Επιστρατεύεται ο Κ. Χατζηδάκης για την διάσωση της ΔΕΗ - Τι δήλωσε
Για το ζήτημα της ΔΕΗ μίλησε σε συνέντευξή του ο Κωστής Χατζηδάκης

«Η βασική προτεραιότητα είναι ένα σχέδιο σωτηρίας της. Το θέμα αυτό σε αυτή τη φάση είναι μη θέμα, γιατί δεν υπάρχει στον ορίζοντα στρατηγικός επενδυτής. Η ΔΕΗ είναι στα πρόθυρα της χρεωκοπίας και δεν ενδιαφέρεται κανένας» τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη, ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Κωστής Χατζηδάκης, προσθέτοντας ότι «θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για τον τόπο και κυρίως για τα μεσαία και φτωχότερα λαϊκά στρώματα», εξηγώντας ότι το υπουργείο που αναλαμβάνει είναι σημαντικό γιατί σχετίζεται με την καθημερινότητα του πολίτη αλλά και με την οικονομία.

«Έχει να κάνει με την καθημερινότητά μας γιατί σχετίζεται με θέματα όπως το χθεσινό μπλακ άουτ, γιατί χωρίς το ρεύμα πάει πίσω η ζωή μας. Με την οικονομία γιατί η ενέργεια είναι κομβικής σημασίας για τις επενδύσεις στη χώρα. Είναι βασικός μοχλός για να έρθουν επενδύσεις από μέσα και έξω», προσέθεσε ο νέος υπουργός.

Σχετικά με την επιλογή του πρωθυπουργού να εντάξει στο κυβερνητικό σχήμα εξωκοινοβουλευτικούς, τόνισε ότι τους γνωρίζει όλους καλά και αποτελούν πολύ καλές επιλογές.

«Ο κ. Μητσοτάκης είχε πει από την αρχή ότι θέλει να κάνει ένα σχήμα μεικτό που να μην είναι μόνο με βουλευτές του κόμματος που κυβερνά. Να στείλει μήνυμα ότι βάζει τεχνοκράτες προσανατολισμένους στο αποτέλεσμα, ώστε να μη χαθεί χρόνος. Έβαλε και ανθρώπους που δεν είναι στη ΝΔ, ώστε να δείξει ότι όλοι μαζί οι Έλληνες το παλεύουμε προκειμένου να περάσουμε σε μία επόμενη σελίδα», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.

«Θα κινηθούμε με τη μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική ευαισθησία, για να εξυπηρετήσουμε το συμφέρον τόσο των καταναλωτών όσο και των εργαζομένων και φυσικά το συμφέρον της εθνικής οικονομίας», πρόσθεσε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πότε θα βγουν οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών για προσλήψεις

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φωτια
ΕΝΦΙΑ: Τριετής απαλλαγή για ιδιοκτήτες ακινήτων σε περιοχές που επλήγησαν από πυρκαγιές ή άλλες φυσικές καταστροφές
Ποιους αφορά η απαλλαγή- Πώς γίνεται η αίτηση
ΕΝΦΙΑ: Τριετής απαλλαγή για ιδιοκτήτες ακινήτων σε περιοχές που επλήγησαν από πυρκαγιές ή άλλες φυσικές καταστροφές
μοναστήρι Πάτρα
Φωτιά στην Πάτρα: Στις φλόγες η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου στον Μπάλα –Απομακρύνθηκαν οι μοναχές
Οι μοναχές είχαν απεγκλωβιστεί από το μοναστήρι - Εκκενώθηκε το Καραμανδάνειο και το Κωνσταντοπούλειο Ευγήρειο
Φωτιά στην Πάτρα: Στις φλόγες η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου στον Μπάλα –Απομακρύνθηκαν οι μοναχές