Τσίπρας σε Σημίτη: Ο λαός είναι ο μόνος ιδιοκτήτης της εξουσίας
Απάντηση του πρωθυπουργού στον Κώστα Σημίτη

Του Κώστα Παπαγιάννη για το news 247

«Ιδιοκτήτης της εξουσίας είναι ο Ελληνικός λαός, όλοι είμαστε περιστασιακοί» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στα όσα δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης για τον έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών του. Ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «δεν είναι δυνατόν κάποιοι να θεωρούν ότι είναι μόνιμοι ιδιοκτήτες του τόπου κι όποιος άλλος είναι ένας περιστασιακός ένοικος της εξουσίας» κι είχε έντονη αντιπαράθεση με την επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά η οποία υπερασπίστηκε τον Κ. Σημίτη κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «είστε αδίστακτοί».

Η Φ. Γεννηματά επισήμανε ότι η κυβέρνηση έφτασε στο να προσπαθήσει να πλήξει τον Κ. Σημίτη, «τον πρωθυπουργό της ΟΝΕ, του Ελσίνκι, της ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε, των μεγάλων έργων που άλλαξαν την εικόνα της χώρας». Η Φ. Γεννηματά σημείωσε ότι «πάρτε το απόφαση δεν μας αγγίζετε. Αυτά που κάνετε θα σας γυρίσουν μπούμερανγκ», ενώ υποστήριξε ότι με πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ δόθηκαν τα νομοθετικά εργαλεία στην Δικαιοσύνη για να παραπεμφθούν οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ.

Τσίπρας: Εμπνευστής του 86 ο Β. Βενιζέλος, μην μας κουνάτε το δάκτυλο

Ο Αλ. Τσίπρας άσκησε κριτική στην Φ. Γεννηματά επειδή «δεν αισθάνεστε την ανάγκη να ζητήσετε μία συγγνώμη» για το γεγονός ότι τόσα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ ελέγχονται από την Δικαιοσύνη. Ο Αλ. Τσίπρας θύμισεότι εμπνευστής του άρθρου 86 του Συντάγματος είναι ο νυν βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Βαγγέλης Βενιζέλος και προέτρεψε την Φ. Γεννηματά «να μην μας κουνάτε το δάκτυλο χωρίς στοιχειώδη αυτοκριτική». Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ακόμα ότι ούτε το 2008 το ΠΑΣΟΚ είχε προτείνει την αναθεώρηση του άρθρου 86 παρά το γεγονός ότι είχε τις απαιτούμενες υπογραφές.

Καμμένος: Η Δικαιοσύνη φτάνει στην εποχή του Σημίτη, θα δούμε πόσα απίδια έχει ο σάκος

Ως «συνεργούς των εγκλείστων στον Κορυδαλλό» κατηγόρησε την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ο οποίος πρόσθεσε ότι «τώρα η Δικαιοσύνη φτάνει και στην εποχή του Σημίτη και θα δούμε πόσα απίδια έχει ο σάκος».

Διαβάστε ακόμη:

Πρόστιμο του ΕΣΡ σε εκπομπή του Φουρθιώτη

Πώς ο Τατσόπουλος κατέληξε στην "αγκαλιά" της ΝΔ

Ο τελευταίος χαρακτήρας του Σταν Λι

σχετικά άρθρα

ΕΕΠ-ΕΒΠ: Ενημέρωση για μεταθέσεις, μετατάξεις, τοποθετήσεις αναπληρωτών
ΕΕΠ-ΕΒΠ: Ενημέρωση για μεταθέσεις, μετατάξεις, τοποθετήσεις αναπληρωτών
Τι ισχύει για τη μισθοδοσία νεοδιοριζόμενων - Ενημέρωση των αιρετών ΚΥΣΕΕΠ Βασίλη Βούγια και Γεωργίας Μπουλμέτη
ΕΕΠ-ΕΒΠ: Ενημέρωση για μεταθέσεις, μετατάξεις, τοποθετήσεις αναπληρωτών