Ποια είναι η Ελευθερία Χατζηγεωργίου που αντικατέστησε την Κ.Νοτοπούλου
Έλαβε τη θέση της Κατερίνας Νοτοπούλου ως υφυπουργός στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης

Μικρές αλλαγές σε πρόσωπα είχε ο σημερινός ανασχηματισμός. Μεταξύ άλλωνμ "συστήθηκε" στη δημόσια σφαίρα η Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Πρόκειται για την διευθύντρια του Γραφείου του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου και στενή συνεργάτιδα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη, η οποία μετά τον ανασχηματισμό ανέλαβε καθήκοντα υφυπουργού.

Ποια είναι η Ελευθερία Χατζηγεωργίου 

Συμφωνα με το βιογραφικό της, η κυρία Χατζηγεωργίου γεννήθηκε στη Νεάπολη το 1979. Τελείωσε το Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Νεάπολης και εν συνεχεία σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο ΑΠΘ. Σήμερα κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδίκευση Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας στο ΕΑΠ.

Συμμετείχε στο κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης και έχει πάρει μέρος σε διεθνείς κινητοποιήσεις και συνέδρια στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική. Δραστηριοποιείται σε διάφορες δομές στον τομέα της αλληλεγγύης ενάντια στους πλειστηριασμούς, τη σίτιση, τη συλλογή τροφίμων και την ενισχυτική διδασκαλία όπως στο Κοινωνικό φροντιστήριο και την Ετεροτοπία. Έχει διατελέσει Γραμματέας της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης της Νεολαίας Συνασπισμού, καθώς και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου και της Γραμματείας της Οργάνωσης. 
Στο 5ο και το 6ο Συνέδριο του ΣΥΝ εξελέγη στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος και το 2013 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. 
Τα τελευταία χρόνια εργάστηκε ως ωρομίσθια καθηγήτρια Γαλλικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. 
Εως σήμερα είναι Επιστημονικός συνεργάτης Παιδείας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Δημήτρη Τζανακόπουλου

Πηγή: Ποια είναι η Ελευθερία Χατζηγεωργίου που τοποθετήθηκε υφυπουργός στη θέση της Νοτοπούλου | iefimerida.gr 

σχετικά άρθρα