pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Thumbnail
Αυτό το Σάββατο

Πρωτοβουλία για την ίδρυση ενός νέου κινηματικού δημοτικού σχήματος στη Θεσσαλονίκη παίρνουν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Αυτό το Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου αναμένεται να λάβει χώρα ιδρυτική συνέλευση στο χώρο “ΕΝΕΚΕΝ".

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε από τις αρχές Νοέμβρη, μέσα από 2 ανοιχτές συνελεύσεις, με τη συμμετοχή πάνω από 100 ανθρώπων της πολιτικής και κοινωνικής αριστεράς της πόλης. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής δεν είναι ένα απλό εκλογικό κατέβασμα, αλλά η δημιουργία ενός χώρου υποδοχής όσων θέλουν να αγωνιστούν για μια ανθρώπινη, ανοιχτή, κοινωνικά και περιβαλλοντικά δίκαιη πόλη, κόντρα στην καταπίεση, την εκμετάλλευση, τον εργασιακό μεσαίωνα, το ρατσισμό, το σεξισμό, την ομοφοβία, τον εθνικισμό, τον ιμπεριαλισμό, το ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου.

Η ομάδα πρωτοβουλίας που συγκροτήθηκε, προετοίμασε προτάσεις για το πολιτικό πλαίσιο, το πρόγραμμα και τον προτεινόμενο τρόπο λειτουργίας του νέου σχήματος. Σύμφωνα με αυτές τις εισηγήσεις, το σχήμα θα αναφέρεται στη ριζοσπαστική αριστερά και τα κοινωνικά κινήματα, χωρίς να ταυτίζεται με καμία από τις υφιστάμενες πολιτικές οργανώσεις και μέτωπα. Θα στέκεται απέναντι στην κυβέρνηση, στην τοπική εξουσία, στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας, το σχήμα θα βασίζεται αποκλειστικά στα μέλη του, στη συλλογικότητα και στην εσωτερική δημοκρατία. Πυρήνας του θα είναι η τακτική συνέλευση των μελών του, ενώ θα λειτουργούν επίσης ένα εκλεγμένο συντονιστικό και ομάδες εργασίας.

Στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, το σχήμα θα συμμετέχει με ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο ανθρώπων από τους αγωνιζόμενους, εργασιακούς και κοινωνικούς χώρους. Το ενδιαφέρον είναι ότι δεν θα έχει επικεφαλής ή υποψήφιο δήμαρχο, αλλά θα εκπροσωπείται από μία συλλογική ηγεσία 4 ατόμων.

Οι εισηγήσεις αυτές θα συζητηθούν και θα κριθούν δημοκρατικά στην ιδρυτική συνέλευση του νέου σχήματος, από τα μέλη που θα εγγραφτούν επιτόπου. Η συνέλευση αυτή θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, 9 Φλεβάρη, στις 16.00 στο χώρο “ΕΝΕΚΕΝ" (Προξένου Κορομηλά 37).

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές και οι διοργάνωτριες της ιδρυτικής συνέλευσης, το κάλεσμα αυτό απευθύνεται «στους ανθρώπους που ζουν κι εργάζονται στη Θεσσαλονίκη.Αυτούς και αυτές που δουλεύουν 10 ώρες μπροστά σε έναν υπολογιστή, που χάνουν τις Κυριακές τους δουλεύοντας στα πολυκαταστήματα, που ρισκάρουν τις ζωές τους στα μηχανάκια και τα εργοτάξια, που κυνηγάνε αέναα προκηρύξεις, σεμινάρια και μεταπτυχιακά. Στις άνεργες, τους συνταξιούχους, τις αυταπασχολούμενες, τους μπλοκάκηδες, τους νέους επιστήμονες με τα πολλά πτυχία και τα καθόλου λεφτά.Σε αυτούς που έχουν πληρώσει την κρίση και τα μνημόνια και τους τελειώνει ο μισθός τις πρώτες 2 εβδομάδες του μήνα.

Σε αυτές και αυτούς που στριμώχνονται στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ.Στους μετανάστες. Στους φοιτητές που δεν έχουν να πληρώσουν για ένα αξιοπρεπές δωμάτιο και σε αυτούς που κινδυνεύουν να τους αρπάξει το σπίτι η τράπεζα. Στους ανάπηρους που πέφτουν πάνω στα τραπεζοκαθίσματα. Στις γυναίκες που καταπιέζονται από το σεξισμό, σε αυτές και αυτούς που υφίστανται διακρίσεις με βάση και το σεξουαλικό προσανατολισμό.

Στις ομάδες που κάνουν τέχνη σε υπόγεια και βιοτεχνικούς χώρους. Στα στέκια της κοινωνικής αλληλεγγύης και στις επιτροπές αγώνα ενάντια στη λεηλασία της φύσης, στα αυτοδιαχειριζόμενα εγχειρήματα, στα σωματεία και τις πρωτοβουλίες των εργαζόμενων και των ανέργων. Σε όσους ασφυκτιούν μέσα στον ανταγωνισμό και την εκμετάλλευση, σε όσους εξοργίζονται με στους πολέμους, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τους εξοπλισμούς, σε όσους δεν ανέχονται τον εθνικισμό και τους φασίστες».

Πρόγραμμα Συνέλευσης, Σάββατο, 9 Φλεβάρη, στις 16.00 στο χώρο “ΕΝΕΚΕΝ" (Προξένου Κορομηλά 37):

16.00-20.00 εγγραφή μελών, δήλωση συμμετοχής σε Ομάδες Εργασίες και Συντονιστικό
16.30-17.00 Παρουσίαση της εισήγησης
17.00-20.00 Συζήτηση, κατάθεση εναλλακτικών προτάσεων και τροπολογιών
20.00-21.00 Ψηφοφορίες - αποφάσεις και συγκρότηση συντονιστικού

Ομάδα πρωτοβουλίας για την ίδρυση ριζοσπαστικού, μαχητικού, πραγματικά δημοκρατικού σχήματος στο Δήμο Θεσσαλονίκης».

πρωτοβουλια ανταρσυα-λαε
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Το νέο αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής για μοριοδότηση εκπαιδευτικών

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Καταγγελία 22χρονης: «Με βίαζε ο πατέρας μου και η μητέρα μου με έδιωξε από το σπίτι»
Εφιαλτικές στιγμές ζούσε επί χρόνια στο ίδιο της το σπίτι 22χρονη από τις Σέρρες - Ο ίδιος της ο πατέρας τη βίαζε από μικρή ηλικία
Καταγγελία 22χρονης: «Με βίαζε ο πατέρας μου και η μητέρα μου με έδιωξε από το σπίτι»