Thumbnail
Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

«H σημερινή κυβέρνηση αγκαλιάζει όλους αυτούς τους εργάτες της ασφάλειας της χώρας και θα τους στηρίξει», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σήμερα το μεσημέρι από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, στο Χειμώνιο.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, που βρίσκεται στο νομό Έβρου από νωρίς το πρωί, επισκέφτηκε τμήματα συνοριακής φύλαξης, πραγματοποίησε πλωτή περιπολία στο Δέλτα του Έβρου, συναντήθηκε, συνομίλησε και ενημερώθηκε από τους βουλευτές της Ν.Δ. στο νομό Χρήστο Δερμεντζόπουλο, Τάσο Δημοσχάκη και Σταύρο Κελέτση και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο, Νατάσα Γκαρά, καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες των δύο Αστυνομικών Διευθύνσεων, Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, με αστυνομικούς συνδικαλιστικούς φορείς του Έβρου, στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης στο Χειμώνιο Ορεστιάδας.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας των συναντήσεων διευκρίνισε ότι η σημερινή επίσκεψή του στον ακριτικό νομό έχει τριπλό σκοπό:

«Να ενημερωθώ για το πολύ σημαντικό αστυνομικό έργο της φύλαξης των συνόρων, το οποίο στον Έβρο έχει και αποκτά εθνική διάσταση…Να στείλω ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ελλάδα φυλάει τα σύνορα της και από εδώ και πέρα θα τα φυλάξει ακόμα αποτελεσματικότερα. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα, αλλά ταυτόχρονα και η ασφάλεια της χώρας είναι εξίσου αδιαπραγμάτευτη. Η Ελλάδα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και είναι κράτος δικαίου και θα παραμείνει πάντα κράτος δικαίου…Για να εκφράσω την ολόθερμη συμπαράσταση μου, την ολόθερμη στήριξη μου, τα συγχαρητήρια στους ακρίτες εδώ στον Έβρο που παρέχουν ένα πολύ σημαντικό έργο. Αυτά δεν είναι λόγια πολιτικού που κάνει μια τυπική επίσκεψη. Η σημερινή κυβέρνηση αγκαλιάζει όλους αυτούς τους εργάτες της ασφάλειας της χώρας και θα τους στηρίξει…», ανέφερε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεσμεύτηκε ότι θα επιστρέψει πολύ σύντομα στην περιοχή «προκειμένου να εποπτεύσω όσα σήμερα προγραμματίστηκαν και σχεδιάστηκαν και αύριο θα υλοποιηθούν».

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τους βουλευτές που συμμετείχαν στην ενημέρωση του υπουργού, στη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκε το θέμα της ενίσχυσης του στελεχιακού δυναμικού στις υπηρεσίες της συνοριακής φύλαξης, του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, καθώς και της συνέχισης του προγράμματος «ΑΣΠΙΔΑ».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΟΠΕΚΕΠΕ
Αποκάλυψη-σοκ για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Δήλωναν ελαιώνες μέχρι και εκτός Ελλάδος για να εισπράττουν χιλιάδες ευρώ
Το απίστευτο δίκτυο απάτης με τις αγροτικές επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ
Αποκάλυψη-σοκ για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Δήλωναν ελαιώνες μέχρι και εκτός Ελλάδος για να εισπράττουν χιλιάδες ευρώ
ηπα
Θρίλερ με τη συμφωνία τερματισμού του πολέμου: Απορρίπτουν οι Ιρανοί τους αμερικανικούς όρους
Τεχεράνη προς Ουάσινγκτον: «Λίστα επιθυμιών και όχι πραγματικότητα» το αμερικανικό μνημόνιο
Θρίλερ με τη συμφωνία τερματισμού του πολέμου: Απορρίπτουν οι Ιρανοί τους αμερικανικούς όρους
ζωη
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Νότης Μηταράκης σε μετωπική σύγκρουση: «Ο δόκτωρ, του δόκτωρ - South Eastern κι εσείς»
«Στα άκρα» η κόντρα Κωνσταντοπούλου - Μηταράκη στη Βουλή: Ανταλλαγή πυρών για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τα πτυχία
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Νότης Μηταράκης σε μετωπική σύγκρουση: «Ο δόκτωρ, του δόκτωρ - South Eastern κι εσείς»