Στους ψηφοφόρους της ΝΔ στοχεύει ο Ορφανός - Τον Ταχιάου στηρίζει ο Μητσοτάκης
Θεσσαλονίκη

Τη βεβαιότητα ότι θα τον στηρίξουν οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας και ότι θα είναι ο υποψήφιος από το χώρο της κεντροδεξιάς που θα περάσει στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών εμφανίστηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ορφανός, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ - ΜΠΕ) «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Θεωρώ αρνητικό να μπερδεύονται τα κόμματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η δική μου οπτική είναι πως δεν υπάρχουν αντάρτες, υπάρχουν εθελοντές. Άνθρωποι που βάζουν τον εαυτό τους μπροστά και προχωράνε. Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων της ΝΔ θα ψηφίσει Γιώργο Ορφανό. Το πιστεύω», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς εάν ενοχλήθηκε από την απόφαση της ΝΔ και του προέδρου, Κυριάκου Μητσοτάκη, να στηρίξει την υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου στον δήμο Θεσσαλονίκης, ο κ. Ορφανός απάντησε: «Μόνος μου διάλεξα να κατέβω στις εκλογές. Ο Γιώργος Ορφανός είναι στέλεχος της παράταξης και αποφασίζει να κάνει κινήσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στη γενέτειρά του, στην πόλη που ζει. Δεν μ’ ενοχλούν οι κινήσεις που κάνει ο κ. Μητσοτάκης. Κάνει αυτό που πιστεύει ότι είναι καλύτερο για τη ΝΔ».

Χαρακτήρισε δε «εξαιρετικές» τις σχέσεις που έχει με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τους ανθρώπους της. «Δεν έχω κανένα πρόβλημα, ούτε αυτοί με μένα. Οι πολίτες όμως θα κάνουν την τελική επιλογή και θα αποφασίσουν για δήμαρχο».

«Στην πόλη μας αν ψάχνετε για έναν υποψήφιο που να προέρχεται από την κεντροδεξιά και σίγουρα θα βρίσκεται στον β’ γύρο των εκλογών, τον έχετε βρει. Θα είμαι εγώ. Αναζητήστε τον δεύτερο», συμπλήρωσε ο κ. Ορφανός με αφορμή και τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων.

Δεν έκρυψε πως η απόφαση που έλαβε για να διεκδικήσει τον δήμο Θεσσαλονίκης ήταν «δύσκολη. Δεν ήταν κάτι που το παίρνεις αγόγγυστα. Έχω προϋπάρξει, όμως, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δώδεκα χρόνια. Υπήρχε μέσα μου ως σπόρος, ως δράση. Μια εσωτερική φιλοδοξία να προσφέρω στην πόλη μου, μαζί με άλλους, όχι μόνος».

Για την επόμενη μέρα και το ενδεχόμενο συνεργασιών δήλωσε έτοιμος να συνεργαστεί με όλους, με εξαίρεση όσους βρίσκονται στα άκρα, ενώ ερωτηθείς για το ποια θα είναι η προτεραιότητα του σε περίπτωση που εκλεγεί δήμαρχος είπε: «Το πρώτο πράγμα που θα πω είναι "ξεκινάμε δουλειά". Στρατηγικά στόχος μας είναι να αλλάξει η εικόνα της πόλης, με αρχή την καθαριότητα».

«Πιστεύω ότι μπορούν να γίνουν πολλά στην πόλη. Δεν θα υποσχεθώ κάτι που ξεφεύγει από τις δυνάμεις μας. Ό,τι προτείνουμε θα το κάνουμε. Το κεντρικό μας σύνθημα γι’ αυτή την εκστρατεία είναι "Είπαμε, θα το κάνουμε". Δεν υπάρχει αναγκαιότητα να πούμε πολλά. Υπάρχει αναγκαιότητα να κάνουμε πολλά» συμπλήρωσε ο κ. Ορφανός.

Ο υποψήφιος δήμαρχος ρωτήθηκε και για τη σχέση που έχει με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα. «Είναι εξαιρετική η σχέση μας, μπορούμε να συνεννοηθούμε. Είναι δύο θέσεις, που εκ των πραγμάτων πρέπει να υπάρχει κοινή κατεύθυνση. Ο Απόστολος είναι πολύ συνεργάσιμος, αποφασιστικός και πιστεύω ότι θα επανεκλεγεί (...) Νιώθω ότι θα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία».

best of network

σχετικά άρθρα

Εργάτες και οδηγοί στο Δήμο Παλλήνης
Εργάτες και οδηγοί στο Δήμο Παλλήνης

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ανακοινωνει την πρόσληψη δεκαπέντε (15) ΥΕ εργατών πυρασφάλειας και τεσσάρων (4) ΔΕ Οδηγών Γ΄ κατηγορίας με σύμβαση...

Εργάτες και οδηγοί στο Δήμο Παλλήνης
Τα άφιλτρα τσιγάρα διπλασιάζουν τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο των πνευμόνων
Τα άφιλτρα τσιγάρα διπλασιάζουν τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο των πνευμόνων

Οι άνθρωποι που καπνίζουν άφιλτρα τσιγάρα, αντιμετωπίζουν 40% μεγαλύτερο κίνδυνο για καρκίνο των πνευμόνων, σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο να πεθάνουν...

Τα άφιλτρα τσιγάρα διπλασιάζουν τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο των πνευμόνων