Thumbnail
Μέγαρο Μαξίμου

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει εδώ και 4 ολόκληρα χρόνια ότι σέβεται απολύτως την κείμενη νομοθεσία που προβλέπει την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, ακόμη και όταν ο διοικητής της έχει διαφοροποιηθεί σε κρίσιμα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής», αναφέρει σε σχόλιό του το Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με την υπόθεση Στουρνάρα – Πολάκη και μετά τη δήλωση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος που ζητούσε την παρέμβαση του πρωθυπουργού.

«Τον ίδιο όμως σεβασμό στην ανεξαρτησία και την αρχή της πολιτικής ουδετερότητας οφείλουν εμπράκτως να αποδεικνύουν όλες οι πλευρές», τονίζει ακόμη το Μαξίμου.

«Καλώ ευθέως τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να διαφυλάξουν εμπράκτως την κατοχυρωμένη στο ευρωπαϊκό και ελληνικό Δίκαιο ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος», ανέφερε σε δήλωσή του νωρίτερα ο κ. Στουρνάρας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κρέας
Ποιο κρέας αξίζει μια θέση στο πιάτο σας; Τι λένε οι ειδικοί για τις πιο υγιεινές επιλογές
Δεν έχουν όλα τα είδη κρέατος την ίδια διατροφική αξία, ενώ τα επεξεργασμένα προϊόντα συχνά συνδέονται με αυξημένους κινδύνους για την υγεία.
Ποιο κρέας αξίζει μια θέση στο πιάτο σας; Τι λένε οι ειδικοί για τις πιο υγιεινές επιλογές
πιτα
Πίτα για σουβλάκι στο σπίτι: Από την ιστορία της γειτονιάς στη ζύμη της κουζίνας μας
Γιατί η ελληνική πίτα δεν είναι απλώς ψωμί – και πώς μπορούμε να τη φτιάξουμε σωστά, μαλακή και ανθεκτική στο τύλιγμα
Πίτα για σουβλάκι στο σπίτι: Από την ιστορία της γειτονιάς στη ζύμη της κουζίνας μας