Thumbnail
Όλγα Γεροβασίλη

Για φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των χθεσινών επεισοδίων στο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών έκανε λόγο με δήλωσή της στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Παράλληλα, έκανε λόγο για «απαράδεκτη μικροπολιτική εκμετάλλευση από την πλευρά, κυρίως, της αξιωματικής αντιπολίτευσης», σε «ρητά διατυπωμένα ζητήματα, που, μάλιστα, αφορούν κρίσιμα εθνικά θέματα» και κάλεσε «έστω και σήμερα, έστω και αργά, να αναλάβουν την ευθύνη τους απέναντι στον ελληνικό λαό».

«Τα χθεσινά επεισόδια, οι μεγάλες υλικές καταστροφές στον εξωτερικό χώρο του ελληνικού κοινοβουλίου, οι τραυματισμοί αστυνομικών που εμπόδισαν με επιτυχία την απόπειρα εισόδου οργανωμένων ομάδων στην ελληνική Βουλή, η στοχευμένη βία κατά συγκεκριμένων φωτορεπόρτερς, που κάλυπταν επαγγελματικά το χθεσινό συλλαλητήριο, έχουν φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς.

Ακροδεξιά στοιχεία βρήκαν χώρο δράσης στο διχαστικό υπόστρωμα της συνειδητής παραπληροφόρησης για ρητά διατυπωμένα ζητήματα, που, μάλιστα, αφορούν κρίσιμα εθνικά θέματα. Μια απαράδεκτη μικροπολιτική εκμετάλλευση από την πλευρά, κυρίως, της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Που δεν διστάζει να παραπληροφορεί δημόσια για την εθνότητα και τη γλώσσα των γειτόνων μας, ακόμη και μετά τη σαφέστατη εκ μέρους τους ρηματική διακοίνωση, που δεν αφήνει κανένα απολύτως περιθώριο για προθέσεις και σκέψεις αλυτρωτισμού και διεκδικήσεων.

Τους καλούμε, έστω και σήμερα, έστω και αργά, να αναλάβουν την ευθύνη τους απέναντι στον ελληνικό λαό, απέναντι στην αξιοπιστία και την εγκυρότητα του πολιτικού λόγου, απέναντι στην ιστορία και το μέλλον της πατρίδας μας. Και να επανέλθουν στον άξονα της εθνικής γραμμής, της οποίας η παράταξη της ΝΔ ήταν εκ των κύριων εμπνευστών και υποστηρικτών.

Τους καλούμε, έστω και σήμερα, να καταδικάσουν μαζί μας τα επεισόδια, να ταχθούν στο μέτωπο κατά της ακροδεξιάς απειλής, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συμβάλλουν στη θωράκιση και ενίσχυση της δημοκρατίας μας», τόνισε η κ. Γεροβασίλη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αυτά είναι τα ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

Αλλαγές στο ωράριο εκπαιδευτικών από 1/9/2025: Ποιοι θα διδάσκουν λιγότερες ώρες

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

parko treksimo
Το τρέξιμο σε κάνει έως και 9 χρόνια νεότερο: Τι αποκαλύπτει μεγάλη μελέτη για την κυτταρική γήρανση
Η σωματική άσκηση δεν ωφελεί μόνο τη φυσική σου κατάσταση αλλά και την επιδερμίδα σου, προσφέροντάς σου βιολογικό πλεονέκτημα σχεδόν μίας δεκαετίας.
Το τρέξιμο σε κάνει έως και 9 χρόνια νεότερο: Τι αποκαλύπτει μεγάλη μελέτη για την κυτταρική γήρανση