Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ που παύθηκε για την τραγωδία στο Μάτι νέος γ.γ του υπ. Προστασίας του Πολίτη
Επιλογή-έκπληξη από τη ΝΔ - Ο ίδιος, σε συνέντευξη Τύπου τον Ιούλιο του 2018, είχε δηλώσει περήφανος για τις ενέργειες της ΕΛΑΣ

Έκπληξη προκαλεί η τοποθέτηση του πρώην αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνου Τσουβάλα στη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας παύθηκε λίγες ημέρες μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, με αφορμή τους χειρισμούς της αστυνομίας την ημέρα της τραγωδίας.

Ο ίδιος, σε συνέντευξη Τύπου τον Ιούλιο του 2018, είχε δηλώσει περήφανος για τις ενέργειες της ΕΛΑΣ. «Είμαι περήφανος για τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Έκαναν εξαιρετική και αποτελεσματική δουλειά σε πολύ κρίσιμους οριακούς χρόνους», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σε ανακοίνωσή της την περίοδο λίγο μετά την τραγωδία στο Μάτι, η Νέα Δημοκρατία είχε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η θλιβερή παράσταση απόσεισης κάθε ευθύνης που έστησε απόψε η κυβέρνηση, - με την συνδρομή δυστυχώς και των υπηρεσιακών παραγόντων που έχει επιλέξει ως επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας - προκαλεί μόνον οργή. Ανίκανους πολιτικούς γνώρισε και άλλη φορά η χώρα. Αλλά με το θράσος να δηλώνουν ακόμη και υπερήφανοι, ύστερα από μια πρωτόγνωρη εθνική τραγωδία, ποτέ».

σχετικά άρθρα