Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ανδρέας Λοβέρδος

Προθεσμία για τις 30 Μαΐου έλαβε δια του νομικού εκπροσώπου του Άγγελου Καραχάλιου, ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος προκειμένου να καταθέσει στους εισαγγελείς Διαφθοράς ως ύποπτος για την διάπραξη του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας στην υπόθεση της Novartis.

Ο κ. Καραχάλιος προσήλθε στο γραφείο της Εισαγγελίας Διαφθοράς και παρέλαβε το μεγαλύτερο μέρος των εγγράφων της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί στην Εισαγγελία για την υπό έρευνα περίοδο της θητείας του κ. Λοβέρδου στο υπουργείο Υγείας (Απρίλιος 2011-Μάιος 2012).

Ο βουλευτής κλήθηκε σε χωρίς όρκο κατάθεση συγκεκριμένα, για την κοστολόγηση τεσσάρων σκευασμάτων της φαρμακοβιομηχανίας, για σοβαρές παθήσεις, τα οποία διατέθηκαν σε τιμές κατά πολύ υψηλότερες σε σχέση με εκείνες των τριών φθηνότερων ευρωπαϊκών χωρών. Η ποινική εξέταση των εισαγγελέων αφορά στην διερεύνηση του ενδεχόμενου η εξακριβωμένα ωφέλιμη για την εταιρία εισαγωγή και τιμολόγηση των επίμαχων προϊόντων της στην ελληνική αγορά, να ήταν αποτέλεσμα διαφθοράς. Κατά το διαβιβαστικό των εισαγγελικών λειτουργών προς τη Βουλή, ο πρώην υπουργός ελέγχεται για το αδίκημα της κατ' εξακολούθηση παθητικής δωροδοκίας «στρεφομένης κατά του Δημοσίου με όφελος που πέτυχε ή επεδίωξε ο δράστης».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μητσοτακης
Τι ανακοίνωσε σήμερα ο Μητσοτάκης: Παρεμβάσεις για στέγη, υγεία, εργασία και επενδύσεις
Οι βασικές εξαγγελίες και παρεμβάσεις από τη νέα κυριακάτικη ανασκόπηση Μητσοτάκη
Τι ανακοίνωσε σήμερα ο Μητσοτάκης: Παρεμβάσεις για στέγη, υγεία, εργασία και επενδύσεις
Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: Όλες οι αλλαγές στις φοιτητικές εστίες μετά τα επεισόδια στο ΑΠΘ – Πώς θα γίνεται ο έλεγχος διαμονής
Νέοι αυστηροί κανονισμοί στις εστίες - Έρχονται 10.000 νέες κλίνες και ελεγχόμενη είσοδος
Σοφία Ζαχαράκη: Όλες οι αλλαγές στις φοιτητικές εστίες μετά τα επεισόδια στο ΑΠΘ – Πώς θα γίνεται ο έλεγχος διαμονής