Πόλη Ανάποδα-Δύναμη Ανατροπής: Πέντε προτάσεις για την Θεσσαλονίκη που θα μπορούσαν να γίνουν... χθες
Δημοτικές εκλογές

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του σχήματος, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, ο κ. Γαζάκης τόνισε ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, εφάρμοσε πιστά μνημονιακές πολιτικές.

Η τοπική και η κεντρική πολιτική κατάσταση, σημείωσε, καθιστά επιτακτική την ανάγκη για την παρουσία του σχήματος «Η Πόλη Ανάποδα - Δύναμη Ανατροπής», στο νέο δημοτικό συμβούλιο, που «προοιωνίζεται ακόμη πιο νεοφιλελεύθερο και μνημονιακό, με αρκετούς από τους βασικούς διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου να υπόσχονται ακόμη μεγαλύτερη παρουσία των ιδιωτικών επιχειρήσεων στις δραστηριότητες του δήμου, ακόμη πιο πιστή εφαρμογή ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων στη λειτουργία του, και ταυτόχρονα ακόμη λιγότερες πολιτικές κοινωνικής δικαιοσύνης».

Το σχήμα «Η Πόλη Ανάποδα - Δύναμη Ανατροπής» θα καταθέσει άμεσα στο δημοτικό συμβούλιο πέντε προτάσεις που θα αφορούν την απόδοση του χώρου της ΔΕΘ στην πόλη ως ελεύθερο χώρο πρασίνου, τη δημιουργία αποκλειστικών λωρίδων για την κίνηση των λεωφορείων, τον επανασχεδιασμό της ανακύκλωσης με διαχωρισμό των απορριμμάτων στην πηγή και αποδέσμευσή της από τα ιδιωτικά κεφάλαια, την εξασφάλιση θέσεων στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλες τις οικογένειες που το χρειάζονται, και την άμεση διακοπή των συμβάσεων του δήμου με κάθε ιδιωτική επιχείρηση που δεν σέβεται τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους.

«Πόλη Ανάποδα-Δύναμη Ανατροπής»

Στην εκδήλωση διαβάστηκε κείμενο του σωματείου εργαζομένων στην ΒΙΟΜΕ και της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, με το οποίο ζητούν την συμπαράσταση του κόσμου με αφορμή την επανέναρξη, στις 13 Ιουνίου, των πλειστηριασμών των οικοπέδων όπου στεγάζεται η επιχείρηση. 

best of network

σχετικά άρθρα

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Όταν η πίστη στον εαυτό σου γίνεται αγώνας για τη ζωή…
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Όταν η πίστη στον εαυτό σου γίνεται αγώνας για τη ζωή…
Κάθε παιδί έχει απεριόριστες δυνατότητες για να αυτοπραγματωθεί, για να βιώσει την ομορφιά της ζωής και του εαυτού του. Αυτό είναι το μήνυμα του...
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Όταν η πίστη στον εαυτό σου γίνεται αγώνας για τη ζωή…