Thumbnail
Την επανεκλογή τους από την πρώτη Κυριακή φέρεται να εξασφαλίζουν πέντε περιφερειάρχες, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα.

Πρόκειται για τους Απόστολο Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία με περίπου 62%, τον Σταύρο Αρναουτάκη στην Κρήτη με 60,84%, τον Αλέξανδρο Καχριμάνη στην Ήπειρο με 56,81%, τον Γιώργο Χατζημάρκο στο Νότιο Αιγαίο με σχεδόν 55% και τον Κώστα Αγοραστό στη Θεσσαλία με 54,45%. Πάνω από το όριο του 50% (για την ακρίβεια 51,10%) βρίσκεται στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ο Γιώργος Κασαπίδης με τον νυν περιφερειάρχη Θεόδωρο Καρυπίδη να ακολουθεί με 24,92%, αλλά λόγω της χαμηλής ενσωμάτωσης (7%) δεν μπορεί να εξαχθεί ακόμη ασφαλές συμπέρασμα.

Από εκεί και πέρα, την επόμενη Κυριακή θα αναδειχτούν οι νέοι περιφερειάρχες σε Αττική (Γ. Πατούλης 37,50% - Ρ. Δούρου 20% - Γ. Σγουρός 17,09%), Στερεά Ελλάδα (Φ. Σπανός 39,81% - Απ. Γκλέτσος 23,41%), Δυτικής Ελλάδας (Ν. Φαρμάκης 36,88% - Απ. Κατσιφάρας 32,42%), Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης (Χρ. Μέτιος 34,69% - Χρ. Τοψίδης 30,12%), Πελοποννήσου (Π. Νίκας 34,14% - Π. Τατούλης 34,08%), Ιονίων Νήσων (Ρ. Κράτσα Τσαγκαροπούλου 31% - Θ. Γαλιατσάτος 22,66% - Σπ. Σπύρου 17,98%) και Βορείου Αιγαίου (Χρ. Καλογήρου 30,31% - Κ. Μουτζούρης 26,07%).

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

paidia-goneis-mitera.jpg
Γονείς και διαζύγιο: Οδηγός για συναισθηματική στήριξη των παιδιών - Ενημερωτική συνάντηση στη Λάρισα
Έκτη ενημερωτική συνάντηση για την Ακαδημία Γονέων της ΠΔΕ Θεσσαλίας
Γονείς και διαζύγιο: Οδηγός για συναισθηματική στήριξη των παιδιών - Ενημερωτική συνάντηση στη Λάρισα
Νίκος Φαραντούρης
Φαραντούρης: «Όλοι με καλοδέχτηκαν στο ΠΑΣΟΚ» - «Με διέγραψαν από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν με ήθελαν»
Από την Κουμουνδούρου στη Χαριλάου Τρικούπη: Το παρασκήνιο της μετακίνησης του ευρωβουλευτή
Φαραντούρης: «Όλοι με καλοδέχτηκαν στο ΠΑΣΟΚ» - «Με διέγραψαν από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν με ήθελαν»