Σε μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούσαν επί χρόνια και αποτελούσαν πάγια αιτήματα των παραγωγικών φορέων και σήμερα πραγματοποιούνται, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.
Ο κατάλογος των παρεμβάσεων είναι μακρύς, όπως είπε, και περιορίστηκε στο πακέτο επενδύσεων στα ακίνητα, τις μεταφορές, την ενέργεια, τον τουρισμό, την έρευνα, και τις υποδομές με εγχωρίους και ξένους επενδυτές.
Ενδεικτικά ανέφερε
-το Ελληνικό
-το τουριστικό θέρετρο Atalanti Hills
-την επέκταση παραχώρησης του Ελ. Βενιζέλος
-την ανακατασκευή των αεροδρομίων από τη Fraport
-τις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
-την ολοκλήρωση της πώλησης της ΔΕΣΦΑ
-την επικείμενη αξιοποίηση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων
-τους αγωγούς διασύνδεσης φυσικού αερίου στη Μακεδονία-Θράκη και το σταθμό LNG στη Ρεβυθούσα, αλλά και νέα, πολύ σημαντικά έργα με αναπτυξιακό και κοινωνικό αποτύπωμα, όπως η ενεργειακή διασύνδεση Αττικής- Κρήτης και η ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδος Ε65.
«Δεν είναι υπερβολή να σας πω ότι το 2019 θα είναι η πρώτη χρονιά, που η χώρα μας θα είναι εκτός μνημονιακής παρακολούθησης, θα είναι η χρονιά της μεγάλης παραγωγικής ανασυγκρότησης για την ελληνική οικονομία», είπε ο Αλ. Τσίπρας, τονίζοντας: «Με μια φράση, το 2019 θα είναι έτος παραγωγικών επενδύσεων για τη χώρα. Θα είναι η χρονιά της μεγάλης παραγωγικής ανασυγκρότησης για την ελληνική οικονομία».
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/05
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ