Thumbnail
Ευρωεκλογές

Η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα είναι, σύμφωνα με ενημέρωση από την Πειραιώς, η 42η υποψήφια ευρωβουλευτής που ανακοινώνει η Νέα Δημοκρατία, με την οποία ολοκληρώνεται η σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος στις προσεχείς ευρωεκλογές. Η κ. Φλέσσα είχε συνάντηση σήμερα με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ακολουθεί σύντομο βιογραφικό της κ. Φλέσσα:

Βίκυ Φλέσσα, Δημοσιογράφος

Γεννήθηκα στο Ναύπλιο και μεγάλωσα στο Άργος στον προσφυγικό συνοικισμό των Μικρασιατών, που γειτονεύει με το αρχαίο θέατρο της πόλεως. Ο πατέρας μου ήταν πυροσβέστης με καταγωγή από την Καρυά Άργους. Σπούδασα κλασική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισα τις σπουδές μου με υποτροφία στη Νομική Σχολή Αθηνών από όπου αποφοίτησα.

Έχω εργαστεί τριάντα χρόνια ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ), ραδιόφωνο (ΑΘΗΝΑ 9.84, ΕΡΑ 4) και τηλεόραση (ΕΡΤ, Star, Antenna). Η εκπομπή μου «ΣΤΑ ΑΚΡΑ» στην ΕΡΤ είναι η μακροβιότερη εκπομπή συνεντεύξεων στην ελληνική τηλεόραση. Συμπληρώνει φέτος τον 16ο χρόνο και έχουν φιλοξενηθεί σε αυτήν εξέχουσες προσωπικότητες της Επιστήμης, της Τέχνης, της Θεολογίας και της Φιλοσοφίας από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Είμαι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, της Διεθνούς Αμνηστίας και της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. Είμαι έγγαμη και μητέρα ενός γιού.

Έπειτα από τριάντα χρόνια γραπτών και λόγων αποφάσισα να προχωρήσω στο επόμενο βήμα, στην προσπάθεια για πράξεις: να γεμίσουν το καλοκαίρι οι θερινές κατασκηνώσεις της πατρίδας μας από μαθητές της Ευρώπης, να συντάξουμε ένα βιβλίο κοινής ευρωπαϊκής ιστορίας επί τη βάσει του πολιτισμού, να γίνουν στη χώρα μας τα Ευρωπαϊκά Παρατηρητήρια για την Ηθική της τεχνητής νοημοσύνης και την Βιοηθική.

Ευχαριστώ από καρδιάς τον Κυριάκο Μητσοτάκη που μου ζήτησε να σηκωθώ από την τηλεοπτική μου καρέκλα και θα βάλω τα δυνατά μου με σκοπό ως Ελληνίδες και Έλληνες να αναδείξουμε την αξία της κλασικής Παιδείας και του Πολιτισμού στην Ευρώπη και στον σύγχρονο κόσμο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος εποχής για τους δωρεάν τραπεζικούς λογαριασμούς

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πολεμικό πλοίο
Συναγερμός στη Σρι Λάνκα: Υποβρύχιο χτύπησε ιρανικό πλοίο - Αγνοούνται πάνω από 100 μέλη πληρώματος
Συναγερμός στη Σρι Λάνκα: Αγνοούνται πάνω από 100 μέλη πληρώματος ιρανικής φρεγάτας μετά από έκρηξη
Συναγερμός στη Σρι Λάνκα: Υποβρύχιο χτύπησε ιρανικό πλοίο - Αγνοούνται πάνω από 100 μέλη πληρώματος
Νίκος Φασφαλής
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών: Στο δεύτερο δεκαπενθήμερο Μαρτίου ανακοινώνονται οι μεταθέσεις
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών 2026: Οι πρώτες ημερομηνίες και ενημέρωση από τον Νίκο Φασφαλή
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών: Στο δεύτερο δεκαπενθήμερο Μαρτίου ανακοινώνονται οι μεταθέσεις
Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών
ΙΚΥ: Χρηματοδότηση έως 3.000€ σε ακαδημαϊκούς για συνεργασίες στο εξωτερικό
Το ΙΚΥ δέχεται προτάσεις για την ανάπτυξη συνεργασιών με εκπαιδευτικά ιδρύματα ή φορείς ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό
ΙΚΥ: Χρηματοδότηση έως 3.000€ σε ακαδημαϊκούς για συνεργασίες στο εξωτερικό
ΕΟΠΠΕΠ
Γεωργία Ρεμπούτσικα (ΕΟΠΠΕΠ): Νέα πιστοποίηση Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας και Επαγγελματικού Προσανατολισμού
Ο ΕΟΠΠΕΠ υπολογίζει ότι μέχρι τέλος του 2026 θα υπάρχουν 4.000 πιστοποιημένοι Σύμβουλοι Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας και Επαγγελματικού...
Γεωργία Ρεμπούτσικα (ΕΟΠΠΕΠ): Νέα πιστοποίηση Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας και Επαγγελματικού Προσανατολισμού