Thumbnail
Ο ναύαρχος Αποστολάκης δέχθηκε την πρόταση της κυβέρνησης και διαδέχθηκε τον Πάνο Καμμένο στη θέση του ΥΕΘΑ

Ένταση δημιουργήθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη και δεν έλειψαν οι βαριές εκφράσεις.

Αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε και πήρε τον λόγο για να απαντήσει στον πρόεδρο της ΝΔ σχετικά με το θέμα της υπουργοποίησης του Ευάγγελου Αποστολάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε αρχικά πως ποτέ καμία κυβέρνηση δεν επέλεξε για υπουργό Άμυνας, έναν εν ενεργεία στρατιωτικό, προσθέτοντας πως ο τελευταίος που είχε αναλάβει αυτή τη θέση ήταν ο Σπαντιδάκης την περίοδο της Δικτατορίας.

Αυτή η δήλωσε προκάλεσε αντιδράσεις και ο Αλέξης Τσίπρας καταλόγισε στον Κ.Μητσοτάκη  βαρύτατο ατόπημα απέναντι στις Ένοπλες Δυνάμεις. Συνέκρινε, όπως είπε, τον κ. Αποστολάκη με τον υπουργό της Δικτατορίας, Σπαντιδάκη και αυτό είναι μια μεγάλη προσβολή για το δημοκρατικό φρόνιμα των Ενόπλων Δυνάμεων και του ζήτησε να ανακαλέσει.

Έντονο ήταν το ύφος και του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν δήλωσε πως καμία κυβέρνηση δεν παραβίασε τον άγραφο κανόνα περί διάκρισης ανάμεσα σε στρατιωτική και πολιτική ηγεσία. Μάλιστα εξήγησε πως σέβεται τον ναύαρχο Αποστολάκη αλλά θεωρεί πως έκανε μεγάλο λάθος που αποδέχθηκε την πρόταση της κυβέρνησης. Η ένταση ανέβηκε ξανά όταν ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε επιτακτικά από τον κ. Τσίπρα να μην του ξανακουνήσει το δάχτυλο και να μην του κάνει υποδείξεις δημοκρατικών φρονημάτων.

Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στον κ. Τσίπρα και ζήτησε να μάθει πόσο “στοίχισε το σόου με τις υπερπτήσεις μαχητικών που περάσανε πάνω από στρατόπεδο για να αποδώσουν τιμή. Σε ποιόν; Στον κ. Καμμένο που πήρε το ελικόπτερο και πήγε στα Ίμια; Δεν ντρέπεστε λίγο;”

Τον λόγο πήρε και πάλι ο Αλέξης Τσίπρας που είπε πως δέχεται την “μερική ανάκληση” των λεγομένων του κ. Μητσοτάκη για τον Ευάγγελο Αποστολάκη.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΦΚΑ
«Λουκέτο» στον ΕΦΚΑ μετά τους πυροβολισμούς – Στο επίκεντρο η ασφάλεια εργαζομένων και πολιτών
24ωρη κινητοποίηση προκηρύσσουν οι εργαζόμενοι μετά την ένοπλη επίθεση – Ζητούν άμεσα μέτρα προστασίας και ενίσχυση των υπηρεσιών
«Λουκέτο» στον ΕΦΚΑ μετά τους πυροβολισμούς – Στο επίκεντρο η ασφάλεια εργαζομένων και πολιτών
alkool.jpg
Από την εκδρομή… στο νοσοκομείο: Μαθητές σε κατάσταση μέθης μετά από πτήση – Συλλήψεις στο Ηράκλειο
18χρονος φέρεται να προμήθευσε αλκοόλ εν αγνοία των συνοδών – Στο Αυτόφωρο μαθητής και καθηγητής
Από την εκδρομή… στο νοσοκομείο: Μαθητές σε κατάσταση μέθης μετά από πτήση – Συλλήψεις στο Ηράκλειο
pisina pnigike
Κρήτη: Σε κρίσιμη κατάσταση 5χρονο παιδί μετά από πτώση σε πισίνα ξενοδοχείου
Το παιδί υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις – Διασωληνώθηκε και χειρουργείται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο
Κρήτη: Σε κρίσιμη κατάσταση 5χρονο παιδί μετά από πτώση σε πισίνα ξενοδοχείου
patron.gif
Καθαρισμός της παραλίας Πλαζ από το Πανεπιστήμιο Πατρών - Δράση εθελοντισμού και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης του Πανεπιστημίου Πατρών
«Η δύναμη της συμμετοχής: Το Πανεπιστήμιο Πατρών στην πρώτη γραμμή για μια καθαρή Πλαζ»
Καθαρισμός της παραλίας Πλαζ από το Πανεπιστήμιο Πατρών - Δράση εθελοντισμού και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης του Πανεπιστημίου Πατρών