Σεμίνα Διγενή κκε
«Θεωρώντας ότι η μάχη της 7ης Ιούλη είναι πιο κρίσιμη από τις ευρωεκλογές, επιλέγω να παραιτηθώ από ευρωβουλευτής και να συνεχίσω αυτό τον αγώνα ως υποψήφια βουλευτής στην Α΄ Πειραιά»

Ανατροπή την τελευταία στιγμή έκανε η γνωστή παρουσιάστρια Σεμίνα Διγενή και εξελέγη ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ.

Ωστόσο, λίγο αργότερα έκανε γνωστό ότι αποφάσισε να παραιτηθεί, διεκδικώντας πλέον μια ψήφο στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Αφού ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους που την τίμησαν με την ψήφο τους στη «μάχη» των ευρωεκλογών, η Σεμίνα Διγενή ανακοίνωσε ότι κατεβαίνει υποψήφια με το ΚΚΕ στην Α' Πειραιά. 

Ακόμη, η ίδια ανέφερε ότι παραχωρεί τη θέση της στο Ευρωκοινοβούλιο στον Λευτέρη Νικολάου – Αλαβάνο.

Αναλυτικά, η γνωστή παρουσιάστρια δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους 36.170 ψηφοφόρους, οι οποίοι στις πρόσφατες ευρωεκλογές με τίμησαν με την ψήφο τους και με ανέδειξαν δεύτερη σε ψήφους στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Όπως είχα πει από τον περασμένο Απρίλη σε συνεντεύξεις και ομιλίες μου, συμμετείχα στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, όχι τόσο για να εκλεγώ αλλά γιατί ήθελα να συνυπάρξω και ν’ αγωνιστώ με τους έντιμους, μ’ αυτούς που ποτέ δεν έκαναν πίσω, δεν είπαν ποτέ ψέματα στο λαό. Μ’ αυτούς που, από την πρώτη στιγμή, είχαν το θάρρος να αναδείξουν τον ταξικό αντιλαϊκό χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σήμερα μπροστά στις σοβαρές εξελίξεις με την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζοντας τη συμπόρευση μου με το ΚΚΕ και θεωρώντας ότι η μάχη της 7ης Ιούλη είναι πιο κρίσιμη από τις ευρωεκλογές, επιλέγω να παραιτηθώ από ευρωβουλευτής και να συνεχίσω αυτό τον αγώνα ως υποψήφια βουλευτής στην Α΄ Πειραιά.

Τη θέση μου στην ευρωβουλή την παραδίδω στον Λευτέρη Νικολάου – Αλαβάνο, ο οποίος θα ανταποκριθεί επάξια στις απαιτήσεις της ευρωβουλής.

Τη δύναμη που μου δίνει αυτή η νίκη θέλω να την καταθέσω, να την επενδύσω σε κάθε δύσκολη μάχη που έχουμε μπροστά μας. Στη μάχη των βουλευτικών εκλογών σας θέλουμε όλους και όλες δίπλα μας, δίπλα στο ΚΚΕ, για να ενισχύσουμε όλοι τη δύναμή μας την επόμενη μέρα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Το νέο ΔΣ του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ)
ΕΟΠΠΕΠ: Νέος πρόεδρος ο Ευάγγελος Καραμίντζιος - Σταθερή στη θέση της Διευθύνουσας η Γεωργία Ρεμπούτσικα
Με απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη, προχωρά η ανασυγκρότηση του ΔΣ του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού...
ΕΟΠΠΕΠ: Νέος πρόεδρος ο Ευάγγελος Καραμίντζιος - Σταθερή στη θέση της Διευθύνουσας η Γεωργία Ρεμπούτσικα
Ολοήμερο σχολείο
Μαρούσι: Μετακινούν για 3η φορά την ίδια αναπληρώτρια, «ορφανό» το Ολοήμερο
Σφοδρές αντιδράσεις για τις συνεχείς μετακινήσεις αναπληρωτών - Ξεσηκώνονται γονείς και εκπαιδευτικοί στο Μαρούσι
Μαρούσι: Μετακινούν για 3η φορά την ίδια αναπληρώτρια, «ορφανό» το Ολοήμερο