Thumbnail
Δήλωση του Αλέκου Αλαβάνου

«Ζωή, Γιάνη ακολουθείστε τον δρόμο της ενότητας και της γενναιότητας»

«Οι δυνάμεις που τάσσονται υπέρ ενός προγράμματος Αναγέννησης και Ανασυγκρότησης σε αντιδιαστολή με τον κακοήθη υφεσιακό σχεδιασμό των δανειστών δεν πρέπει να επαναλάβουν σε μικρογραφία και γελοιογραφία την νοσηρή παθολογία του Συριζα: έρωτα για την εξουσία και τις καρέκλες, ηγεμονισμό, περιαυτολογία, προσωποκεντρισμό.

Από το 2010 μέχρι σήμερα, παρά τα πάθη του λαού μας, τα εναλλακτικά αυτά σχήματα δεν αποδείχθηκαν ικανά να ακολουθήσουν τον δρόμο της συνεργασίας. Δεν ανταποκρίθηκαν στοιχειωδώς στη μεγάλη ευθύνη τους. Γίναμε τελικά συνυπεύθυνοι. Ας μη επαναληφθεί αυτό και στις εκλογές του Ιούλη, όταν μεγάλο μέρος της κοινωνίας, συνειδητά ή ασυνείδητα, αναζητά το «άλλο» και στους πολιτικούς στόχους και στην πολιτική συμπεριφορά.

Αν ζητάμε από τον λαό να δείξει ενότητα, γενναιότητα, αλληλεγγύη, τόλμη, εμείς πρώτοι οφείλουμε να δώσουμε το παράδειγμα. Είναι αδιανόητο να εμπνεύσουμε μια τέτοια ανάταση, όταν ο πολιτικός χώρος της Αναγέννησης και της Ανασυγκρότησης στερείται της στοιχειώδους ψυχικής ικανότητας να το πετύχει ο ίδιος.

Ζωή, Γιάνη ο δρόμος της ενότητας είναι μπροστά στα πόδια μας. Φίλες και φίλοι από άλλα σχήματα ας κάνουμε αυτό το μικρό βήμα μπροστά, που αποδειχθήκαμε ανίκανοι να κάνουμε σε όλη αυτή τη μαύρη δεκαετία. Και για αυτό φέρουμε ιστορική ευθύνη».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί οι Έλληνες με προθεσμιακές καταθέσεις είναι «μεγάλοι χαμένοι»;

Ποια γνωστή ηθοποιός παράτησε την τηλεόραση και έγινε δασκάλα σε χωριό της Αρκαδίας

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΛΜΕ Κέρκυρας
Κέρκυρα: Εκδικητικές καθαιρέσεις κατά εκπαιδευτικών - Στον "αέρα" τα σχολεία
Εκπαιδευτικό «μπλακ άουτ» στην Κέρκυρα: Σχολικές μονάδες χωρίς διεύθυνση μετά τις δικαστικές καθαιρέσεις – Στα κάγκελα γονείς και εκπαιδευτικοί
Κέρκυρα: Εκδικητικές καθαιρέσεις κατά εκπαιδευτικών - Στον "αέρα" τα σχολεία
σέρρες
Σέρρες: Ανοιχτό το ενδεχόμενο δεύτερης ενέδρας στον θάνατο του 17χρονου – Το στίγμα των κινητών
Οι γονείς ζητούν έρευνα για εμπλοκή τρίτων στον ξυλοδαρμό, ενώ τα στοιχεία από τα κινητά μπορούν να δείξουν το πού και το πότε
Σέρρες: Ανοιχτό το ενδεχόμενο δεύτερης ενέδρας στον θάνατο του 17χρονου – Το στίγμα των κινητών