Thumbnail
Τι αναφέρουν ανακοίνωσή τους οι οργανώσεις

Τη θέση ότι οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την ίδρυση του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας "κινήθηκαν στην γνωστή κατεύθυνση, που ακολουθούν εδώ και χρόνια όλες οι κυβερνήσεις αλλά και η σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αυτή που αντιμετωπίζει τη γνώση σαν εμπόρευμα και τους φοιτητές ως πελάτες", διατυπώνουν με ανακοίνωσή τους οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα ΑΕΙ-ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας.

"Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού ανέδειξαν για ακόμα μια φορά ότι η απόφαση δημιουργίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας δεν γίνεται με κριτήριο τις κοινωνικές και επιστημονικές ανάγκες, αλλά με βασικό στόχο την εξοικονόμηση πόρων και τις ανάγκες της αγοράς" επισημαίνουν οι οργανώσεις.

Παράλληλα τονίζουν ότι οι δηλώσεις του πρωθυπουργού "έμειναν μακριά από τις αγωνίες και τις ανάγκες σπουδαστών, εργαζομένων και εκπαιδευτικού προσωπικού. Λέξη δεν αφιέρωσε στα τεράστια προβλήματα υποχρηματοδότησης, στις μεγάλες ελλείψεις σε μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, στη φοιτητική μέριμνα, στα συγγράμματα, τα εργαστήρια. Στη διατήρηση της κατηγοριοποίηση σχολών και αποφοίτων, την κατεύθυνση υποβάθμισης και ευελιξίας των σπουδών, την επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων".

Οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα ΑΕΙ-ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας τάσσονται κατά των συγχωνεύσεων που γίνονται με κριτήριο την εξοικονόμηση πόρων και ζητούν, μεταξύ άλλων, ενιαία προγράμματα σπουδών που να υπηρετούν τις απαιτήσεις της επιστήμης, της τεχνολογίας, τις ανάγκες του λαού και όχι των μονοπωλίων, αποκλειστικά δωρεάν σπουδές, προσλήψεις μόνιμου διοικητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού, πλήρη και σταθερή εργασία με δικαιώματα για όλους τους αποφοίτους, αναβαθμισμένα, σύγχρονα συγγράμματα και σύγχρονες υποδομές.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καφές
Προσοχή στον συνδυασμό: Ποια φάρμακα δεν πρέπει να παίρνεις με καφέ
Ο αγαπημένος σου καφές μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων ή και να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες
Προσοχή στον συνδυασμό: Ποια φάρμακα δεν πρέπει να παίρνεις με καφέ
Τεχνητή Νοημοσύνη
Η τεχνητή νοημοσύνη στα σχολεία: Εργαλείο εξοικονόμησης χρόνου για τους εκπαιδευτικούς
Η κυβέρνηση της Αγγλίας ενθαρρύνει τη χρήση AI για βαθμολόγηση και επικοινωνία με γονείς – Με σαφείς οδηγίες για τα σχολεία
Η τεχνητή νοημοσύνη στα σχολεία: Εργαλείο εξοικονόμησης χρόνου για τους εκπαιδευτικούς