Γ. Βαρουφάκης: Το Grexit ασφαλώς θα είναι επίπονο, αλλά είναι προτιμότερο από την διαιώνιση των Μνημονίων
Συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στον ΑΝΤ1

Στον ΑΝΤ1 παραχώρησε συνέντευξη ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης. Όταν ο παρουσιαστής Γ.Παπαπαδάκης του παρουσίασε το εξώφυλλο των Νέων με τίτλο «Τσίπρας και Βαρουφάκης αλληλοκατηγορούνται και απειλούν με αποκαλύψεις - Τα άπλυτα στη φόρα».

Σε αυτό το σημείο, ο πρώην υπουργός οικονομικών εξανέστη:

«Μισό λεπτό. Έχω απειλήσει εγώ με "αποκαλύψεις"; Έχω γράψει βιβλίο με 800 σελίδες το οποίο, δημοσιογραφικά μιλώντας, έχει "βόμβες". Ο, τι έχω να πω για το 2015 το έχω πει. Και δεν κατηγορώ κανέναν. Δεν θα ακούσεις ποτέ από εμένα επιθετικό προσδιορισμό για να χαρακτηρίσω τον πρωθυπουργό. Ποτέ. Ούτε για τον κο Μητσοτάκη. Θα ακούσεις σκληρή κριτική για τις πολιτικές τους. Ούτε σκληρή κριτική θα κάνω, ούτε πέραν αυτών που έχω γράψει στο βιβλίο μου...».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, τόνισε ότι το ΜέΡΑ25 είναι ο μόνος σχηματισμός που μπορεί να «ψαλιδίσει την αυτοδυναμία του κου Μητσοτάκη» αλλά και να αντιπολιτευτεί ουσιαστικά τη Νέα Δημοκρατία: «Στην επόμενη Βουλή, τι θα λένε οι σύντροφοί μου του ΣΥΡΙΖΑ; Φέρε πίσω το ΕΚΑΣ; Τα λιμάνια; Τα αεροδρόμια; Τα ματωμένα πλεονάσματα; Θα γυρνάνε οι υπουργοί και ο κος Μητσοτάκης και εύλογα θα λένε "εσείς τα δώσατε". Η μόνη αντιπολίτευση σήμερα και η μόνη απειλή για την αυτοδυναμία του είναι το ΜέΡΑ25». 

Για την δημοσιονομική πολιτική, τόνισε πως είναι απαραίτητο να καταστρατηγηθεί η απαίτηση για πλεόνασμα 3,5% ακόμη και μονομερώς, ενώ για το νομισματικό ζήτημα δήλωσε: «Ναι, υπάρχει κίνδυνος Grexit όταν πας κόντρα σε αυτούς. Οι γραφειοκράτες και οι ολιγάρχες της Ευρώπης έχουν αποδείξει ότι δεν ξέρουν το συμφέρον τους, μπορούν να βάλουν τα χέρια τους και να βγάλουν τα μάτια τους [...] Το Grexit ασφαλώς θα έχει μεγάλο κόστος, όμως αυτό που κάνουμε τώρα σε 10 χρόνια θα έχει οδηγήσει σε μη αναστρέψιμη ερημοποίηση της χώρας, θα έχουμε γίνει ένα Κόσοβο με ωραίες παραλίες, οι οποίες θα ανήκουν στους ξένους. Αυτό για εμάς είναι μια μεγαλύτερη απειλή».

 

best of network

σχετικά άρθρα

Στο νοσοκομείο με μώλωπες άστεγος μετά από επεισόδιο με άνδρες των ΜΑΤ
Στο νοσοκομείο με μώλωπες άστεγος μετά από επεισόδιο με άνδρες των ΜΑΤ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου δημιουργεί ερωτηματικά - Ο άστεγος συνελήφθη για αντίσταση, εξύβριση και επίθεση εναντίον των αστυνομικών...
Στο νοσοκομείο με μώλωπες άστεγος μετά από επεισόδιο με άνδρες των ΜΑΤ