόμουν πως το σχολείο του παιδιού μου θα έπρεπε να δώσω τόση μεγάλη μάχη»
Μια μητέρα μαθητή σε ειδικό σχολείο: «Μιλούν για «συμπερίληψη», για "στήριξη" και φέρονται σα να είναι τα παιδιά μας "βαλίτσες"
ptisi-aeroplano
Βόλος – Αθήνα σε 31 λεπτά: Ξεκινούν πτήσεις υδροπλάνων της Hellenic Seaplanes με πτήσεις τσάρτερ
Μετά από 12 χρόνια προσπαθειών, τα υδροπλάνα συνδέουν τον Βόλο με την Αθήνα, προσφέροντας γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση — Πρώτη πτήση την Κυριακή 5/7
Βόλος – Αθήνα σε 31 λεπτά: Ξεκινούν πτήσεις υδροπλάνων της Hellenic Seaplanes με πτήσεις τσάρτερ