Thumbnail
«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να υπόσχεται ότι θα φέρει ανάπτυξη όταν μετά από 4,5 χρόνια είναι πενιχρή»

Ο νέος προϋπολογισμός του 2020 που θα κατατεθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ θα συμπεριλαμβάνει τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και του ΕΝΦΙΑ, τόνισε σε συνέντευξή του στον ρ/σ OPEN ο κ. Μητσοτάκης.

Υπογράμμισε πως οι δεσμεύσεις του είναι αδιαπραγμάτευτες, πως υπάρχει δημοσιονομικός χώρος και πως η ΝΔ έχει μεγάλη αξιοπιστία στις Βρυξέλλες. «Είμαστε φειδωλοί στις δεσμεύσεις μας, δεν έχω τάξει πολλά πράγματα και στόχος μας είναι η ανάπτυξη» επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να υπόσχεται ότι θα φέρει ανάπτυξη όταν μετά από 4,5 χρόνια είναι πενιχρή» υποστήριξε, ενώ δήλωσε πως δεν εμπόδιζαν μνημονιακές δεσμεύσεις τον κ. Τσίπρα να υπογράψει τα προεδρικά διατάγματα για το Ελληνικό, να ανακουφίσει τη μεσαία τάξη από τα υπερπλεονάσματα.

«Ναι, θα έλθω ως οδοστρωτήρας για να ενισχυθεί η ανάπτυξη, να έλθουν επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας», επανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον τ/σ ΟPEN. Τόνισε πως δεν μίλησε ποτέ για κοινωνικά δικαιώματα που θα πληγούν και έκανε λόγο για Fake news. Επισήμανε ότι στόχος του είναι να ενισχυθούν οι εργαζόμενοι, από τις επιχειρήσεις.

Εκτίμησε πως μπορούμε να ξεφύγουμε από το ένα προς πέντε για τις προσλήψεις, εφόσον αναπτυχθεί η οικονομία, για να προσθέσει πως δεν γνωρίζει εάν μπορούμε να πάμε στο ένα προς ένα. Να δούμε τα περιθώρια για προσλήψεις -συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης- αλλά θα δώσουμε έμφαση σε προσλήψεις όπου χρειάζεται: στην Παιδεία κα την Υγεία. Εκεί που χρειαζόμαστε, θα προσλαμβάνουμε και εξειδικευμένο προσωπικό, ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για "αλαζονική στάση της κυβέρνησης την οποία τιμώρησαν οι πολίτες", σημείωσε ότι καταλαβαίνει "την ψυχολογική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κ. Τσίπρας μετά τις εκλογές, για να προσθέσει ότι "δεν μπορεί να αποκαλεί μπακαλίστικη τη στάση του κεντρικού τραπεζίτη".

Επίσης, εξέφρασε την "απόλυτη εμπιστοσύνη του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το τι θα κανει μεταξύ 1ης και 7ης Ιουλίου", αναφερόμενος στις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΥΠΑΙΘΑ
Ωνάσεια Σχολεία: Προσλήψεις 19 προσωρινών αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Προσλήψεις 19 εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ως προσωρινών αναπληρωτών με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, στα Δημόσια...
Ωνάσεια Σχολεία: Προσλήψεις 19 προσωρινών αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Björn Andrésen
Πέθανε ο Μπγιορν Άντρεσεν, το “πιο όμορφο αγόρι στον κόσμο” του Λουκίνο Βισκόντι – Ο θρύλος του “Θάνατος στη Βενετία” έφυγε στα 70
Έφυγε από τη ζωή ο Μπγιορν Άντρεσεν – Ο “Τάτζιο” του Βισκόντι που πλήρωσε ακριβά τη φήμη του
Πέθανε ο Μπγιορν Άντρεσεν, το “πιο όμορφο αγόρι στον κόσμο” του Λουκίνο Βισκόντι – Ο θρύλος του “Θάνατος στη Βενετία” έφυγε στα 70
ΔΙΕΚ, τάξη, μαθητές, σπουδαστές
ΣΑΕΚ: Αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας για αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας
Ανατροπή στο ωράριο των ΣΑΕΚ; Η Π.Ο.ΣΥ.Π. ζητά ευέλικτα πρωινά-απογευματινά ωράρια για καλύτερη λειτουργία και στελέχωση
ΣΑΕΚ: Αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας για αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας