Μητσοτάκης: Διαφωνώ με τον ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνει ψηφίζω ΝΔ
Τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΚΟ της ΝΔ

«Διαφωνώ και καταδικάζω τον ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνει ψηφίζω Ν.Δ.» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε «το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών θα δείξει το δρόμο της εξόδου» στο κυβερνών κόμμα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκε βέβαιος ότι «το βράδυ τις 26ης Μαΐου το αποτέλεσμα θα είναι τέτοιο που δεν θα υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία σε κανέναν Έλληνα πολίτη ότι στη χώρα συντελείται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή».

Στην ομιλία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχυρίστηκε ότι «αν κάποιοι νομίζουν ότι θα κλονίσουν τη συνοχή μας με στήριξη σε γραφικά μορφώματα που εκφράζουν μόνο προσωπικές φιλοδοξίες, είναι βαθιά νυχτωμένοι. Οι πολίτες θα δώσουν την απάντησή τους όπως πρέπει και εκεί που πρέπει».

«Αυτά που έγιναν στην Ελλάδα αυτά τα 4 χρόνια μας επιτρέπουν να βγάλουμε συμπεράσματα και για τις ευρωπαϊκές εκλογές. Όλα θα κριθούν στις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις του 2019. Δεν χρειάζεται να πω πολλά για τα ψέματα του κ. Τσίπρα», είπε.

Συνεχίζοντας την επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό ισχυρίστηκε ότι «όσο ο κ. Τσίπρας λέει ότι τα πράγματα πάνε καλά, τόσο οι πολίτες εξοργίζονται. Ας βγει από το σιδηρόφρακτο Μαξίμου να δει τη ρημαγμένη Ελλάδα που παραδίδει. Αλλά δεν μπορεί».

Και πρόσθεσε: «Το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ως εμβληματική μορφή στο ψηφοδέλτιό του. Σήμερα έχει το όνομα που ταυτίζεται με τη διαπλοκή. Συγνώμη, δεν το είπα σωστά. Το όνομα που είναι η διαπλοκή στην Ελλάδα».

«Είδαμε κάποιοι που φτιάχτηκαν από αυτή την παράταξη, που δεν θα υπήρχαν πολιτικά χωρίς τη Ν.Δ., να θυμηθούν αίφνης ότι υπάρχουν, και με τη χορηγία του ΣΥΡΙΖΑ και τη στήριξη της ΕΡΤ ανέλαβαν μία προσπάθεια που στρέφεται μόνο κατά της Ν.Δ.» ανέφερε.

Ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε ψήφο στη Ν.Δ. ως τον αποτελεσματικότερο τρόπο να τιμωρηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. «Στη μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σταθερά μπροστά χωρίς τον κίνδυνο πολιτικής αστάθειας», τόνισε για να συμπληρώσει ότι «η Ν.Δ. εκφράζει ρεύμα λογικής, σταθερότητας και ανάπτυξης. Δεν έκρυψα τη φιλοδοξία μου για μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων με τους πιο άξιους των Ελλήνων. Απευθυνόμαστε σε όλους».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών «ήταν μεγάλο λάθος της κυβέρνησης που αναγνώρισε ταυτότητα και γλώσσα και, ήδη, η Συμφωνία ξεδιπλώνει τις αρνητικές της συνέπειες με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα προϊόντα της Βόρειας Ελλάδας [...] Η ΝΔ θα κάνει τα πάντα για να αμβλύνει τα αρνητικά δεδομένα της Συμφωνίας των κ.κ. Τσίπρα, Καμμένου και Κοτζιά [...] Το πρόβλημα των μακεδονικών προϊόντων μας είναι μεγάλο, διατηρούμε το δικαίωμα του βέτο στην ΕΕ αν δεν εξυπηρετούνται τα εθνικά μας συμφέροντα».

Γενικεύοντας, είπε ότι «ανεύθυνοι είναι οι χειρισμοί της κυβέρνησης σε όλο το φάσμα των εθνικών θεμάτων. Είναι απαράδεκτο όταν η Τουρκία αμφισβητεί δικαιώματα στην Ελλάδα και στην Κύπρο, υπουργός της κυβέρνησης να μας καλεί να μην είμαστε μονοφαγάδες, να τους αναγνωρίζει δικαιώματα». Πρόκειται, είπε, στην καλύτερη περίπτωση για «επιπόλαιες ενέργειες σε βάρος των εθνικών συμφερόντων της χώρας που εγγράφουν, όμως, αρνητικά προηγούμενα. Είναι λάθος δηλώσεις σε λάθος στιγμή που εκπέμπουν λάθος μηνύματα».

Επιχείρησε να αποδομήσει την τακτική που προέβλεψε ότι θα ακολουθήσει ο κ. Τσίπρας στην πορεία προς τις εκλογές. «Θα μας κατηγορήσει ότι είμαστε ακροδεξιοί και θα το πει αυτός που κυβέρνησε τέσσερα χρόνια με τον κ. Καμμένο. Εκείνος που στο τέλος του 2014 έσυρε τη χώρα σε εκλογές μαζί με τη ΧΑ. Θα μας πει ότι είναι φίλος των αδύνατων και ότι εμείς είμαστε φίλοι της ελίτ. Εκείνος που έκοψε το ΕΚΑΣ και τις συντάξεις χηρείας σε εμάς που δεσμευόμαστε για Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και θέλουμε να συνδέσουμε την ανάπτυξη με τον κατώτατο μισθό» Και πρόσθεσε:

«Είμαι εγώ με την ελίτ και την διαπλοκή και προτείνω τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο για την Ευρωβουλή και όχι εκείνος που θέλει στη Βουλή τον Κόκκαλη. Η πολιτική είναι και διαχείριση των συμβόλων, το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στο ευρωψηφοδέλτιο τον Μανώλη Γλέζο, σήμερα έχει το όνομα που ταυτίζεται με τη διαπλοκή, που είναι η διαπλοκή στην Ελλάδα» υπογράμμισε.

Τέλος, προέβλεψε ότι θα υπάρξουν νέα κύματα λάσπης, ψέματος και ύπουλων αντιπερισπασμών, ένα σύστημα, όπως είπε, που έκανε τα πάντα για να κατακτήσει την εξουσία και θα κάνει τα πάντα για να τη διατηρήσει.

Πηγή: ΑΠΕ, ΕΦΣΥΝ

best of network

σχετικά άρθρα

Οδηγίες για την ύλη «Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών»
Οδηγίες για την ύλη «Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών»

Μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Πράξη 26/27-06-2019 του Δ.Σ.) το υπουργείο απέστειλε οδηγίες για τη...

Οδηγίες για την ύλη «Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών»
Διεθνής Ημέρα Μνήμης του Εμπορίου Σκλάβων και της Κατάργησής του
Διεθνής Ημέρα Μνήμης του Εμπορίου Σκλάβων και της Κατάργησής του
Η νύχτα της 22ας προς την 23η Αυγούστου 1791, στο Σάντο Ντομίνγκο (σήμερα Αϊτή και Δομινικανή Δημοκρατία) σηματοδότησε την έναρξη της εξέγερσης η...
Διεθνής Ημέρα Μνήμης του Εμπορίου Σκλάβων και της Κατάργησής του