Thumbnail
Δήλωση του Αλέκου Αλαβάνου

«Ζωή, Γιάνη ακολουθείστε τον δρόμο της ενότητας και της γενναιότητας»

«Οι δυνάμεις που τάσσονται υπέρ ενός προγράμματος Αναγέννησης και Ανασυγκρότησης σε αντιδιαστολή με τον κακοήθη υφεσιακό σχεδιασμό των δανειστών δεν πρέπει να επαναλάβουν σε μικρογραφία και γελοιογραφία την νοσηρή παθολογία του Συριζα: έρωτα για την εξουσία και τις καρέκλες, ηγεμονισμό, περιαυτολογία, προσωποκεντρισμό.

Από το 2010 μέχρι σήμερα, παρά τα πάθη του λαού μας, τα εναλλακτικά αυτά σχήματα δεν αποδείχθηκαν ικανά να ακολουθήσουν τον δρόμο της συνεργασίας. Δεν ανταποκρίθηκαν στοιχειωδώς στη μεγάλη ευθύνη τους. Γίναμε τελικά συνυπεύθυνοι. Ας μη επαναληφθεί αυτό και στις εκλογές του Ιούλη, όταν μεγάλο μέρος της κοινωνίας, συνειδητά ή ασυνείδητα, αναζητά το «άλλο» και στους πολιτικούς στόχους και στην πολιτική συμπεριφορά.

Αν ζητάμε από τον λαό να δείξει ενότητα, γενναιότητα, αλληλεγγύη, τόλμη, εμείς πρώτοι οφείλουμε να δώσουμε το παράδειγμα. Είναι αδιανόητο να εμπνεύσουμε μια τέτοια ανάταση, όταν ο πολιτικός χώρος της Αναγέννησης και της Ανασυγκρότησης στερείται της στοιχειώδους ψυχικής ικανότητας να το πετύχει ο ίδιος.

Ζωή, Γιάνη ο δρόμος της ενότητας είναι μπροστά στα πόδια μας. Φίλες και φίλοι από άλλα σχήματα ας κάνουμε αυτό το μικρό βήμα μπροστά, που αποδειχθήκαμε ανίκανοι να κάνουμε σε όλη αυτή τη μαύρη δεκαετία. Και για αυτό φέρουμε ιστορική ευθύνη».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δημοσκόπηση, εκλογές
Δημοσκόπηση Interview: Πρώτη η ΝΔ με 31,9% και «καμπανάκια» για Μαρία Καρυστιανού
Στο 17,9% η «ψαλίδα» με το ΠΑΣΟΚ, τρίτο κόμμα η Πλεύση Ελευθερίας – Τι πιστεύουν οι πολίτες για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Δημοσκόπηση Interview: Πρώτη η ΝΔ με 31,9% και «καμπανάκια» για Μαρία Καρυστιανού
παιδικη
Αναστάτωση στο Περιστέρι: Στο στόχαστρο γυναίκες και παιδιά σε παιδικές χαρές
Σοβαρές καταγγελίες για επιθετική συμπεριφορά άνδρα – Στο παρελθόν είχε εμπλακεί σε επικίνδυνα περιστατικά, συνελήφθη μετά από νέο επεισόδιο
Αναστάτωση στο Περιστέρι: Στο στόχαστρο γυναίκες και παιδιά σε παιδικές χαρές
Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη στη Βουλή
LIVE - Εθνικός Διάλογος: Η Σοφία Ζαχαράκη στη Βουλή για το Εθνικό Απολυτήριο
Το alfavita συνδέεται live στις 14:00 με την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων - Συμμετέχει ο πρόεδρος της Επιτροπής «σοφών» και πρύτανης του...
LIVE - Εθνικός Διάλογος: Η Σοφία Ζαχαράκη στη Βουλή για το Εθνικό Απολυτήριο