Thumbnail
Φώφη Γεννηματά - Κίνημα Αλλαγής

«Προοδευτική ανατροπή ή διχασμός και νέα κρίση», θα είναι το δίλημμα των εκλογών, σύμφωνα με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Η κ. Γεννηματά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «RealNews», τόνισε ότι στο Κίνημα Αλλαγής «αφουγκραζόμαστε και εκφράζουμε το κοινωνικό αίτημα για αλλαγή και αξιοπρέπεια». «Υπάρχουν δύο δρόμοι για τον ελληνικό λαό», πρόσθεσε, «ο ένας είναι αυτός που προτείνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Αλαζονεία, πόλωση, διχασμός. [...] Αποδείχθηκε αδιέξοδο. Από την άλλη πλευρά είναι ο δρόμος που προτείνουμε εμείς: εθνική συνεννόηση γύρω από ένα προοδευτικό πρόγραμμα ελληνικής ταυτότητας, ευρύτερης αποδοχής, που θα πυροδοτήσει την ανάπτυξη και θα εξασφαλίσει την κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή».

«Στέκομαι απέναντι στον διχασμό, που οδηγεί σε νέα αδιέξοδα. Είναι στάση ζωής για μένα. Είναι παρακαταθήκη της παράταξής μας», επεσήμανε.

Επίσης, κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, ότι «σφάζονται για την εξουσία και όχι για την ουσία» και ζήτησε από τους πολίτες «καθαρή εντολή», για να γίνει το Κίνημα καταλύτης των εξελίξεων, επιμένοντας ότι «μόνο ο ελληνικός λαός μπορεί να επιβάλει τη συνεννόηση, με την αλλαγή των συσχετισμών».

Ακόμη, απαντώντας σε ερώτηση περί «πολιτικού φλερτ εκατέρωθεν» που δέχεται το Κίνημα Αλλαγής εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών, σχολίασε: «Στηρίζουν σε πολλές περιοχές δικούς μας υποψηφίους για να κρύψουν τη γύμνια τους. Είναι φανερό ότι δε μπορούν να κάνουν αλλιώς. Έχουμε ισχυρούς δεσμούς με τις τοπικές κοινωνίες και τα καλύτερα δοκιμασμένα στελέχη στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Όσον αφορά στον πρόσφατα ψηφισθέντα προϋπολογισμό του 2019, η κ. Γεννηματά τόνισε: «Έχουν φορέσει θηλιά στον λαιμό του ελληνικού λαού και έχουν το θράσος να λένε πως έκαναν τα μνημόνια παρελθόν. Με αυτόν τον προϋπολογισμό, η εξοντωτική φορολογία αυξάνεται κατά 582 εκατ. ευρώ».

Τέλος, ερωτώμενη σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών «κακή συμφωνία, που αντί να λύσει παλιά προβλήματα, ανοίγει και νέα». «Και μόνο η συζήτηση που έχει ανοίξει αυτή τη στιγμή στα Σκόπια αποδεικνύει το πόσο δίκιο έχουμε», κατέληξε.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

στρατιωτικές σχολές
«Μπλόκο» στους αποφοίτους ΕΠΑΛ από τις Σχολές Αξιωματικών παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις - Στα «κάγκελα» οι εκπαιδευτικοί μηχανικοί
Στον «αέρα» η υπόσχεση για το 10% των θέσεων Αξιωματικών σε μαθητές ΕΠΑ.Λ.
«Μπλόκο» στους αποφοίτους ΕΠΑΛ από τις Σχολές Αξιωματικών παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις - Στα «κάγκελα» οι εκπαιδευτικοί μηχανικοί
Κώστας Αχιλλέας Καραμανλής
Τραγωδία στα Τέμπη: Αίτημα για αναβάθμιση της δίωξης του Κώστα Καραμανλή σε κακούργημα
Στον Άρειο Πάγο οι συγγενείς θυμάτων - Ζητούν κακουργηματική δίωξη για τον Καραμανλή
Τραγωδία στα Τέμπη: Αίτημα για αναβάθμιση της δίωξης του Κώστα Καραμανλή σε κακούργημα
Ευάγγελος Βενιζέλος
Επίτιμος Διδάκτωρ του ΕΚΠΑ ο Ευάγγελος Βενιζέλος - Ύψιστη ακαδημαϊκή τιμή από τη Νομική και τη Θεολογική Σχολή Αθηνών
Σε κλίμα συγκίνησης η αναγόρευση του Ευάγγελου Βενιζέλου σε επίτιμο διδάκτορα του ΕΚΠΑ
Επίτιμος Διδάκτωρ του ΕΚΠΑ ο Ευάγγελος Βενιζέλος - Ύψιστη ακαδημαϊκή τιμή από τη Νομική και τη Θεολογική Σχολή Αθηνών
Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ: Ενότητα με «αστερίσκους» και το βλέμμα στις κάλπες – Το παρασκήνιο του Πολιτικού Συμβουλίου
Η διεύρυνση της Χαριλάου Τρικούπη στη «σκιά» των καταστατικών κανόνων και των επιστροφών
ΠΑΣΟΚ: Ενότητα με «αστερίσκους» και το βλέμμα στις κάλπες – Το παρασκήνιο του Πολιτικού Συμβουλίου